Keenetic Modemde Bağlı Cihazlardaki ve İnternetteki Sorun

Forumda çokça adı geçen Keenetic modem satın aldım ve kurulum yaptım. Hız konusunda herhangi bir sorunum yok açıkcası. Ancak telefonlar wifi bağlıyken bir anda wifi bağlı göründüğü halde internete bağlanamıyor. Sanki uyku moduna geçmiş gibi internet olmuyor. Wifi kapatıp açınca sorun çözülüyor. Bir farklı sorun da wifi den bağlandığım laptopum ile ilgili. Bazı sayfaları açmıyor. bunların başında Amazon com tr geliyor mesela örnek olarak. bazı sayfalar çok geç yükleniyor. bazıları ise internet bağlantısı yok diyerek açılmıyor. Buna herhangi bir çözüm bulamadım açıkcası. Diğer modemde yada internette böyle bir sorunum yoktu. Konu ile ilgili beni bilgilendirebilecek birileri var ise yardımcı olmasını rica ediyorum. Ne Türknetten ne de Keeneticten vazgeçmek istemiyorum aslında ancak modem arayüzü benim gibi bireysel ev kullanıcı için fazla karmaşık gibi. Ben mobil uygulama yönünden dolayı tercih etmiştim. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Öncelikle wifi ayarlarınızı aşağıdaki gibi yapın.

2.4ghz

Screenshot_2023-01-09-00-40-27-917_com.mycompany.app.soulbrowser~2

5ghz

Sayfa açılışlarında sorun yaşıyorsanız sorun DNS dir. Herhangi bir ayar yapmadiğınızı düşünüyorum. Bu yüzden varsayılan olarak ISP (TurkNet) dnsleri mevcuttur. Bunları yoksayıp kendiniz birkaç farklı DNS ekleyebilirsiniz. Önerim Google + quad9 DNS over TLS

Nasıl DNS ekleneceğine ait makaleye buradan , Dot ve DoH ile ilgili bilgiye buradan ve son olarak DNS adreslerinin bulunduğu sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. Kolay gelsin.

Ben bu işlerden anlamam derseniz pazartesi - cuma 09:00 - 18:00 saatleri arasında keenetic müşteri hizmetlerini arayıp destek alabilirsiniz. Uzak masaüstü bağlantısı yapıp gerekli ayarları yaparlar.

Telefon no : 0216 709 3200
E-mail : destek@keenetic.com.tr

Verdiğiniz ayarları uyguladım. Dns gerçekten işime yaradı. Çok teşekkür ederim. İnşallah cihazların wifiye bağlıyken interneti kullanamama sorununu da çözer hayatıma devam ederim :slight_smile:

1 Beğeni