Merhaba,
Jitter değerimin düşürülmesini talep ediyorum ve bu nasıl mümkün olabilir?
Bu işlerden hiç anlamayacağım için size iyi aktarmak için detaylara girmeye çalışacağım.
Botech wzone kutu aldım (1.görsel olarak yükleyeceğim) ve televizyonumu akıllandırdım. YouTube olsun girebiliyorum, Twitch uygulamasını da indirerek twitch platformunda yayınlar izleyebiliyorum.
Netflix üyeliğime girip dizi/film izleyebiliyorum.
Fakat tuhaf bir sorun var, aynı şeyi arkadaşım da yapıyor ve onda donma neredeyse hiç yok fakat benim için bu sorun tam aksine fazlasıyla var.
Yukarıdaki linkten PC üzerinden test yaptığım zaman sonuç şu şekilde:
(2. görsel olarak yükleyeceğim.)
Download hızım : 75.5 Mbps
Upload hızım 7.95 Mbps
Ping 215ms
Jitter 3.25ms
Telefondan yaptığım zaman ise sonuç şu şekilde:
(3. görsel olarak yükleyeceğim.)
Download hızım: 5.45 Mbps
Upload hızım: 2.96 Mbps
Ping 229 ms
Jitter 209ms
Sanırım bilgisayar üzerinden ve telefon üzerimden yaptığım testlerin bu derece farklı çıkmasının sebebi bilgisayarımda Ethernet kablosunun takılı olması.
Botech Wzone kutumda ise Ethernet kablosu takılı değil ve telefonumda da değil tabii ki.
Fakat yine de bu işlerde uzman olmadığım için emin değilim.
Botech wzone kutumdan Netflix üyeliğime girdiğim zaman, donmadan izleyebilmek için filmleri nasıl jitteri düşürürüm?
Bilgisayardaki yaptığım yani 2. görseldeki gibi internet sonuçlarımla izleyebilirim?
Muhtemelen 2. değil de 3. görseldeki internet sonuçlarımla yani jitterin 200 ms gibi bir sayının üstünde bir değerle izlemeye çalıştığımdan sürekli donuyor diye düşünüyorum siz ne dersiniz?
Jitter değerimi sadece TurkNet’e yani sizlere talepte bulunmam halinde düşürebilir misiniz?
Not: Görselleri paylaşmamın sebebi daha iyi anlamanız, neyden bahsettiğimi kavramanız için yardımcı olacaktır diye düşündüm.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
-
- ve 3.görsel ektedir: