Kadıköyün göbeğinde oturmama rağmen internet problemi yaşıyorum

Arkadaşlar, merhaba, iyi forumlar.

Öncelikle nasıl bir şekilde bu illete bulaştım inanın bu konu hakkında hiç bir fikrim yok. eskiden operatör olarak tt kullanıcısıydım, internet hızım 3.5 kat daha yavaştı fakat hiç bi zaman kopma yaşamıyordum. TurkNet e geçeli 1.5 yıl oldu ilk 6 ay gayet güzeldi fakat 6 ay sonrasında her ayda minimum 4 5 kere özellikle gece saatlerinde 2 saate yakın internet kesintisine mağruz kalmaya başladım. bunu arıza kaydı açıp bildirdiğim zaman ilk başta internet kesintilerinin modemden kaynaklı olabileceğini söylediler, bende tabi ki araştırıp edip güzel bi modem aldım belki altyapım için (100 mbps) biraz fazla güzel bi modem (Zyxel DX3301-T0) aldım ama yeter ki bu illetten kurtulmak istedim. modemi alalı 2 3 hafta oldu ve 1 kere kesinlikle altyapısal bi problemden şüphelendiğim şekilde performans kaybı yaşadım, genelde bilgisayarımda 20 - 30 mbps alırken bi anda 5 ile 10 arasında dolaşmaya başladı ve bir akşam boyunca öyle geçirdim, diğer gün tt çalışanı geldiğinde daha sözümü bile dinlemeden “senin bilgisayarın modeme çok uzak, bu oda modeme fazla uzak o yüzden bu odaya kablolu şekilde router çekmek zorundasın” dedi. sıkıntımın modemsel olmadığını biliyordum ve ona rağmen bir şey dememe izin vermedi. tam olarak şuan ise 1 saattir internetim yok ve ne zaman geleceği hakkında hiç bir fikrim yok ve sanırım arıza kaydı çökmüş durumda, ne arıza oluşturabiliyorum, ne de telefonla ulaşabiliyorum. Gerçekten hayatımda verebileceğim en kötü kararlardan birisi TurkNet ve TT ile iş yapmak sanırım, eğer bir gün binama Superonline altyapısı gelirse iki elim kanda olsa bile ilk işim bu korkunç operatörden kaçmak olacak.

Tekrardan iyi forumlar dilerim…

Hocam öncelikle TT çalışanın dediği muhabbetden dolayı uzak diyelim modemle odanın mesafesi.Sen modemden kendi odana kadar kablo çekip kullanmıyor musun veya wifi ile mi bağlanıyorsun?

Hat değerlerini atar mısın dicem de internet hiç yok demişsin yani dsl yok.Crcden falan sorun yaşadığın zaman o zaman internet hızın düşüyor,kopma oluyor diye düşüncem de modemi resetlersin geri gelir.Şuan hiç internete çıkamaman ayarlık bir sorun yoksa TT kaynaklı.Muhtemelen genel arıza var deyip kayıt açtırmıyor.

Uygulama üzerinden bilgi kısmına tıklayıp bilgi almak istiyorum şeklinde destek konusunu da genel arızam hakkında bilgi almak istiyorum diye seçip sorununuzu yazarsanız kayıt açılacaktır en azından.

Merhaba, kontrol ettiğimde hattınız 12 saat 54 dakikadır online görünüyor ama bu süre içerisinde bir sorun yaşadınız mı? Bir de performans sorununuz devam ediyorsa hız testi sonucunuzun ekran görüntüsünü atar mısınız🙏

kanka wifi ile bağlanıyorum, 802.11n özellikli bi wifi adaptörü var bilgisayarımda, o yüzden internet hızının 60 65 mbps arasında değilde 20-30 mbps arasında olduğunu biliyorum. çünkü kasanın tam olduğu yerden telefonumla (802.11ax) çekim gücü olduğundan dolayı ve sanırsam ki modemde de mu-mimo + ofdma özelliği olduğundan dolayı 60-65 mbps arasında alıyorum. ben internet hızından zaman zaman şikayetçi oluyorum ama genel olarak en büyük şikayetim kopmayla alakalı, dün 1.5 saat boyunca internetim düzelmedi ve dediğim gibi ayda bi kaç defa böyle bi problem yaşıyorum (modemimi değiştirmeme rağmen)

Dün bende de sorun vardı hocam.Bu arada hat değerlerinizi atar mısınız crc hatası olabilir eğer yoksa tamamen sizin kontrolünüz dışında.

Ayrıca hocam araştırıp yeni modem aldım dediniz gidip zyxel mi aldınız :frowning: Zyxel modem bende de vardı crc hatası olmamasına rağmen 12 saatte bir kendini resetlerdi de 2 ay önce keenetice geçtim de kurtuldum.Çekim gücü de rezaletti zaten.Aynı bağlantı kablolarıyla zyxelde sorun yaşarken yıllardır keenetice geçince yine aynı bağlantı kablolarıyla sorunum olmuyorsa ben modemi suçlarım hocam.

Ayrıca benimde 2 aydır bir sorunum yoktu şu sıralar dsl gidiyor 1-2 saat sonra tekrar geliyor TT yüzünden.Kim bilir yine nereye fiber getiriyolar da benim bağlantıyı kesiyolar :thinking:

hat değerlerinden kastınız nedir tam olarak anlamadım fakat burayı kast ediyorsunuz sanırım ;

crc hatasından kastınız tam olarak nedir bilmiyorum fakat eski model tek kanal frekansı olan TT’nin TP-LINK TD-W9970v3 modeminden sonra çekim gücü konusunda gerçekten iyi geldi. dediğim gibi bilgisayarımdaki wifi adaptörü 802.11n olduğundan dolayı 5ghz kanalını bulamıyor fakat iphone 11 model telefonumda modeme uzak bi yerde (uzaktan kastım 90 m² evim) 60 mbps alıyorum ve 5ghz bandında nerdeyse full veya 1 diş az alıyorum. belki aldığınız modeli kötüdür demekten başka bir şey diyemiyorum malesef. bi çoğu araştırmamda da bu modelin gerçekten alınabilecek en iyi model olduğunu duydum. tekrardan kesin bilmiş gibi konuşmak istemiyorum ama tt’nin altyapısını suçluyorum. kadıköy gibi bir yerde oturmama rağmen böyle şeylerle uğraşmak gerçekten çok can sıkıcı, istanbul un en ücra köşelerinde oturan arkadaşlarım da TurkNet kullanıyorlar, hatta bazıları Gigafiber den bile yararlanıyor fakat istanbulu geçtim türkiyenin en bilindik, tanındık mahallelerinden birisinde oturmama rağmen böyle bi sorun yaşamak gerçekten sinirlerimi altüst ediyor.

kanka cidden bende de öyle son 1 yıldır her zaman değil dediğim gibi dünde aynısı oldu, internetim özellikle gece vakitlerinde gidiyor, 1-2 saat asonra tekrar geliyor. ama benim merak ettiğim şey 1.5 yıl öncesinde TT kullanıcısıydım bu sorun çok daha nadir oluyordu (Yılda 1-2 Vs.) neden TurkNet’e geçtikten sonra bunu yaşadım, inan hiç bilmiyorum.

hayır, bu süre içinde sorun yaşamadım. dediğim gibi sorunum genelde zaman zaman meydana geliyor. bir dahaki performans kaybımda ekran görüntüsü alıp size ileteceğim.

1 Beğeni