Kablolama hakkında

merhaba, bir akrabam için internet başvurusunda bulunmuştum. bugün gelip fiber kablo bırakıp gitmişler. bunu bina girişinden, dairenize kendiniz çekin biz gelip bağlantısını yapacağız denmiş. bu kablolama işi aboneye mi bırakılıyor? kurulum hizmetinde bu işin çalışanlar tarafından yapılacağı yazıyor?

1 Beğeni

Merhabalar, kurulum hizmetinin içinde yer aldığı gibi ekip arkadaşlarım sizleri arayarak randevu oluşturacak ve bağlantılarınızı gerçekleştireceklerdir.

1 Beğeni

türkneti az önce aradım, bunu kendiniz yapmanız gerekiyor şeklinde bilgi aktarıldı. sanırım türktelekom ekibi kabloyu bırakıp gitmiş. ne yapmamız gerektiği hakkında hala emin değilim

1 Beğeni

Müşteri numaranızı benimle özel mesaj üzerinden paylaşır mısınız?

1 Beğeni

ilgilendiğiniz için teşekkürler, müşteri numarasını gönderdim.

1 Beğeni

Müşteri sorumluluğunda olan fiber kabloyu Türk Telekom çekmiyor biz ekip yönlendiriyoruz. Eğer bölgede keşif ekibimiz yoksa sizden elektrikçiden destek almanızı istiyoruz. Bu bilgiyi arkadaşlarım size dönmüşler.

1 Beğeni

anladım hocam, peki bölgede bir keşif ekibi var mı? bekleyelim mi yoksa kendimiz mi halledelim

1 Beğeni

Bölgenizde ekiplerimiz yok ne yazık ki :frowning: Elektrikçiden yardım alarak kablolarınızı iç tesisatınıza kadar getirmeniz gerekiyor.

2 Beğeni

Fakat kurulum için zaten 108 lira ücret ödüyoruz. Ben de yeni abonelik başvurusunda bulundum. Binanın alt kısmında fiber kutu var fakat dairelere kablolama yapılmadı. Ayrıca her dairede superonline fiber kabloları da var. Şimdi binanın altından evime kadar kabloyu ben mi çektireceğim? Benim bu işlem için vaktim de yok. @EFG

1 Beğeni

Türk telekom fiber haricindekiler şuanlık TurkNet le anlaşmaları yok

@CKLasT binada telekom fiber kutu var fakat kimse kullanmıyor. Ben dahil herkes superonline abonesi. Ben şimdi sıfırdan TurkNet alacağım ve altyapı telekom fiber ama daireye kadar henüz kablo yok. Bu durumda kablolamayı kim yapacak?

1 Beğeni

Benim bildiğim türk telekom çekmesi gerekiyor ama dediğine göre ekipleri olan yer değil. Elektirkçi gelip çekmesi lazım. Ama kabloyu türk telekom verip yine onlar çekmesi lazım değil mi :thinking: fikrim sadece nasıl işler bilemem. orda ekip yokmuş. kurulum için ücret ödeniyorsa türk telekom neden çekmesin.
Bilemiycem. Kendi fikrim sadece

  1. elektirkçi çağırıp çekecek
  2. türk telekom çekecek yada
    :man_shrugging:

Bu durumda 108 TL kurulum ücreti için çok saçma. Hem 108 TL ücret ver.elektirikçide 100den aşağı gelmez. Turknetin buna bir çözüm getirmesi lazım.

2 Beğeni

Superonline in kabloları daireye kadar fiber mi yoksa ethernet kablosu ile mi geliyor. Eğer ethernet ise ve TT nin fiber dağıtım kutusu sol un kutusuna yakın ve erişilebilir durumda ise o ethernet kablosu ile dairenize internet i getirebilirsiniz. Eğer Telekom un bağlantısı daireye kadar fiber olacak ise bu durumda fiber ksblolamayi Telekom ekipleri yapar, yapmazlar ise siz fiber kabloyu müdürlükten alıp kendiniz veya elektrikçi yardımı ile daireye getirebilirsiniz :person_shrugging:

1 Beğeni

@ModeratriX Superonline daireye kadar fiber uç geliyor. Ayrıca sol ve tt nin kutuları aynı yerde değil. Sol kablolamayı çok güzel yapmış. Bina içinde hiç görünmüyor. Kabloların geçtiği kapaklı bir boşluk var diyafon, fiber ve anten kabloları buradan geçiyor ve dairelerin içine doğrudan kapı girişindeki bir buattan giriyor. Olay elektrikçi boyutuna dönerse ben mis gibi sol kullanmaya devam ederim. Bir de elektrikçi peşinden mi koşayım?

1 Beğeni

Kesinlikle haklısınız ama TurkNet henüz konuyu bile anlamış değil :grin:

Haklısınız :person_shrugging: (20 karakter sınırı)

1 Beğeni

İşte bir sürpriz daha: abonelik işlemlerini başlatırken sözlü ve yazılı olarak bana iptal durumunda da cayma bedeli desteği vereceğini söyleyen TurkNet şimdi personel hatalı bilgi vermiş diyor😁 Yahu mahalle bakkalı bile böyle bir gerekçenin arkasına sığınmaz.