İstanbul sultangazi

İstanbul sultangazide gigafiber çalışmaları başladımı?? Planlanan bölgeler listesinde yer alıyor ama şuana kadar hiç çalışma göremedim ben

Belediye ye 1 hafta önce gittim sordum maalesef TurkNet böyle bir çalışma yapamaz. Belediye izin vermiyor

1 Beğeni

Hatta dünde aldığım yazılı bir cevap

Bu ne şimdi hiçbir zaman gigafiber gelmeyecek o zaman.

Aslında mantıklı bir karar herkes havadan kablo çekiyor bunun çok büyük sıkıntıları olacak en sağlıklı altyapıdan kablo çekmek 3 büyük firma ayrı ayrı kablo çekiyor havadan iğrenç bir görüntü var ortada ilerde kentsel dönüşüm ile sürekli arıza olacak bende belediye yetkilisi olsam izin vermem gigafiber güzel ama böyle olmaz

Türk Telekomun çekmediği yer kalmadı be! Bazı yerlerde SOL bile çekti/çekiyor.

Belediye neye dayanarak böyle bir karar veriyor, birine verip birine vermemek ne demek ya?

Hocam en başta saçma olan ülkenin kıt kaynaklarına rağmen bir bölgede her firmanın kendi altyapısını kurmasıdır.

2 Beğeni

Belediye herşeyi dört dörtlük yaptığı için sanırım buna izin vermiyor :man_shrugging:

Gaziosmanpaşa izin veriyor kıytırık sultangazi belediyesi vermiyor haklısınız şaka gibi…

Belediyeyi neredeyse 20 senedir aynı cenah yönetiyor. Ben de 2003’ten beri aynı yerdeyim. 10 sene önce delik deşik çökük olan yol hala aynı. En ufak bir çalışma yok. İlçenin tamamına yakını bu şekilde. Hizmet falan yok yani. Anca birilerine para kazandırmak istedikleri zaman tanıdıklarına yalap şap iş yaptırıp ceplerini doldurtuyorlar. Dostlar alışverişte🙂İzin verilmemesinin sebebi de fazlasıyla duygusal sanırım💸Dibimizdeki çoğu yerde sorunsuz çekiyorlar, bizim hizmet sevdalısı belediyemiz nein diyor🙂Telekom ve SOL uzun zamandır belediye civarlarında vızır vızır altyapı çekiyor. havai midir bilmem. Telekom ve kablonet de havai çekmeye başladı deniyordu bir süre önce. Umarım orta yol bulunur çünkü aşırı saçma bir durum. Ama şu anki gidişata baktığımız zaman Sultangazi için GigaFiber yalan olacak gibi görünüyor.

1 Beğeni

Dediğiniz gibi havai hat çok sıkıntılı. Gigafiber kullanıyorum semtte her bina yıkıldığında internetimiz gidiyor ve bir daha TurkNet ekibinin altyapı arızasına müdahale etmesi vs gerekiyor. Şu ana kadar 20-25 kere bina yıkımından internetim kesildi gigafiberde ve hepsi uzun süreli 36 saat süren bile oldu. 2 sene Türk Telekom kullandığım zamanlar yaşadığım kesinti sayısı 0’dı.

Eğer bina yıkımı sorununu TurkNet 3 gün de çözüyorsa çok iyi. Çünkü bina yıkımlarında son 8 ay da her ay İnternet bağlantım kopuyor ve en aşağı 1. 5 haftadan önce çözülmüyor. Bir ara 1 ay sürdü :slight_smile: (türktelekom)

Bugün Superonline’ın kablo çekme şeklini gördükten sonra belediyenin izin vermeme sebebini anladım. Böyle rezil bir iş olmaz:

Sokağın ortasından giden turuncu kablo SOL’e ait, binaların üstünden bile doğru düzgün götürmemişler.

2 Beğeni

Evet inanılmaz çirkin. Her türlü arızaya her an gebe. SOL’ün Telekomla birlikte havai kablolamaya döndüğü resmileşmiş oldu. Ama asıl soru şu; Belediye bunlara izin verirken, nasıl oluyor da TurkNet’e vermiyor? Asıl sorun burada. Ya hepsi havai yapsın ya da hiçbiri. Böyle çifte standart olur mu? Bir de ftth fiberler ve diğer birçok yatırım/hizmet hep Sultançifliği, 50.yıl, Uğur mumcu taraflarına yapılıyor. Koca Sultangazi 3 5 yerden mi ibaret? Vergiyse vergi kardeşim. Takır takır ödüyoruz herkes gibi. Belediyeyi yönetenlerin bu çifte standartçılığı beni deli ediyor. Hizmet vermeye gelince kıllarını kıpırdatmıyorlar, seçim zamanı gelince davulla zurnayla oy istiyorlar. Daha çok beklersiniz. Issler için de aynı şey geçerli. Birkaç yere yalap şap yatırım yapıp topukluyorlar. Keyiflerine göre yer belirleyip yapıp gidiyorlar. Ülkede bir tane aklı başında iş yapan yok.

Turuncu kablo yasaklanmalı siyah veya gri olmalı TurkNet de siyah kullanıyor.


Tahminimce yakında TurkNet 'e izin verirler. Belediye ye yeterli sayıda talep giderse tabi ki

Belediyeye mail attım gelen mailde yasak olduğu söylenmiyor. Umarım yakında izin verirler

Hocam, Sultançiftliğin’de VDSL2 hariç çivi çakılmadı :smiley: ama Uğur Mumcu TT fiber-VDSL2, SOL bir uçtan giriyor, Türksat gireli bir yılı geçti. İnanılmaz cidden…

TurkNet’e neden izin vermediklerini bende anlamadım resmen çifte standart.

1 Beğeni

aslında şu alt yapılar yerden gelse daha iyi olcak tüm operatörlerin kablosu aynı yerden geçse daha az maliyetli olcak hemde sorun olmıycak neden öyle yapmıyorlar

Sultangazi 75.yıl mahallesinde oturuyorum fiber için bir gelisme varmı en son belediye havai kablolamaya izin vermiyordu. Bir değişiklik oldumu?