[istek] Daha geniş bir ipv6 prefix delegasyonu

Merhaba ipv6 tarafında slaac kullanıldığında, abonelere atanan ipv6 prefix sadece tek bir alt ağa atanabildiğinden bir misafir ağına ipv6 verilememekte. Neredeyse bütün modemlerde artık bir misafir ağı seçeneği bulunmakta. Birçok ülkede ipv6 48 bitlik prefixle dağıtılmakta ki aboneler alt ağlar oluşturabilsinler diye. Fakat TurkNet tarafında 64 bitlik prefix dağıtılmakta ve aboneler alt ağlar oluşturamamakta (bende bunlara dahilim).
Talebim: 48 bitlik prefix dağıtılması hiç olmassa 4 alt ağa yetecek 62 bitlik prefix dağıtılsın. Adres sayısı çok fazla yapmamak için bir neden yok, servis sağlayıcıya extra maliyet getirmiyor. :slight_smile:

1 Beğeni

Allah kolaylık versin :blush: @BlackOwL ne günlerdi ama :slightly_smiling_face:

Teşekkürler :smiley: okudum o konuyu.

1 Beğeni

İşte o yazıdan 1 yıl sonra çoğu kişinin ipv6’sı uçtu :joy:

2 Beğeni

Ahaha hakatten istekler sorunlar hiç bitmedi ve hiçbiri kullanıcı tarafında olunlu sonuçlanmadı.

Prefix in bile fakirine layık görüldük :grinning:

1 Beğeni

Arkadaşlar merhaba. Bende az önce aradım. Ipv6 Aktif deniyor fakat google test sayfasında ipv6 aktif değil ama bir sorun yaşamayacaksınız yazıyor. Neden gerçek anlamada ipv6 atamıyorlar. Bu maliyetli birşey mi? Yada bir sorun var da o yüzden mi atamıyorlar. Oysa ipv6 aktif deniyor. Aktif de hani nerede diyorum. Biz şuan sizn akyif olduğunuzu görüyoruz diyorlar. Siz görüyorsunuz da ben göremiyorum. :joy:

Merhaba bazı siteler hatalı gösterebiliyor. İlk olarak istemcinin ipv6 public ip alıdığını doğrulayın, sonra bu siteden kontrol edin https://ip.bieringer.net/

TurkNet tarafında müşteri talep ve geri dönüşleri değerlendirmek için bir birime ihtiyaç var. Talebimi destek kaydı açarak bir yere ulaştıramadım.

Ulaşan ceo’ya ulaşıyor :joy: Ara o galiba :blush: Sorun şu ki kiralık çağrı merkezi ile gittiği sürece zor dediğiniz. Biz 1,5 yıldır neler yazdık. Sonuç :upside_down_face: sıfır. Allah kolaylık versin size.

Birşey farkettim. Bozulan ipv6larda prefix farklılığına dikkati çekmiştik

Farklılık 48 bitlik noktada başlıyor. Sanırım prefixler önce 48 bitlik bir dhcp6 pd üzerinden geçiyor sonra tekrar başka bir dhcp6 pd ile 64 bitlik delage ediliyor. Ve bu iki dhcp6 aynı serverde sanırım.

Bu arada bahsettiğim sorunu ben mikrotik kullandığımdan npt ile halledebiliyorum. Owrt kullanıcıları da ra ve nd relay paketi ile halledebilirler fakat çoğu kişi sorun yaşayacaktır.

Ve bu sorun o karanlık temmuz gecesinde oldu :joy:

Hocam 2 3 yayın açın biraz twitter dan yazın ceo sizi arayıp özür bile diler merak etmeyin yeterki takipçiniz olsun.

Düz sıradan çinko karbon müşteriysek uğraşır dururuz.

ne bilgilendirme alabildik ne de çözüm var. ben de sırayla üst yerlere yazmaya başladım. TurkNet yada TT hangisinde sorun varsa çözülene kadar yazacağım. IPv6 sorunu yaşıyorsanız 5 dakika ayırın bir şeyler yazın gönderin birilerinin dikkatini çeker umarım.

1 Beğeni

Selamlar, geri bildirimleri ilgili birimlerle paylaştım.

1 Beğeni

Teşekkürler :slight_smile: