Keenetic ipv6 alıyor görünüyor ama çalışmıyor

Arkadaşlar ipv6 servisim aktif. Keenetic modemimde bileşenini de kurdum. Ve 2 yerde ipv6 aktifleştir seçeneği görünüyordu 2’sini de aktif ettim. SS’de görebilirsiniz.
Bilgisayarın ağ ayarlarında da ipv6 otomatik olarak ayarlandı.
Fakat halen test sitelerinden kontrol ettiğimde ipv6 pasif görünüyor. Ne yaptıysam çözemedim lütfen yardımcı olabilir misiniz? Keenetic kullanan arkadaşlardan özellikle destek rica ediyorum.
İşte tüm ayarlar:




İpv6 tarafında en sorunsuz çalışan modem keenetic. Sorunu modemde değil de TurkNet tarafında aramak gerek.

Siz bu durumu TurkNet e yazın. Bir tanımlama hatası falan yapmışlardır. Öncelerden birkaç kişinin başına daha gelmişti …

1 Beğeni

Hocam okudum bir arkadaşın ipv6 öneki kendi kendine değişmiş sonra yazmış ve düzeltmişler. Bir umut ben de yazıp ipv6’yı yeniden tanımlamalarını istedim. Ve yeniden tanımladılar farklı bir ip ile. Ama sorun halen devam ediyor. Yani TurkNet daha ne yapabilir bilmiyorum.
Keenetic için herkes öyle söylüyor nitekim ben de o yüzden keenetic aldım. Ama bir türlü şu işi çözemedim aylardır.

Asus n17u kullanıyorum
İpv6 sorunsuz çalışıyor

TurkNet e bir danışın bence

Arkadaşlar bu problem şundan kaynaklanıyormuş. Aslında modemde veya TurkNet’te herhangi bir problem yok. Ama bazı mahallelerdeki santral kutuları halen çok eskiymiş ve ipv6 desteklemiyormuş. Bu yüzden her şey doğru olsa bile ipv6 alınamıyormuş. Umarım birilerine faydalı olur.

Öncelikle geçmiş olsun. ayarlarınızda gözüme çarpan vdsl vlan ın altındaki ip ayarları kısmında ipv6 kapalı olmalı diğer ayarlar doğru. modem ip alıyor gözüküyor

1 Beğeni

IPv6 açık pcnizde ayarlama yapmanız gerek. Onu da bağlantı olarak neyi kullanıyorsanız onu güncelleyin. Benim tavsiyem wifiyi de etherneti de güncelleyin. Modemi de güncelleyin değilse tabi. Bunları yapınca olmadıysa aygıt yönetcisinden sürücüleri kaldırarak ayarlarını dahil kaldırarak silin. Tekrar yükleyip pcyi yeniden başlatın. O zaman gireceğini düşünüyorum.

1 Beğeni