Merhabalar ; Geçen internette bir haber sitesinde gördüğüm yazı üzerine , sizinle iletişime geçmeye karar verdim. (Ben k.adı ve şifreyi bilgisayarda not defterine kaydetmiştim. Yapılan bir işlem sonucu bilgisayarıma sızma olduğunu ve bir ihtimal bu bilgilerin ele geçirildiğini düşünüyorum.)
Haber içeriği şu şekildeydi ; modemdeki kullanıcı adı ve şifre , herhangi bir şekilde ele geçirilmesi sonucu başka adres ve modemde aynı zamanda kullanılabiliyormuş. Özetle şayet böyle bir şey varsa, mümkünse kullanıcı adı + şifrenin değiştirilmesini istiyorum. - İlginize şimdiden teşekkürler.
Bu çok riskli bir durum, TurkNet kullanıcı adı şifreleri farklı adreslerde kullanılabiliyor, hatta tüm ülkede çalışıyor diyebilirim. Birisi bu bilginizi çaldıysa ve bir suç işlerse ip adresi sizin adınıza kayıtlı olduğu için kabak sizin başınıza patlar, polis sizin kapınızı çalar. Bu yüzden değiştirmeleri lazım.
Destek talebinde böyle belirtildi. Umarım bir sorun çıkmaz.
“Modeminizde bulunan TurkNet’in size tanımladığı kullanıcı adı ve şifre tek başına bilinmesi herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Sizin bağlantı aldığınız porttan bağlantı almanız için tanımlanmaktadır. Farklı bir kullanıcı sizin kullanıcı adı ve şifreniz ile internete erişim sağlamayamamaktadır.”
Ben İstanbul’daki kullandığım TurkNet hattın kullanıcı adı şifresini başka bir ildeki başka servis sağlayıcısından aldığım hizmet bulunan evde giriyorum, çatır çatır çalışıyor 2-3 yıldır böyle kullandım.
Bunu yapmamın sebebi de TurkNet’in ping değeri, diğer firmanın ping değerinden daha iyidi.
O yüzden bir yolunu bulun gerekirse hattı iptal ettirip yeniden abone olun, ama o kullanıcı adını değiştirin.