İstanbul Gaziosmapaşa Fiber Çalışmaları

Merhabalar,

İstanbul Gaziosmanpaşa Şemsipaşa Mahallesi 52, 25, 26. Sokaklarında bulunan dairelere fiber kablolar çekildi. Kablolar bildiğim fiber kablolardan biraz farklı. Siyah renkte ince bir kablo. Kablonun bir örneğini ekte görebilirsiniz.

Ben TurkNet’ten son derece memnunum. Fiber döşeyen firmanın TurkNet olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Eğer çektiğiniz fotoğrafta kabloya dikkatli bakarsanız TurkNet yazıyor yani çekilen kablo sayesinde yakında gigafibere geçebileceksiniz altyapı tamamen kurulduğunda. Gerçi fotoğrafı siz çekmemişsiniz ama bildiğim kadarıyla siyah kablo outdoor olarak sadece TurkNet tarafından kullanılıyor.

1 Beğeni

Bu kabloyu internet üzerinden örnek olarak bulmuştum. Fakat kablonun üzerinde firmanın isminin yazdığını bilmiyordum. Çok Teşekkürler :slight_smile:

Edit: @Schwi arkadaşımızın yönlendirmesi sayesinde daireme döşenen kabloya dikkatli baktığımda “TurkNet” yazısını gördüm :slight_smile:

2 Beğeni

Peki arkadaşlar bu kablo döşenmesinden sonra gigafiberin aktive olması için tahmini ne kadar beklerim? Bilgisi olan arkadaşlarım tahmini süre belirtirse çok sevinirim.

Ortalama 2 ay ama @EFG Hocam tam tarih bilgisi alıp iletebilir.

2 Beğeni

Hayırlı olsun şimdiden… ilk önce kutu konacak sonra dairelere kablo çekilir… valla 1-2 ay içinde de olabilir 1-2 sene içinde de …şans tamamen

yirmi dakika kadar internetim kesildi az önce sorgu sayfasını yenileyim dedim birde ne göreyim dalga geçiyolar resmen dünya standartlarından daha yüksek hıza sahipmişim :smiley:

2 Beğeni

Kablolar üzerinde ki firma isimleri dışında ki harfler hakkında küçük bir bilgilendirme

Yer altı tipi: Yer altı fiber optik kabloları kemirgen hayvanlardan korumak için dış kılıf üzerine çelik zırh veya kimyasal maddeler, iç kılıf üzerine yine kimyasal maddeler, belirli yoğunlukta cam iplikler kullanılarak koruma katmanları artırılmış olur. 4 FO-Y, 6 FO-Y, 12 FO-Y, 24 FO-Y, 36 FO-Y, 48 FO-Y, 48 RFO-Y, 48 KFO-Y, 60 FO-Y, 60 RFO-Y, 60 KFO-Y, 96 FO-Y, 96 RFO-Y, 96 KFO-Y, 144 FO-Y, 144 RFO-Y, 144 KFO-Y, 192 FO-Y, 192 RFO-Y,192 KFO-Y

Havai tip: 4 FO-H, 6 FO-H, 12 FO-H , 24 FO-H, 36 FO-H,48 FO-H

Semboller: F:Fiber, O:Optik, Y:Yeraltı, H:Havai, R:Ribon, K:Karma, PEolietilen, MD:Orta yoğunluk, HD:Yüksek yoğunluk

1 Beğeni

Merhaba @korucuoglu, özel mesaj üzerinden benimle bu konu ile ilgili iletişime geçtiğiniz için oradan size cevap verdim. Bulunduğunuz bölgedeki iş planımızı öğrenip size konu hakkında detaylı vereceğim. Benden haber bekleyin lütfen.

1 Beğeni

Bende 4.sokakta oturuyorum. Bugün markete gitmek için dışarı çıktım bi baktım TurkNet yeleği giymiş 2 arkadaş. Kabloları bizim sokaktan aşağıya salmışlar dairelere dağıtacaklar sanırım. Hemen gittim yanlarına sordum dedim abi TurkNet kendi altyapısını mı çekiyor? Evet aynen öyle dedi ekipteki abi. Nasıl mutlu oldum duyunca yüksek hızda internet kullanabileceğim diye. 1 aya tamamen çekilmiş olur dedi.

3 Beğeni

Sağ olsun @EFG’nin bildirdiğine göre Nisan ayının sonuna kadar sistemi aktif etme planları varmış. Geç olsun güç olmasın :slight_smile: Er veya geç biz de TurkNet sayesinde Gigabit internete kavuşacağız :smiley:

2 Beğeni

Bu yorumu okurken çok sevindim :smiling_face_with_three_hearts: Umarım kısa süre içerisinde bölgenizde hizmetimizi aktif hale getiririz ve sizi uçuşa geçirebiliriz :rocket:

2 Beğeni

Uçuşa hazır olun. Kemerler sıkıca bağlansın :rocket:

2 Beğeni

Peki bir şeyi merak ettim. Şuan ki paketimden gigafibere geçiş için online işlemlerden başvuru yapmam gerekir mi ? Ya da buradan konu açsam daha mı çabuk yardımcı olunur? Son bir şey daha. Modemimin desteklediği hız 300 mps. TurkNet kendi tarafından ücretsiz gigafiber hızını destekleyen bir modem verecek mi?

Gigafibere geçtiğim an o gün ki yaptığım hız testinin ve çıkan sonucun hayalini şimdiden kurmaya başladım bile :smiley:

1 Beğeni

Söylenene göre TurkNet fiber kullanıcılarına modem veriyormuş. Bir arkadaşım eğer TurkNet modem vermezse gigabit destekli modem almak yerine gigabit ve 5 GHZ’li bir Router alabilirsin dedi. Bilindiği üzere Router fiyatları modemlerin çok altında. Dairenin içine kadar gelen fiber teknolojisinde fiber kablosu ONT cihazına takılıp o cihaz içerisinden ethernet kablosu ile modeme takılıyor. Yani eskiden olduğu gibi DSL hattına bağlantı yapmamıza gerek yok. Dolayısıyla CAT6 kablosunu modeme takmak yerine Router’a takarak rahatlıkla internete girebiliriz diye düşünüyorum.

Bilen arkadaşlar dediklerimi doğrularsa sevinirim :slight_smile:

1 Beğeni

Sizin GigaFiber hizmetimiz için ekstra bir modem almanıza gerek yok. Kurulum işlemine kadar biz gerçekleştiriyoruz. Bu süreçte sadece bizden haber beklemeniz gerekiyor :hugs:

2 Beğeni

9 Nisan 2022 tarihi itibariyle binamıza kutu geldi :slight_smile: Düşündüğümden çok daha hızlı ilerliyor.

3 Beğeni

Umarım en kısa süre içerisinde hizmetimizi bölgenizde aktif hale getirebiliriz. Hızı o zaman görürsünüz :rocket:

3 Beğeni

Bizim binaya kablo çekildi ama hâlâ kutu konmadı. 4. sokaktayım bende. Sanırım bize de kutu konması yakındır. Bu arada müsait olduğun bir gün kutunun fotoğrafını çekip koyar mısın dostum? Çok merak ettim nasıl göründüğünü :smiley:

Bu kutuyu internet üzerinden aratıp buldum. Bu kutunun aynısı takıldı.