İstanbul/Bağcılar/Barbaros İçin Gigafiber Talebi

Merhabalar, başlıkta belirttiğim mahalle için planlama var mıdır? Sağolsun malum Telekom 2020 yılında koyduğu VDSL saha dolaplarını 50 Mbps verecek şekilde kısıtladığı için daha üst hızlara çıkamıyorum. Telekoma talepte bulununca da müdürlükteki gereksizler 5-10 Mbps alanlar var halinize şükredin diyorlar.

Mahalle muhtarımız tanıdıkdır. Kendisine resmi talep dilekçesi yazdırabilirim. Şayet bunu yaparsam bu dilekçeyi TurkNet’te hangi adrese yollamalıyım bilgi verirseniz sevinirim.

1 Beğeni

Sen yazdır. Gigafiber gelsin diyede dilekçede yazsın :smirk: istediğiniz yerden yollaya bilirsin heryerden kabul olacaktır. Burdan yazabilirsin. Elimde dilekçe diye. Yetkililer ilgilenecektir. :slightly_smiling_face: umarım 2021 planları içindedir burası.

@Baran arkadaş biliyorsa.

1 Beğeni

Dilekçe taslağını hazırladım zaten mühürlettirip imzalatması kaldı. Resmi dilekçe olacağı için adres gerekecek. Muhtemelen taahhütlü posta yollatacağım postanın doğru yere ulaşmış olması lazım.

1 Beğeni

Tahhütü posta mi fazla abartılı olmadı mı

1 Beğeni

2019’da aynısını malum telekom içinde yaptırdım 1 yıl sonra Vdsl getirdiler. Çöpe atılması veya yanlış yere gitmesi ihtimalini ortadan kaldırmak için yapacağım. İşim garanti olsun istiyorum.

1 Beğeni

Bunu yapmadan önce @EFG arkadaşla bi konuşursun onun dediği yöntemle yollarsın.

1 Beğeni

Kendisine özel mesaj atarsam sorun olmaz değil mi?

Sorun olacağını sanmıyorum yarın cevap verecektir

1 Beğeni

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Umarım çözüm olur malum telekom sağ olsun hayattan bezdirdi.

1 Beğeni

TurkNet elbette taleplere karşılık vericektir lakin tek kişinin istemesiyle olucagini zannetmiyorum zira bu fiber süreci göründüğü gibi olmuyor çeşitli işbirliği kazı çalışmaları anlaşmalar havai hat mı olucak yoksa telekomun borusundan mı gecicek gideceği yerde kullanıcısı sayısı ne olur vb gibi etkenler var türknetin 2024 planları arasında 4 milyon haneye fiber ulaştırma hedefi var ama bu hiçte kolay Olmicak gibi duruyor Telekom işi yokuşa sürerek süreci zayıflama çabasında sen yine talep aç Tabiki ama çok fazla da ümitlenme derim ben

1 Beğeni

Hocam bu konuyu araştırdım TurkNet gigafiber olan bölgeyi inceledim, caddelerde yer altından sokaklarda havadan fiber çekmişler. Bizim mahallemizde aynı durumda ana caddede Telekomun menholü var oradan ana kablolar gidiyor sokaklarda ise binaların giriş katından duvarlardan yürüyor lokal kablosu.

Türknetin uyguladığı modelin aynısını bizde de malum telekom yapıyor. Belediye izin vermese yapamazlar bunu değil mi? TurkNet 'e de karşı çıkacaklarını sanmam.

Ayrıca dilekçeyi ben isteyeceğim evet ama ben yazmayacağım mahalleme muhtarımız kendi resmi talep dilekçesi yazacak kaşeleyip mühürleyecek. Ben istesem bireysel olurdu ama muhtar talep ederse bireysel olmaz sanıyorum. Aynısını telekom içinde yapmıştık 2019’da bir yıl sonra mahalleyi komple VDSL altyapısına çevirdiler.

1 Beğeni

Şansını dene ama hiç ümidim yok benim muhtarı da kimse takmıyor aslında çok yanlış ama öyle

2 Beğeni

Şansını bi denersin . Olmadı @EFG arkadaşta bi bakar :slightly_smiling_face:

1 Beğeni