Kablo hırsızlığı sonrası dsl ışığı yok

Selamlar…

Neredeyse 3 haftadır dsl ışığı gitti. Kayıt açınca kablo hırsızlığı olduğunu belirttiler ve ayın 9 unda bitecek dediler. 9 u geçti arıza bildirimi kayboldu ama dsl gelmedi. Tekrar kayıt açtım tt saha ekibi geldi bina kutusunda kısa devre gibi bisiler dediler gittiler. Anlıyorum türknetlik bir durum yok ama altyapı adına kesinlikle Türk telekoma söz geçiremiyor. Tamir edildi diye bilgi verilen bir hat nasıl oluyorda hala kısa devrede kalabiliyor. Velhasıl yine yine bekliyorum. Faturam patlamış durumda yüksek lisans tezleri, videolar derken artık altından kalkamıyorum… Bıktık mahallecek hırsızlardan ve çalınan kabloların yenilenme sürecinden.

1 Beğeni

Arızanız giderildikten sonra fatura ile ilgili kayıt açıp indirim alabilirsiniz

Bizimde kablolar çalınmıştı türk Telekom müşterisiydim birde tam 50 gün bekledik yeniden kablonun yapılmasını sen düşün

1 Beğeni

Kolay gelsin inşallah tez zamanda çözerler.

Tecrübem olmadı meraktan soruyorum inşallah olmaz ama nasıl oldu o olay? Direkten mi çalıyorlar yoksa manyak gibi sokağı falan mı kazıyorlar?

Sokaklarda Telekom kapakları olur onlar basit şekilde açılıyor orada birçok kablo modülü bulunuyor kalın olsun ince olsun fiber olsun. Vs onları çalıyorlar ayriyeten de havai hat yerleri kesip alıyorlar

Eskiydi zaten olay olalı bitti gitti uğraşlarım sonucu şimdi gigafiber geldi de uçtuk

Allah kahretsin ya mantığa bak. Satanla alana ceza vermedikten sonra tam hız devam. Fiber çekseler baride çalma ihtimalli düşse diyeceğim de ■■■■■ hırsız gene çalar onu çöp olduğu bilmeden.

Hocam burda asıl olay kablolar yenilendi. TurkNet olay hal oldu dedi. Baktım yine dsl yok. Tekrar kayıt açtım, saha ekibi geldi. Bina kutusuna baktılar. Biri santralde biri buna kutusunda “kısa devre var” dediler. Uzadıkça uzuyor. Sadece sorun benim hatta değil. Bizim binaya merdiven dayayan adamı gören mahalleli adama çullandı. Herkesin İnternet hattı kısa devre görünüyor. Yani anladığım bakım ekibi yaptık deyip gitmiş ama bir halt yaptıkları yok. Hala çözüm bekliyoruz.

Online işlemlerde genel arıza bildirisi kaybolmuştu. Bugün baktım yine gelmiş. Ama süre adına bir bilgi yok. Canımı çok sıkmaya başladı bu durum.

Demir makası ile tırmanıp direğe kesmişler kabloyu. Yüklenip kaçmışlar. Allah bildiği gibi yapsın onları iki ayda bir aynı halt oluyor. Şu bakıma verdikleri para ile fiber hat cekerlerdi mahalleye…

Yaaa bunlar onu da çalar. Kafa yok ki kafa olsa çalışır zaten. İnsanların iletişim özgürlüğünü kısıtlayan adamı içeriden çıkarmayacaklar ki azalsın bunlar. Neden çalıyor konusuna zaten girmeyelim siyasi olur. Uzar gider umarım daha kalıcı bir çözüm bulunur da insanı insandan korurlar.

1 Beğeni