Keenetic Omni DSL modem CRC errors

Merhaba, Warzone oynuyorum ve oyunda anlık Packet Loss alıyorum ve modem arayüzünden baktığımda Fec errors ve Crc errors hatalarının çok yüksek olduğunu görüyorum daha önce böyle bir sorun yaşamadım hiç. Müstakil evde oturuyorum dış hat kablosu direk sokak direğinden ek olmadan modeme bağlı bir şekilde kullanıyorum. Buraya hat değerlerimi ve yaptığım test sonuçlarını ekliyorum.

Keenetic cihazınızda DSL bölümünde SNR margin değerini 11dB’e sabitleyip öyle deneyebilir misiniz? Hızınızda bir miktar kayıp olacaktır ancak sorununuzu çözebilir.

Keenetic kullanmıyorum fakat gvector aktif edip 17a dışındaki vdsl profillerini iptal edip deneyin bi. Arkadaşın dediği gibi db ayarınızı biraz arttırın 5ten itibaren sırayla deneyin. Hızınız biraz düşer ama çok daha stabil bir internetiniz olur. Bir de önerim port açmanız olur. Ben de bir süre önce warzone’da sıkça takılma sorunu yaşıyordum. Kilitleniyordum hatta bazen. %30lara varan paket kayıpları yaşıyordum bazen. Port açma işlemlerini yaptıktan sonra bu sorun da ortadan kalktı. Ayrıca oyunu en düşük grafik ayarlarında oynarsanız faydası olacaktır. İnanılmaz bug dolu bir oyun maalesef. Yüksek grafik ayarlarıyla oynayınca da bu söz ettiğimiz sorunlar daha sık yaşanıyor.

Teşekkürler, bundan önce port açmıştım TCP: 3074,27014-27050 UDP: 3074,3478,4379-4380,27000-27031,27036 bunları girmiştim ama hala sorun devam ediyordu. Packet Loss olayıysa bir anda %90-100 lere çıkıp düşüyor yani sabit packet loss almıyorum ani bir artış olup düşüyor.

Cevaplarınız için teşekkürler. Selcukssn’ın yazdığı SNR ayarını 11 yapıp 2 saat bekledim ve sonuçlar bu şekil şuan.

Oyuna girdiğinizde ana menüde ekranın altında nat kısmında open yazıyorsa port açma işlemi başarılı demektir. Moderate ise bir şeyler eksik ya da yanlıştır. Uyguladığınız işlemler sonrası bufferbloat problemi ortaya çıkmış. Biraz sorun yaratabilir.

NAT Type: Moderate, daha napılabilir ki çözülmesi için. 4:30 saat geçti biraz daha fazla çıkmış hatalar. Komple kablonun mu değişmesi lazım düzelmesi için. Yoksa benim yapabileceğim bir sorun değil mi?

Dosya indirirken iptal olmuyorsa veya oyun esnasında sunucudan atmıyorsa, bu crcleri çok önemsemeye gerek yok açıkçası. Benim onbinlerce oluyordu ama kullanımda olumsuz etkilerini görmemiştim. TurkNet Online İşlem Merkezi’den kayıt açtırıp hızınızı 75 mbps’e indirirseniz veya aynı işlemi qos ile denerseniz, iyileşmeler olacağını düşünüyorum. Altyapı desteğinizin son limitine kadar kullanıyorsunuz. Bu da bir etken olabilir. Biraz da hat zayıflaması var. Eğer bina içi tesisatınız iyi değilse, elektrikçiye ankastreden modeminize kadar cat6 çektirebilirsiniz. Bazen modemin yazılımından kaynaklı da olabiliyor bu crc ve ping sorunları. Varsa güncelleme yapabilirsiniz veya eski sürümleri de deneyebilirsiniz. Port açma kısmına gelince, bilgisayarınızın ip adresini sabitlemeniz gerekiyor. Aynı zamanda o ipyi modem arayüzünden de mac atamasıyla bilgisayarınız için kalıcı yapmanız gerekiyor. Çünkü pcyi her kapatıp açtığınızda ip adresi değişiyor ve başka bir cihaza atanabiliyor. Mesela benim yerel ip adresim 192.168.1. Ben sonu 3 olacak şekilde sabitledim. Yoksa her elektrik gittiğinde veya modem/pcyi kapatıp açtığınızda ip değişiyor. Bu yüzden açtığınız port işlevsiz kalıyor ve moderate oluyor. Youtube’da videolarını bulabilirsiniz basit işlemler. Sonrasında nat kısmı kalıcı olarak open olacak. Bir de technopat’ın bufferbloat ile ilgili videosu var. Ona bakmanızı tavsiye ederim.