Merhabalar, Keenetic kullanmaya başladığımdan beri sürekli kopmalar yaşıyorum. Bir şekilde çözebiliyordum, SNR ayarı vesaire ayarlayarak. Şimdi adres değiştirdik, bir kaç ince ayar çektim forumlardan bakarak ama bir faydası oldu mu bilmiyorum, oyuna girince hemen koptu çünkü. Müşteri hizmetleriyle konuştum bilgileri olmadığını iletip, destek kaydını modem kaynaklı olarak kapattılar. Biliyorum modemin sorunlu olduğunu fakat çözümü de vardır eminim. Kırmızı ışık, PPP kurulamadı hatası verdi, 2 dakika sonra düzeldi.10db’ye çektim VDSL SNR margini mecburen. Fakat hala kararlı mı değil mi bilemiyorum. Yapabileceğim ince ayarlar hakkında yardımcı olabilir misiniz? Eğer hiçbiri olmazsa, sorunun modem değil altyapı kaynaklı olduğunu belirteceğim TurkNet’e.
Tanılama kısmından hat değerlerini buraya at,bir de masaüstüne https://chromewebstore.google.com/detail/keenetic-dark-theme-exten/hggcnhagmhclapbcohbflheahnjljpeg şu eklentiyi kur hataları görmeye yarıyor.
Eklenti kurmak istemiyosan tanılama kısmından self test dosyasını indir aç ve metin bul kısmına crc yazarak ilgili bölüme in orda da hata oluşuyorsa görebilirsin.
Hocam hatalar gözükmüyor.Tanılamada kısmından selft test dosyasını indirip açıp “crc” diye kelime aratarak aşağı inersiniz hata oluşuyo mu oluşmuyo mu anlarız.Aldığınız hız falan da yazar ilgili bölümde fec ve crc hatalarıyla birlikte.
@KYTECHNGAMING🙏
Hiçbir ayarı vesaire değiştirmedim şu an tanılar kısmı böyle olmuş, hızım artmış güncel tanıyı bırakıyorum.
Ayrıca hocam “crc” olayını anlayamadım. İsterseniz dmden göndereyim size, bir sorun varsa siz daha iyi anlarsınız çok fazla “crc” var
Gün geçtikçe değerler daha da düşüyor. Kopmalar da devam ediyor. Sorunun kaynağını yarın bulmayı planlıyorum. TurkNet modem kaynaklı diyor ama pek sanmıyorum. Her bağlantı kopup geldiğinde SNR daha da düşüyor. Şu an yerlerde. Yarın umarım bir çözüm bulabiliriz yoksa can sıkacak bu olay gerçekten. Bir türlü çözümlendiremedik.
Eklenti de sol menüde dsl istatistikleri diye tıkladığında crc tanilamasi da gelir.
Tanılama > dsl diye tıklarsa gelmiyordu ya da o sayfada yenile yap derse gelmiyordu ve ya o ekranda iken üstte dediğim bağlantıya tıklarsa da gelmez.
Özetle sol menüde tıklayarak ulaşır. O sırada dsl ya da tanılama sayfasında olmayacak arayüz.
Şu an tanılar bu şekilde. Hızımın yarısından çoğu yok ortada. TurkNet modem kaynaklı dese de pek sanmıyorum. Ama onları ikna etmek için de modem kaynaklı olabilecek her şeyi denemem de lazım. 2 saattir bağlantıda hatalar vesaire bu şekilde. @KYTECHNGAMING @KREARON dostlar.
Hocam önceki attığın değerde hat zayıflaman 15 iken şimdi 25 olmuş.Upload tarafında 2 olan zayıflama da 9 olmuş.Haliyle değerlerin düşmüş.Bence senin bağlı olduğun portta ya da kutudan daireye kadar gelen kabloda hasar veya sıkıntı var.
Dediklerinizi dikkate alarak biraz kablolarla uğraştım. Eski sinyal değerlerime ulaştım. Ama dediğim gibi bir sorun var ve bunun kaynağının telekom olduğuna eminim artık. Modem ile ilgili yapabileceğim her şeyi yaptım çünkü. Kabloları değiştirdim, bantlarını yeniledim vesaire. Modemin ayarlarını en iyi şekilde yaptım. Telekom’un sorunu bundan sonrası diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.