Müzdarip olduğum bir sorundan bahsetmek istiyorum; yaklaşık bir ay önce 4 yıldır kullandığım interneti yüksek fatura’dan ötürü değiştirmeye karar verdim. 4 yıldır kullandığım internet firması Türk Telekom alt yapısını kiralayıp hizmet veren bir firma idi, aldığım hız 35 Mbps civarındaydı ve memnundum. Bende yine aynı tarzda hizmet veren bir firmaya alt yapımın kağıt üstünde destekleyebildiği bir hız olan 75 Mbps hız talebi ile başvurdum. Ancak işler hiç beklediğim gibi gitmedi; öncelikle 75 Mbps hız alamadım, türlü türlü sorunlar yaşadım onları geçiyorum. En büyük sorun internet her 1 saatte bir kopuyor. Taahhütsüz abonelik yaptığım için XDSL numaram ile Türk Net e gelmek istedim ancak öğrendim ki yapamıyorum. Türk telekom’un almış olduğu karar doğrultusunda İSS değişikliği yapıldığı zaman 3 ay boyunca bir daha İSS değişikliği yapamıyormuşuz. Ancak sorun şu; kullandığım İSS düzgün hizmet vermiyor ki? Yalnızca İSS firmasını koruyan, müşteriyi mağdur eden bir kural. Çözüm olarak yapabileceğim bir şey var mı? tavsiyelerinizi bekliyorum. Mevcut internetteki hat değerlerimi ek olarak ekliyorum.
Çözüm interneti kökten iptal ettirip tekrar almak.
Altyapı sorgulamasında çıkan sonuçların çoğu doğru ve güncel değil.
Bağlı olduğunuz port önceki aldığınız hız gibi 35 destekliyor,kime geçerseniz geçin alacağınız bu olacak.
Hizmet aldığınız firma ile görüşüp altyapının desteklemediği hız geldiğini ve sürekli koptuğunu iletip hızınızı 35 e düşürün,35 lik pakete geçin.Taahhütsüz olduğu için fiyat farkı olsa bile bir alt pakete geçme hakkınız var.Modem snr ayarlamaya izin veriyorsa 8 snrye yükseltebilirsiniz
İSS düzgün hizmet veriyor ama altyapı yetersiz yapılacak bir şikayet bile THH ye aylar sürecektir ve sonuçsuz kalacaktır.
Ayrıca TT ekibi isteyip binanızda 75 lik port var mı,75 alan birileri var mı kutudan ölçüm yaptırıp öğrenebilirsiniz ama muhtemelen yok diyeceklerdir.
İptal edip başka firmaya başvuru yaparsanız 3 ay beklemenize gerek yok ama bu sefer kurulum ücreti ödersiniz yeni geçtiğiniz firmaya.
Bu işe yarıyorsa iyi ama korktuğum şey acaba VDSL portumu kaybeder miyim? Böyle bir risk var mı varsa alınmalı mı sizce?
Binanızda internet kullanmayan bir ev üzeriden altyapı sorgulaması yapın, eğer internet olmayan bir evde port var diyorsa bölgenizde port sorunu yoktur, iptal ettirseniz de tekrar internet alabilirsiniz.
Oturduğum bölgede port sorunu var gibi gözüküyor ne yazık ki. Gigaspeed firmasının sitesinden alt yapı sorgulaması yaptığımda çıkan sonuçları ekliyorum. Mecburen yarın arayıp 35 Mbps’e sabitlemelerini talep edeceğim; 3 ay sabredip TurkNet’e geçmek istiyorum. Aynı hızı alsamda sorun değil, bu firmadan bıktım çünkü artık.
Bu durumda iptal ettirirseniz bir daha internet alamayabilirsiniz, bölgenizde Türksat Kablo altyapı var mı ? Kontrol ettiniz mi ?
TurkNetde’ de alacağın hız maks 35 olacaktır hocam yine aynı altyapıdan hizmet alacaksın.
İstersen TT ekibi isteyip binada kimse 75 alabiliyor mu,75 lik port var mı kutudan ölçüm yaptırabilirsin,kutudaki hız yüksek çıkarsa kutudan eve kadar cat6 çektirebilirsin.
Altyapın 100 desteklese 100 verirler niye vermesinler,50 mb veriyolar 1 snr ye kadar ama hattın kaldırmıyor,firmalık bir mevzu yok
Kime geçersen geç alacağın en verimli hız 35 daha yukarısı kopma yapar boş yere kafa yorma saygılar.