Kablolama hakkında yardım

Arkadaşlar ankastrem de gözüken hiz modem de gözüküyor fakat SNR değerin de yarı yarıya düşüş var. Daire içimde odalara dağılan kabloların, uydu kabloların toplandıği bir dolap var. Yani odalara dağıtılması için tek kablo dan çoğaltma yapılmış. Ben bunu odama geleni deneme yanılma yolu ile bulmaya çalışacağım ve yak1 ile teke düşürmek istiyorim. Belki snr de artış olur diye ama ben bu kabloları çözemedim. 10 adet kablo var birleştirilmiş. Nasıl yapılmış bilmiyorum. Anlayan varsa söyleyebilir mi ?

1 Beğeni

Bir bantlı uçta kaç tane kablo takılı.

4 tane gibi görünüyor .

Aşağıdan gelen kablo dsl kablosu anlaşılan

aynı renkteki uçların hepsini bağlamışlar. Bu kadar yalıtımını açmaları düşürür. Okadar açmak la bağlantı daha iyi olacak değil bütün tt ekibi böyle yapmasa😑

Hepsinde 7 tane kablo var bunları normal cat 5 aynı uçları bağlıyor muş gibi bağlamışlar. Şöyle anlarsin uçlarına bant yapıştır ankastreden çek kabloyu hangisi duvara yaklaşmışsa anlarsın onda kutuya geliyor diye

HALLETTİM cemal :slight_smile: Arkadaşlar çözümü anlatıyorum. Yukarıda gördüğünüz gibi idi. Ankastre den gelen tek kablo toplam 3 odaya dağılıyor idi. DSL prizin den alıyordum interneti. Eski halinde 4 SNR üzerinden 3 SNR da Down 94002kbps, Upload 24500kbps falan alıyordum ve ufak ufak CRC yemeye başlıyordum. Hat zayıflaması 4.8 idi. Ben bunu yak1 ile teke düşürdüm ve Hat zayıflamam 3.2 lere düştü. Hızım ise 98013kbps’lere, Upload ise 41432Kbps’lere çıktı. Şuan hiç CRC yemedim. Normalde 40 50 fec 4 5 crc alırdım. Gün sonu ise CRC hataları 5000 leri falan bulurdu… Böyle kullanmaya devam edeceğim. Eğer hiç CRC yemezsem yada hatrı sayılır crc yer isem mesela 24 saat de 50 60 falan belki daha az SNR ayarını 3 üzerinden 2 SNR ye çekip 102400Kbps lerde kullanıcağım. Bu arada saha dolabı evimin 20 mt ilerisinde ama sistem de 107 gözüküyor. Saha ekipleri bile neden böyle olduğunu anlayamadı ama yakınım yani… Benim bu duruma benzer durum yaşayan olursa, aklında bir bulunsun. Şahsen kaliteli bir cat6 alıp direk ankastre den modeme kablo çeksem SNR daha da artacak hızda ona orantılı artacağına eminim ama şuan böyle bir gözlemlemek istedim…

3 Beğeni

Cat5 yalıtımı iyi olmadığı için böyle. :hugs:

Bencede… Zaten boruların içinden geliyor ve o boru içlerinden uydu kablosu geliyor, o bile sanırım gürültüye neden oluyor diye biliyorum. + dsl prizinden tekrar ek kablo ile bağlanıyorum… Kaliteli cat6 çeksek direk sanırım baya bir + sını göreceğiz gibi. En azından 5 -6 snr değerlerinde hiç hatasız net 100 mbps gibi.

1 Beğeni

Kablonun yerini değiştirebilirsiniz. Kablonuz gayet iyi duruyor yani tv kablosu ile cat kabloyu ayrı yerlerden geçirin. CAT kablo dışardan getirebilirsiniz veya boş giriş varsa oradan geçirebilirsiniz.

Hocam yalana gerek yok elektrik vb şeylerle aram hiç ama hiç yok. Elimden hiç böyle işler gelmez. Benim odaya gelen kabloyu ekle boz ekle boz zor buldum :smiley: Birde borudan cıkaramam. Bodrum kata inip kanal dan kabloyu asılmam lazım. Sonra ta odaya kadar uzatmam gerek. Yani onu yapmam imkansız.

2 Beğeni

Artık bir televizyoncu veya elektrikçi yardımıyla yapabilirsiniz bence. Tabi tercih sizin :slight_smile: Bağlantıyı ek yerine YAK1(Boncuk) ile yapmanız daha iyi olur.

Şuan YAK1 İLE BÖYLE YAPTIM :slight_smile:

4 kablo niye bağlı onu anlamadım. DSL için 2 kablo yeterli bence. Aşağıyıda 2’li hale getirin bence. O bile sinyal zayıflaması SNR’yi etkileyebilir.

1 Beğeni

Duvarda ki prizi sökemedim :smiley: İçeride uzaktan bakınca her reng vardı. Bende dayadım hepsine yak1 :smiley: Olumsuzluk yok.

Söküp bence bir bakın. Genelde Mavi - Mavi Beyaz kablo bağlıyorlar. Ankastreyle hepsi uyumluysa bir sorun çıkmayacaktır.

YAK1 kalmadı elimde :smiley: alınca deneyeyim.

1 Beğeni

Tamamdır. Umarım her yere gigafiber veya fiber gelirde dsli bırakırız. :smiley:

Dileklerimin arasında GPON yer alıyor :smiley:

2 Beğeni

Eğer grup prizler varsa burada önce vidalı olanın içinde ki vidayı söküp grup prizlerin kapağını çıkarın sonra data prizini rahatlıkla dışarı alabilirsiniz

1 Beğeni

Aynen grup priz şeklinde. Gerek kalmadı ama mavi mavi-mavi beyaz mavi beyaz şeklinde imiş.

2 Beğeni

Sorunun çözümüne sevindim iyi günlerde kullanın hizmetinizi :pray:

3 Beğeni