Kopma Sorunu 5 Saat Boyunca

Dün geceden beri internetim yok keentıc arayüzüzün’den ayar yaptım geri geldi ama hergün kesiliyo internet yokken değerler bunlar
Ekran görüntüsü 2022-12-12 112812

Hocam (V)dsl ışığı yanmadığı sürece hat degeriniz görünmez

Selamlar @Blackhawk, hizmetiniz 14 saat 10 dakikadır aktif görünüyor. Problem devam ediyor mu? Etmiyorsa bu mesajımı “çözüm” olarak işaretleyebilirsiniz :raised_back_of_hand:

Hayır düzelmedi yine gün içinde kesilemler oluyo mtu boyutunua değiştiriyorum düzelmiyo keentıc desteğe yazdım geliştirici moduna alın öle kullanın dediler yine düzelmiyo TurkNet bizden diğil diyo hat değerlerim böyle sizce sorun ne olabilir
Ekran görüntüsü 2022-12-13 193114

Birinci dns ile ikinci dns nin yerlerini değiştirip denediniz mi?

Normalde bağadaşırıcı ayarlarındaki dns sizin dediğiniz gibi ama burda tam tersi girin yazıyodu değiştirip bide öyle denim

Merhaba,
Benim hatla santral cihazı uyumsuzluğu yüzünden keenetic internetimi koparıyordu acaba farklı bir modem ile deneme şansın varmı ?

Şöyle aslında ben ttnet modem vardı onda kesilmeler oluyodu bi gidiyodu 30 dakika gelmiyodu bende sorun modemde diye keentıc aldım ama bundada internet gıdıyo sadece bunda daha erken geri geliyo 2 dakika için geri geliyo anlamadım mtu değeri felan değiştirin yazıyodu onlada ayr yaptım yine gidiyo TurkNet 10 sefer destek kaydı oluşturdum ama sorun bizde diğil bizde bağlantınız var gözüküyo kopmamış gözüküyo dedi keentici aradım onlarda modemde sorun yok hatlarınızda sorun olabilir dediler

Değiştirdm ve yine internet kesintisi oluyo modem arayüzün’de denemediğim şey kalmadı yine gidiyo fabrika ayarlarına getiriyorum hiç oynam yapmıyorum yine gidiyo çok saçma

Peki Sİz nası çözdünüz bu durumu

Bende Her akşam gündüz diğil bakın akşam 6 dan sonra saat 8-9-10-11 internetim gidiyo yapmadığım ayar kalmadı modemim yeni hatlarım 'da mı sorun var bu nası çözücez bende internet her akşam 9 dan sonra bakın kaç keree kesilmiş

İnternet kesintisi olduğunda ki log kayıtlarını kontrol ettiniz mi? Orada kesintinin ne şekilde olduğu ile ilgili bilgiler olabilir. Eğer elektrik şebekesinin gerilim değerleri ile ilgili bir problem yoksa hatların yoğunluğu ile ilgili bir durum olabilir. Hızını düşmesi farklı bir durum tamamen internetin olmaması farklı bir durum.

Ekran görüntüsü 2022-12-17 213601
Hatalar böyle ne oluyo anlamadım mtu yazıyo programla mtu değerime baktım 1442 çıkıyo cmd deneme yaptım 1414 çıkıyo ona 28 eklemek gerekiyomuk 1442 yapıyo bunu uyguladım hem cmd hem keentıc arayüzünden ama yine gidiyo bende 1492 sabit bıraktım yine gidiyo

1500 ü denediniz mi? Normalde 1492 de sorunsuz olması gerekiyor. Bazen bende MTU uyarısı alıyorum varsayılan 1500 vs tarzında ama kesinti olmuyor. Bu konuda belki size @KASPAROV arkadaşım müsait olunca yanıt verecektir diye düşünüyorum.

a
En son böyle bi hata aldım hatların yoğunluğu neden bi tek bana oluyo oturduğum binada kimsede kesilmiyo bitek bende olmuyo neyle çakışıyo acaba hat

Peki TurkNet saha ekibini hat durumuna bakmalarını nası isitcez destek kaydımı oluşturmam lzım çünkü modem yeni modem desteği arıyorum sorun bizde diğil TurkNet 'i arıyorum sorun modemdedir diyolar napıcam bilmiyorum

Ya kendi cihazınızı hiç bir ayarını değiştirmeden komşunuzda test edebilirsiniz yada ödünç bir Modem bulup Kendi hattınızda test edebilirsiniz. Testleri kayıt altına alırsanız ispat edebilirsiniz. Veya TurkNet ten yerinde destek talep edip (sorun abone kaynaklı çıkarsa 300 TL ücreti var)

Tekrar selam @Blackhawk, son kaydınız 20 saati aşkın süre internete bağlı kalmanız üzerine çözüldü olarak kapatıldı. Probleminiz devam ediyor ise 300 TL karşılığında Yerinde Destek hizmeti alarak iç tesisatınızı kontrol ettirebilirsiniz. Bu ücret 3 aylık periyotta faturanıza yansıtılır. Ya da farklı bir elektrikçiden iç tesisatınızı kontrol ettirebilirsiniz :raised_back_of_hand:

Teşekkürler

Çözüldü mü sorun?