Keenetic Carrier Dsl 2.4 GHz hız sorunu

Kablosuzda özellike 2.4 GHz de yüksek hızlar alınmayacağını,ve dalgalanmalar olacağını biliyorum.Ama şöyle bir sorun var.Modeme 50 hız geliyor.Yoğun olmayan gece saatlerinde bile 2.4 GHz de kimse bağlı değilken bile hızım 20 leri geçmiyor hatta bazen 4-5 e düşüyor.5 GHz de hicbir sorun yok 50 ye yakın alıyorum.

Modemi kapatıp açınca 2.4 GHz de 40-45 arası düzeliyor.5-10 dk sonra tekrar 15-20 ye sabitliyor kendini.Kanal durumu problemi desen gece bile aynısını yapıyor,crc hatası desen 5 GHz de hiçbir sorun yok.

Modemi alalı 1-2 hafta oldu.İlk günler her günün her saati 2.4 GHz de bile 40 a yakın alırdım.Şu son günlerde sapıtmaya başladı.Yapmayı atladığım bir ayar falan mı var acaba?

Gece komşuların 2.4 ghz kanalları ile çakışma yaşıyor olabilirsiniz. Kanal değiştirip deneyin. Akşamları otomatik kanal yerine 6 veya 8 i deneyin.

Hocam oto kanalda test etmiştim pek verimli olmuyordu akşam saatleri.Bende baktım 13 güzel manuel onu seçtim.1-2 hafta sorunsuz kullandım 13 te.Yeniden başlatınca modemi kanal yine 13 seçili zaten ama o zaman 2.4 GHz de sorun kayboluyor 10-15 dakikalığına.Birde ben ping sorunu yaşıyordum baktım modeme 50 geliyor en fazla belki aldığım paket fazla bundan ping oluyordur diye paketimi de 50 ye düşürdüm.Turknetde 50 mbps veya herhangi bir paketde hız düşürme yok değil mi?Bari 100 e alayım diyorum göstermelik paketi böyle bir limit varsa

50 ye alabilirsiniz paketinizi veya profili. Destek kaydı açarsanız yaparlar. WiFi kanalı için bazı cihazlar 13. Kanalın frekansından düşük hız alabiliyor. Nadir de olsa düşük hızlar ile karşılaşanları görmüştüm. Kanal taraması yaparak en güçlü yabancı wifi frekansından uzak kanalı seçerseniz sorun azalır diye tahmin ediyorum.
En iyi Wi-Fi ayarı nasıl yapılır? - ShiftDelete.Net bu makale yardımcı olur diye ümit ediyorum. Bol şanslar.

1 Beğeni

Teşekkür ederim hocam.Paketim de 50 de hattım da 50 de sabit.Bu 50 paket de herhangi bir hız düşürme olayı falan yok değil mi,100 ile aynı yani?

35/50/75/100 profilleri var diye biliyorum ara hız tanımı yapılmıyor diye biliyorum. Fiyat zaten hepsinde aynı.

1 Beğeni

Selamlar @KREARON, paketlerde herhangi bir hız düşürme durumu söz konusu değildir. Altyapının desteklediği paketin karşıladığı en yüksek hızları veriyoruz.

Evet.Başka sağlayıcılar da paketten pakete belirli saatlerde özellikle akşam hız limiti koyuyolar da TurkNet de böyle bir şey yok sanırım olmaması daha iyi.Öyle bir sey varsa paketi 100 e güncelletiyim göstermelik zaten 50 alacağımı biliyorum ama altyapıdan dolayı :slightly_smiling_face:

Örnek olarak kendimi verebilirim. Paketim 75 ama alabileceğim maksimum hız hep 50. :frowning: Umarım herkes bir gün fiberlenir.