Keenetic Hopper DSL Kopma Sorunu

merhaba, birkaç hafta önce Keenetic Hopper DSL modem aldım. modem özellik olarak iyi olsa da, dsl bağlantım sürekli kopuyor. Kopmalar belirli saatlerde ve kısa süreli oluyor. dsl ayarlarında, daha önceki konuları okuyarak verilen önerileri denedim. sorun oluşturabilecek özellikleri kapadım ama kopma sorunları devam ediyor. şu an sadece upbo ve bitswap açık. snr margin ayarları kopma sıklığını büyük ölçüde azaltıyor ama yaklaşık 85 mbps hızımı 60 mbpslara düşürmem gerekiyor. bu büyük bir kayıp. daha önce kullandığım asus modemde böyle bir sorun yaşamadığımı belirteyim. çözüm için önerileriniz var mı? teşekkürler.

Şu konudaki işlemleri uygulayıp deneyebilir misiniz ?
https://techolay.net/sosyal/konu/keenetic-vdsl-modemlerde-snr-arttirici-komut.11016/#post-146163

Sra özelliğini aç,snr değeri de otoda kalsın

Kopma nasıl oluyor?Saniyelik mi yoksa modem kendini mi resetliyor?

Ayrıca sinyal zayıflaman biraz yüksek değil mi?0 a yakın olması lazım diye biliyorum. Fec,crc hatası olabilir hattında.Şu eklentiyi kursana keenetic modemde crc hatalarını görmeye yarıyor https://chromewebstore.google.com/detail/keenetic-dark-theme-exten/hggcnhagmhclapbcohbflheahnjljpeg

Ben de yeni keenetic aldım sürekli kopma yaşadım, ilk başta SRA kapattım olmadı daha sonra bitswapı da kapattım sorun düzeldi gibi

@ justVDSL yazıdaki eklemeleri yaptım fakat bir değişiklik olmadı.

@ KREARON saniyelik dls kopması var sadece. bahsettiğin ayarları farklı şekillerde denedim, çözüm olmadı.

@Allison bu ayarları değiştirmek benim bağlantımda bir değişiklik yapmıyor maalesef.

Eski asus modemimi ilk aldığımda bu tarz kopmalar sık oluyordu, birkaç güncellemeyle asus bu kopma sorununu neredeyse tamamen çözdü. keenetic, TurkNet için adam akıllı bir profil eklemeli. biraz araştırınca çok fazla sorun yaşayan kişi olduğu görülebiliyor. modem özellik olarak çok iyi olsa da, henüz altyapı profilleri tam oturmuş değil. umarım güncellemeyle bu sorunları en aza indirirler. maalesef şu aşamada snr değerini yüksek girip, bağlantıyı koruyabilmek için hızımı düşürmekten başka bir yol bulamadım. keenetic müşteri hizmetlerine de yazdım. bir gelişme olursa buradan paylaşırım. yardımlarınız için teşekkür ederim.

1 Beğeni

Dediğim eklentiyi kurup crc hatası var mı bir bak.Ayrıca ayarlardan hat kesintisi raporunu aktif hale getirirsen hat koptuğunda bilgileri kaydedip keenetice yolluyor.Ordan sana detaylı açıklama yaparlar ama büyük ihtimalle crc derler veya düşük snr de anlık böyle şeyler olabilir derler.

Ayrıca altyapı profili falan anlamadım pek hocam.Alt tarafı modem dsl kablosunu takıp internet verecek