Kopma Problemi

Birkaç ay önce yaşadığım arızayı tekrar yaşıyorum ve süreç aynı şekilde ilerliyor ve OİM’deki arkadaşlara derdimi bir türlü anlatamadım. Belirli bir süreden önceki arıza kayıtları siliniyor sanırım OİM üzerinde bulamadım. Burada yardımcı olabilecek arkadaşlar bir bakabilir mi?
Destek No: 41946078


5 dakika önce kopmuş en son bağlantı. Ben SNR 14e sabitleyip kullanıyorum aylardır ve max rate 45-50Mb aralığındaydı DL ve UL 6200kb civarındaydı 1 hafta önce bi kesinti oldu ve internet geri geldiğinde çok yavaştı ve bi baktım 2Mb hız alıyorum. Arıza kaydı açtım ve hızı artırdılar ancak o günden beri sürekli kopma yaşıyorum. 2 gündür de akşam eve geldikten sonra neredeyse yarım saatte bi kopuyor.

Hat zayıflaması hep vardı. Yani sorunsuz kullandığım zamanlarda da line attenuation bu seviyelerdeydi hep. Eskiden köy şimdi mahalle olan bi yerdeyim ve santralden eve kadar biraz dolaşıyor telefon hattı ama sorun bu mesafeden kaynaklı değil çünkü kaç aydır kullanıyorum 14e sabitlediğimde 30 31 Mb hız alıp kullanıyodum dediğim gibi. Ama max ratelerin bir anda bu kadar düşmesi santral tarafında bir şeylerin değiştiğini gösteriyor. Hayır hızınız çok yüksek bu yüzden kopuyor dediler tt ekipleri öğleden sonra arayıp ve hızı düşürdüler, şimdi yine kopuyor. Aynı süreci 3-5 ay önce de yaşadım. Şimdi daha hızlı çözüme ulaşmak istiyorum sadece.

Bugün tekrar ekip geldi eve kontrol vs. yaptılar sonra gittiler büyük ihtimalle santralde bir şeyleri değiştirdiler ve yeni hat değerlerim böyle. Sırf hat zayıflamanız yüksek diye bağlantınız kopacak diye bir şey yok yani arkadaşlar. 14 db sabitleyip 30-31 mb hız alıyordum şimdi 35 alıyorum.