Jitter değerimin düşürülmesini istiyorum

Merhaba,

Jitter değerimin düşürülmesini talep ediyorum ve bu nasıl mümkün olabilir?

Bu işlerden hiç anlamayacağım için size iyi aktarmak için detaylara girmeye çalışacağım.

Botech wzone kutu aldım (1.görsel olarak yükleyeceğim) ve televizyonumu akıllandırdım. YouTube olsun girebiliyorum, Twitch uygulamasını da indirerek twitch platformunda yayınlar izleyebiliyorum.
Netflix üyeliğime girip dizi/film izleyebiliyorum.

Fakat tuhaf bir sorun var, aynı şeyi arkadaşım da yapıyor ve onda donma neredeyse hiç yok fakat benim için bu sorun tam aksine fazlasıyla var.

Yukarıdaki linkten PC üzerinden test yaptığım zaman sonuç şu şekilde:
(2. görsel olarak yükleyeceğim.)

Download hızım : 75.5 Mbps
Upload hızım 7.95 Mbps
Ping 215ms
Jitter 3.25ms

Telefondan yaptığım zaman ise sonuç şu şekilde:
(3. görsel olarak yükleyeceğim.)

Download hızım: 5.45 Mbps
Upload hızım: 2.96 Mbps
Ping 229 ms
Jitter 209ms

Sanırım bilgisayar üzerinden ve telefon üzerimden yaptığım testlerin bu derece farklı çıkmasının sebebi bilgisayarımda Ethernet kablosunun takılı olması.
Botech Wzone kutumda ise Ethernet kablosu takılı değil ve telefonumda da değil tabii ki.
Fakat yine de bu işlerde uzman olmadığım için emin değilim.

Botech wzone kutumdan Netflix üyeliğime girdiğim zaman, donmadan izleyebilmek için filmleri nasıl jitteri düşürürüm?

Bilgisayardaki yaptığım yani 2. görseldeki gibi internet sonuçlarımla izleyebilirim?

Muhtemelen 2. değil de 3. görseldeki internet sonuçlarımla yani jitterin 200 ms gibi bir sayının üstünde bir değerle izlemeye çalıştığımdan sürekli donuyor diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

Jitter değerimi sadece TurkNet’e yani sizlere talepte bulunmam halinde düşürebilir misiniz?

Not: Görselleri paylaşmamın sebebi daha iyi anlamanız, neyden bahsettiğimi kavramanız için yardımcı olacaktır diye düşündüm.

Yardımcı olursanız çok sevinirim :slight_smile:

1. ve 3.görsel ektedir:

1.görsel

Merhaba sizin sorununuz modeminizin wifi sinyal kalitesinden kaynaklanıyor ve hız testi yaptığınız sitenin son pop noktası uzak olduğundan böyle bir sonuç alıyorsunuz TurkNet in kendi sitesinden veya farklı bir siteden yapmanızı öneririm modeminize gelirsek modeminizin marka modelini bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Merhaba,

1-)Modemimin wifi sinyal kalitesinin ne durumda olduğunu nasıl öğrenirim?
2-)Modemimin wifi sinyal kalitesini arttırmak benim elimde mi?

Ayrıca modemimin marka ve modeli:

ZTE ZXHN H168A
(VDSL MODEM)

Modeminizin WLAN sekmesinden kanal ayarını farklı bir kanal numarası seçin band genişliğini olabilecek en yüksek mhz e ayarlayın uygula butonuna basın wifi ışığı geldikten sonra modemi yeniden başlatın ve vereceğim linkteki hız ölçüm sitesinden ölçüm yapıp sonuçları paylaşın sonuçlara göre neler yapılabileceğine bakalım.Link

Telefonunuza wifi analiz uygulaması yükleyerek modemin hangi kanalda çalıştığı, o kanalın yoğunluğu vb. şeyleri kontrol ederek el ile nispeten boş bir kanala ayarlayarak deneyebilirsiniz.

Android için tavsiye:

Bildiğim kadarıyla bu modemin 5 ghz wifisi biraz sıkıntılı, 2.4 ghz wifi kullanırken de eğer ev içerisindeki cihazların bluetooth bağlantısı açık olursa wifi sinyalini keseceği için hem hızınızı hemde ping/jitler değerlerini etkiler.

Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler.
Söylediklerinizi yarın deneyeceğim.
Yapmam gerekenleri ya da bakmam gerekenlere bakacağım.
Bu konulara uzak olduğumdan yine yardım isteyebilirim nasıl bakarım nasıl yaparım diye. :slight_smile:

Kimse telefonunda bluetooth açarak takılmıyor. Herkesin kapalı.

Bu konulara çok yabancıyım.
Bilgisayar üzerinden attığınız linke tıkladım yabancı bir site bir şey anlamadım.
Basitçe anlamam gerekirse, telefonumdan, google play üzerinden bir uygulama yüklemem gerek değil mi?
Bu uygulama ismi nedir ve hangi adımları izlemeliyim?

Selam,

Modem arayüzüne girdim ve WLAN sekmesine gelip, WLAN Global Konfigürasyonu başlığı altında bulunan ‘‘Bant Genişliği’’ ayarını otomatik yerine 40MHz yaptım ve uygula dedim.
Fakat modemimde, internetimde kopmalar olmadı. Modeme reset bile atmadım şu an.
‘‘Wifi ışığı geldikten sonra modemi yeniden başlatın.’’ demiştiniz ama modem bulunan ışıklar aynı şekilde devam ediyor, sanki hiçbir işlem yapmamışım gibi.

Ayrıca bant genişliğinin otomatik yerine 40MHz de kalması gerekiyor mu hep? Böylesi daha mı iyi olur benim için yoksa tekrar otomatik seçeneğine getirmem gerekecekse söyleyin lütfen.

Buyurun resim:

Modeminizde wifi ışığı sönmemiş olsa dahi siz yeniden başlatın 40 mhz de olması daha iyi olacaktır. Size gönderdiğim linkten hız testi sonuçlarını paylaşırsanız sonuca göre daha net olabiliriz.

Genel olarak 2.4 ghz bağlantısını bluetooth daha çok etkiliyor.

Kullandığınız modemde diğer modemlerden farklı olarak bir sıkıntı var, 5 ghz wifi açıkken bağlanan bir kişi olduğunda kablolu bağlı olan cihazı bile etkiliyor. Birde 5 ghz wifiyi kapatıp öyle deneyin.

Modemime reset attıktan sonra hız testi sonucumu paylaşacağım.
Şimdi modemime reset atıyorum.

2.4 ghz 5 ghz bunların ikisi de açık ama 5 ghz kapalı olması daha kötü etkilemeyecek mi beni en ufak bir açıdan bile olsa?

Normalde herkese 5 ghz wifi kullanmasını öneririm, çünkü hem daha düşük ping hemde daha yüksek hız sağlar ancak kullandığınız modemde 5 ghz wifiye bağlanınca sanıyorsam işlemcisi yetersiz olduğu için internet kullanılmaz hale geliyor.

Bilgisayarda, oyun oynarken bir şey yaparken internet konusunda aslında bir sıkıntı yok ama aldığım botech wzone kutusunu televizyonuma takarak akıllandırdıktan sonra netflix gibi twitch gibi platformlarda dizi/film ya da yayın izlerken bazen internet kaynaklı donmalar yaşıyorum ve jitterden dolayı olduğunusöyledi bir kaç kişi ve bunların neden olduğunu düzeltilebiliyorsa düzeltilmesi gerektiğini talep ettim aslında. Bu söylediğiniz 5GHz muhabbetinden dolayı aslında hiçbir sorunum olmadı internetimle modemimle vsvs alakalı. Tam olarak neleri etkiliyor anlamış değilim bu dediğiniz mevzu. Benim yaşadığım olayı düzeltecek mi mesela sanmam.

Bant genişliğini dediğiniz gibi otomatikten 40Mhz yaptım.
Böyle daha iyi olacağını söylediğiniz için artık dokunmuyorum.
Bunun ama yararı ne tam olarak bilinçlenirsem sevinirim :slight_smile:

Ayrıca modeme reset attım bu olaydan sonra ve dediğiniz yerden hız testi yaptım.
Sonuç aşağıda:

Sizin sorununuz jitter veya modemin wifi ayarları ile alakalı değil TurkNet Online İşlem Merkezi üzerinden arıza kaydı açarak network ekibinin kontrol etmesi gerekmetedir ayrı olarak 40 mhz e almanız wifi kanalından max. verimle kullanmanızı sağlayacaktır.

Google Play Store üzerinden benzer bir uygulama indirebilirsiniz. Bu tip uygulamalar genelde reklam içeren uygulamalar. Bu yüzden açık kaynak kodlu ve reklam içermeyen uygulamayı tavsiye etmiştim. Apk indirerek kurmak gerekiyor.

Ayrıca bulunduğunuz ortamda telsiz telefon, kablosuz iletişim kuran cihazlar (bluetooth cihazlar, kablosuz görüntü aktaran cihazlar vb.) varsa bunlar da wifi bağlantısında gürültü oluşturduğu için sorunlar çıkarabilir.

Çoğu zaman modemden 40 mhz seçmekte sorun yaşatıyor. Durum bulunduğunuz yerle ilgili. Her şeyi analiz ettikten sonra hâlâ sorun varsa modemde de sorun olabilir.

Bant genişliği ayarını otomatik yerine 40MHz yapmıştım tekrar otomatik mi yapmalıyım?

@KASPAROV Binamıza FTTH geldi. Hem türk telekom hem süperonline altyapısı geldi. Aktif olduklarında fiber internete geçeceğiz artık. Sanırım aktif olana kadar bekleyeceğim artık.

1 Beğeni