Kurufasulye mi vs pilav gelin bakın

Türk Telekom fiber altyapısından , TurkNet’e geçtim aynı altyapı aynı router aynı modem ama farklara gelin bakalım.

Özellikle Hız testi tarafında bir fark mevcut Türk Telekom’da 600 mbps indirme hızı ile başlayan speedtest TurkNet tarafından 5-10 mbps ile başlıyor.Sonuç ise Türk Telekom en az 106 mbps hız alırken TurkNet’te 95 Mbps’i geçmiyor.

Ping konusunda CGNAT’ta olmadığım için Türk Telekom’a nazaran 2-3 ms gecikme alıyorum TurkNet tarafında ve Yurt dışında Türk Telekom çıkışlarını kullanıyor.

Ping tarafında istanbul’a yakın bir fiber abonesi olduğum için yurt içi ping değerlerim 2-3 ms çokta önemsenecek rakamlar değil ancak yurt dışı çıkışları türk telekom üzerinden olmasına rağmen bariz farklar mevcut.

Traceroute olarak google.com’a ping attığımız zaman Türk Telekom’da 12-13 ms arasından karşıdaki sunucuya ping atarken , TurkNet tarafında 52 ms ile ping atmış oluyoruz.

3 Beğeni


1 Beğeni

Selamlar, bu konu için hiç destek kaydı oluşturdunuz mu? Eğer oluşturmadıysanız tespitlerinizle birlikte bir kayıt oluşturun. Bana oluşturduğunuz destek kaydınızın numarasını özel mesaj üzerinden iletin. Bende bu süreçte size elimden geldiği kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım.

2 Beğeni

Bana da yardımcı olur musunuz? Aynı sorun bende de var

Aynı sorun bende de var destek kaydı açtım gerekli belgeleri ve sonuçları yükledim bakalım sonuç ne olacak.

Üstteki traceroute TurkNet in mi? Çok ilginç Zürih üzerinden erişmiş alttaki ki ise normal yoldan Sofia üzerinden. Şaşırdım.

Tüm konularda eğer süreciniz beklenenden uzun sürmüş ve bir çözüme ulaşamadıysanız bana sorununuzu belirterek müşteri numaranız veya sistem üzerinde açık olan destek kaydı numaranızı özel mesaj üzerinden iletirseniz sizlere yardımcı olabilirim.

2 Beğeni

Oluşturdum fakat TurkNet müşteri hizmetleri yazdığım destek mesajından alakasız bir yanıt verip kapattı.

12 ms aldığım Türk telekom traceroute sonucu diğeri ise TurkNet’in 52 ms’lik traceroute sonucudur.

Bir de TurkNet yetkililerinin neden alakasız cevap verdiğini merak ediyorum açıklaması var mıdır ?

1 Beğeni

Sizin 106 mbps download ve 8mbps upload hızlarının üzerini görmenizin sebebi paket özellikleriyle alakalı olabilir. Turknette 100mbps kadar kullanırsınız 102400 tanımlanır. Turk telekom 100 mbps bile geçtiğine göre paket 100 mbps olabilir yani ‘‘kadar’’ eki olmayabilir

Onlar Türk telekom abonelerine fazla hız tanımlıyorlarmış 100 mbps hızı tam alsın diye bana 106 mbps geliyor 1.5 yıldır kullanıyordum.

o halde gerçek 100 mbps kadarı TurkNet hattına tanımlıyor ancak hat ne kadar kurtarıyorsa o kadarına cevap veriyor. Turk telekomun yaptığı ayar ise güzel ancak dediğim gibi 100 mbps ‘‘KADAR’’ eki olmadığı için diye düşünüyorum yinede. Turk telekomda yıllardır bu tarz paket düzenlemeleri oluyordu ama biz fiyatından ötürü hiç almadık :slight_smile:

İyide fiber’de kayıp olmaz 100 mbps veriyorsa 100 gelmesi lazım bir problem var ortada.

Başka bir şey yazmıyorum.

zaten 100 mbps kadar demek sanırım 75 te verse sözünü yerine getirmiş sayılıyor
fiberi de hiç bilmiyorum yani kayıp olup olmayacağı konusunda

İlginç bende tam tersi oldu.
Türk Telekom’da iken 104 Mbps alıyordum ilimdeki sunucuya,
TurkNet’te ise İstanbul sunucuna 111 Mbps hız alıyorum.
Gpon altyapı.

1 Beğeni

TurkNet işine gelene veriyor demek ki işine gelmeyen 95 mbps :expressionless:

Fiber kullanıcılarının paylaşımda sabit 100 alan görmedim ya 95 alıyorlar yada 110.

Bende fiber kullanıcısıyım,hız 95 mbpsyi kesinlike geçmiyor.arıza kaydı bırakıyorum,hızınız 75’te olsa 50 de olsa sorun yok normal diyorlar