Keenetic Giga

Elindeki modem 300 mpbs kablosuz ve 100 mbps ethernet çıkışlı. Bu cihazı ileriye dönük güncellemek istiyorum. Elindeki modemin çıkışları gigafiber için uygun olmadığından routera değilde direk modem olarak kullanabileceğim cihaza ihtiyacım var. Keenetic Giga özellikleri bakımından hoşuma gidiyor ama vdsl ve fiberde router olarak değil, direk modem olarak kullanabilir miyim

1 Beğeni

Modem yerine Router almanızı öneririm.

Evim TurkNet gigafiber planlı çalışma bölgesinde. Gigafiber geldiğinde tek cihazda çözmek istiyorum, sonuçta evimde küçük zaten. Ayrıca yanlış bilmiyorsam her ne kadar modemim fiber destekli olsada ethernet ve wifi çıkışları gigabyte ı desteklemediği için routerda işe yaramayacak. En azından gigafiber için kullanabileceğim modem tavsiyesi verirseniz sevinirim.

Gigafiber veya fiber geldiğinde Keenetic Giga tek cihazla işinizi çözer gpon + router olarak takılan senaryolda. Ya da ben hem modem hem router alayım derseniz Hero Dsl de bakabilirsiniz.

Gigafiber geldiğinde TurkNet kullanımınıza ücretsiz modem tahsis edecek zaten

Bildiğim kadarıyla giga sadece router. Dsl özelliği yok.

Keenetic Giga router’dır. DSL modulasyonu barındırmaz.

Fiyatlar bakımından da bakınca Hero DSL almak daha mantıklıdır. DSL routerdır.

Gigafiber önereceğim ciahz aslında AC2600 olan Keenetic Ultra’dır. 160mhz’de 1.7gbps Wi-Fi bağlantısı sağlayabilmekte. Tabi mobil - wi-fi destekli cihazlarınızın da bunu desteklemesi gerekir. Yani AX sınıfında olması gerekir.

Giga - Hero DSL yada Ultra ile yapılacak 585-867mbps gibi yaygın wi-fi hızları ile speedtest te 400-500mbit gibi hız sonuçları aldığınız şaşırmayınız.

Keenetic ürünlerinin tedariği konusunda ulaşabilirsiniz.

Meraba

Normal modemler VDSL ve ADSL destekli DSL girişlidir.

Routerlar iki türlü kullanılır :

  1. Fiber kullanıcılar için olanları var. Giga portu olanları vardır.
  2. internete bağlı olan modem veya router dan gelen kablo aracılığıyla veya wifi aracılığıyla intenete bağlanırlar.
    İnternet dağıtıcısı olarak geçer.

Gigafiber için önerim router alman TP link ax10,20 daha iyidir wifi 6 teknoloji olarak geçiyor AC desteğinide sunuyor bu cihazlar.

2 Beğeni

Wifi 6lı router alman demek gereksiz masraftan kurtulursunuz demektir… https://www.hepsiburada.com/huawei-wi-fi-ax3-quad-core-p-HBV000017ALG0?magaza=Central+Teknoloji&url_src=and-product-detail arkadaşlar olmayacak fiyata satılıyor ihtiyacı olan alsın