Keenetic hooper dsl wifi kopma

Merhaba

2 gündür Keenetic hooper dsl modemden wifi saniyelik ve sürekli 10-15 dk da bir kopmalar oluyor. Lan da kopma yok. Özellikle keenetic mobil uygulamada birkaç wifi cihazını izle ve kayıt özelliğini açtım 10-15 dk da bir o cihazlara bağlantı koptu 1 sn sonra bağlandı bildirimi geliyor. Bunun çözümü var mıdır hattımda internet sürekli var sadece wifi problemi ve hatta hız 6mbps ile 32mbps arası değişiyor.

Selamlar @BaYRhN, @tnetwork @moderators ekipleri konuyla alakalı yorumda bulunabilir :dizzy:

2.4 ghz ve 5 ghz wifi ağları var.2.4 ghz dalgaları duvarlardan,kapılardan daha rahat geçiyor, ama yük altında çok verimli olmuyor ve hızı 5 ghze göre daha düşük.5 ghz dalgaları ise kalın duvarlar ve kapılardan etkilenebiliyor, ama sizin cihazınızın çekim gücü baya iyi ve arada çok engel yoksa modemle bir sorun olmaz,ping ve hız konusunda 5 GHz ağı daha iyidir.

Şimdi siz modemden biraz uzaklaştınız diyelim,modemde sinyal gücüne göre diyor ki bunu 2.4 ghze atalım.Yakınlaşınca sinyal güçlü olunca yakında olduğunuzu anlayıp 5 ghze atıyor.Ama bazen yakında olsanız bile 2.4 ghz de kalabiliyorsunuz geçiş yapmıyor.Bu geçişleri de modem arayüzünden sistem geçiş günlüğünden görebilirsiniz.

Yaşadığınız bu saniyelik kopma bu yüzden.İsterseniz geçiş özelliğini kapatabilir 2.4 ghz ve 5 ghz wifi ağ adlarını farklı yaparak birbirinden ayırabilirsiniz.O zaman geçiş yapmıyor siz wifi adlarından kendiniz bağlanabiliyosunuz istediğiniz ağa ve sürekli o ağda bağlı kalıyorsunuz.

Ya da cihazları istemci listesinden kaydederek ağ ayırma işlemi yapmadan sadece 2.4 veya 5 ghz de kal şekilde ayarlayabilirsiniz.

Merhaba benim 4. Keenetic modemin bu diğerlerinide aktif kullanıyorum alt katta mesh sistem olarak. Sıkıntı şu ki kopup bağlanan cihazlardan 1 tanesi sadece 2.4ghz ile çalışıyor diğeri hem 2.4 hem 5ghz de. Ayrıca evet 2.4 ve 5ghz varlı isimlerde ve farklı şifrelerde. Sanırım modemden donanımsal sıkıntı var

Anladım hocam.Kanal durumu ne vaziyette.Otoda ise kanal değiştirirken de böyle saniyelik kopma olabiliyor.5 ghzın kanalı nı 36, 2.4 ghzın kanalını da bulundugun bölgedeki kanal yoğunluğuna göre(wifi analyzer ile görebilirsin) manuel olarak ayarlayıp test edebilir misin.