Keenetic hem fiber hem DSL için ne yapmalıyım?

Merhaba, şu anda Extra DSL ve City modelini mesh olarak kullanıyorum. Yakında evime TurkNet Gigafiber gelecek. Onu kullanabilmek için cihazlarımdan birini satıp fiber destekli bir modem almak istiyorum. Ama ilerde fiber olmayan bir yere taşındığım senaryoyu da düşünmem lazım. Hangi Keenetic modellerin bu senaryolara uygun olduğunun listesini rica ediyorum. Aklımda 2 senaryo var:

  1. City’i satıp, sadece fiber destekli bir keenetic alıp, Extra DSL ile mesh yapmak. Böylece ilerde fiber olmayan bir yere gittiğimde Extra DSL’i ana modem yapıp, fiber modemi mesh yapabilirim. Yapabilir miyim? Doğru mu düşünüyorum? Bu durumda hangi fiber modelleri önerirsiniz?
  2. City’i satıp, aynı anda hem fiber hem DSL destekli yeni bir keenetic alıp, Extra DSL ile mesh yapmak. Böylece hem fiber hem DSL için uygun hale gelmek. Bu senaryoda geçerli hem DSL hem fiber destekli modeller hangileri?

Umarım anlatabilmişimdir. Aksit takdirde yazabilirsiniz hemen cevaplarım. Teşekkürler.

Aşağıdaki gigabit portlu dsl modelleri işinizi görecektir.

  1. Keenetic Peak dsl
  2. Keenetic hero dsl
3 Beğeni

Merhaba, Söylediğiniz cihazlar fiber destekliyor tek fark 1 giga destekli portları yoktur. 1 giga destekli cihazlara baka bilirsiniz.
Hem giga hem dsl istersen : keenetic hero modeline bakabilirsiniz.

1 Beğeni

Peak alacağını sanmıyorum. :face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

Nasıl yani fiber destekli olması 1 gigabit vereceği anlamına gelmiyor mu aynı zamanda? Çok ilginçmiş ilk defa duydum. Peki 1 giga destekli hero haricinde modeller hangileri biliyor musunuz? Senaryo 1 için.

1 Beğeni

Bazı cihazlar 100 MB portlara sahiptirler, yinede fiber cihazı olarak kullanabiliyorsun.

City ve Extra dsl in portları 100 Mbps. Bu yüzden fiber desteklese bile 100 Mbps hızı geçemezsiniz.

Yok evet onu biliyorum abi yani mesh cihazında 100mbps olması çok sorun değil. Önemli olan ana cihazda 1 gigabit alabilmem. Onun için senaryo 1 ve 2’e göre cihaz önerilerinizi alabilir miyim?

Bütçeniz nedir. 1. senaryo için Keenetic Viva/giga/hopper gibi modellere bakabilirsiniz. Ben hopper ve giga kullanıyorum ikili mesh olarak.

2.senaryo için hero dsl

Teşekkürler hocam. Keenetic müş. temsilcisi hero yerine Peak önerdi bu arada daha hızlı olduğu için ama siz Peak’i önermediniz. Fiyatı yüzünden miydi? Bu arada onlardan gelen cevabı da aşağıya ekleyeyim benden sonra gelenler için aydınlatıcı olur belki.

Merhaba Hakan Bey,

Tüm DSL destekli cihazlarımız üzerinde bulunan WAN portu (Omni DSL - Extra DSL ve Carrier DSL modellerinde bulunan LAN portları WAN portu olarak atanabilmektedir.) sayesinden ethernet üzerinden gelen fiber internet sonlandırabilirsiniz.

WAN portu bulunmayan yukarıda belirttiğimiz DSL modellerinde bulunan LAN portları 100 Mbps ye kadar desteklendiğinden dolayı maksimum 100 Mbps interneti sonlandırabilir PPPoE oturumunda maksimum 95 Mbps ye kadar hızlara ulaşabilirsiniz.

Giga portlu ve DSL destekli modellerimiz Hero DSL ve Peak DSL modellerimizdir, bu iki DSL destekli modem ile internetinizi ilgili DLS modemde Fiber internet olarak sonlandırabilir City yada Extra DSL cihazını mesh sistme dahil edebilirsiniz.

Peak üst düzey bir cihaz ve pahalı. kullanım senaryonuzu bilmediğim için önermedim. Peak dsl yerine City satıp wifi 6 lı hopper alınır. extra dsl yine dsl özelliği taşır.

Evet hocam pahalıymış maalesef Peak DSL. Dediğiniz gibi zaten Extra DSL’im olduğu için yani DSL’e geçtiğimde kullanacak bir modemim olduğu için City’i satıp direkt Gigafiber destekleyen bir modem almam en mantıklısı gibi duruyor. Çok teşekkürler.
Bu arada wifi 6 teknolojisi kullanan var mı aranızda hiç?
75+75 m2 dubleks bir dairede wifi 6 özellikli modem tüm evi kapsar mı acaba? Mesh kullanmaya gerek kalmadan gigafiber kullanabilsem ne harika olurdu.

Wifi 6 5ghz den bağlantı verdiği için dubleks evin tümünü kapsayacağını sanmıyorum. Wifi6 cihazı extra dsl ile mesh kurabilirsiniz kablosuz.

1 Beğeni

hem DSL hem fiberde iyi bir ağ yönetimi ve iyi bir wifi performansı için Hero DSL alman yeterli

Extra DSL satmalısın, City kalabilir mesh için

1 Beğeni