Keenetic modem ipv6 aktifleştirme

Merhaba arkadaşlar, TurkNet mail atmıştım. Sagolsunlar ipv6 atamanız yapıldı diye mesaj attılar. Keenetic omni modem kullanıyorum. Bileşenler kısmından ipv6 yüklemem gerek lakin o arada diğer yüklü şeyleri tekrar yükleyecek sanırım. Kısacası tam nasıl yapılacak bilmiyorum, takıldığım noktolar var yardımcı olur musunuz.

Bu konuyu görmemiştim. Bu konuda denielenleri yaptım. Sanırım ipv6 aktif oldu ? Fakat TurkNet Online İşlem Merkezi teknik bilgiler de ip gözükmüyor normal mi ? Doğru yapmışmıyım ?


TurkNet Online İşlem Merkezi de gözükmüyor. İpv6 nız çalışıyor hayırlı olsun.

1 Beğeni

Nperf de test falan yapar iken ipv6 kullanılamıyor diyor ? Birde 16 ms alır iken 18 ms e çıktık :smiley:

1 Beğeni

Tam stabil olmaya bilir

ipv6 geçenler şahane diyor diye, yok şöyle oldu böyle oldu diyenler var diye şey ettikdi:D Yoksa kendmizi bu kadar yırtmazdık:D Zaten ms yüzünden canım sıkkın :smiley:

1 Beğeni

türkiyede ilk TurkNet çıkardı ipv6 yı sence :slight_smile: türkiye deki sunucular buna ayak uydurabilir mi daha bazı ıss lerde açık değil.

Orası tabiki iyle :smiley: ben ms sorunu yani routing problemi yaşıyorum da :smiley: Faydası olur diye şey ettim di:D ama alakası var mı bilmiyorum ama ipv4 yapınca önemsiz de olsa crc yiyorum. ipv6 aktif edince crc yemiyorum ne alakaysa :smiley:

1 Beğeni

ipv6 seni direk milyonlarca ip atanan yere açıyor. içinde kaybolursun okadar çok ip ataması var. :wink: başka kişilerle yakın ip adresi almıyorsun faydası.

benim modem ipv6 tam aktif edebilecek güncelleme olsa yapacam. testlerde çıkmıyor.

1 Beğeni

Yaklaşık 30 dk olucak sanırım, ben şuan için bir fayda göremedim. Pingim aynı. 1 2 ms artmıştı ama düzene oturdu. Yok hızım artıyor vs diyenler, yalan atıyormuş sanırım. Bende öyle birşey olmadı. Şuan için hiç bir fayda görmedim. Zamanla + sı olur mu bilemem tabiki.

Sen yinede takipte kal kardeşim :smiley: çünkü daha yeni yeni deneyimliyorum. Farkına varmadğım bir artısı vardır belki.

1 Beğeni

Modem ne kullanıyorsun ki ?

1 Beğeni

ayarlanmıyor mu ki onda ipv6 ?

Allah Allah çok ilginç…

1 Beğeni

Snr düşürsem de crc yememeye başladım… Yani yok denecek şekilde 1 gün boyunca test edeceğim bakalım ne olacak :smiley:

Fec hatası,düzeltilen hatalar diye biliyorum ben. Nasıl kötü ? Ayrıca milyonları,milyarları bulmadığı sürece 0 sıkıntı :smiley:

Aman başkan sende :joy: düzeltilen hata da sorun yok, dikkate almamak lazım. Gunlu 80k crc yediğimi bilirim hiç birşey yani o bile :joy: 3 güne bir modem kapa aç devamke. Ha milyon, milyar yersin sıkıntı

Selam hocam, keenetic extra dsl kullanıyorum bu sabah ipv6 ataması yapıldı ancak ipv6 açık olmasına rağmen halen ip almadı, tanımlama sonrası neler yaptınız modemde?

1 Beğeni

Modemi bir kez yeniden başlatın. VDSL/ADSL bağlantıdan IPV6 kullan kısmına tik atın ve kaydedin.

1 Beğeni

Atagül arkadaşın dediğini yaptın mı ? Sistem bileşenlerin den İpv6 indirdin mi ?