Merhabalar bugün internetim bağlandı ve TurkNet’e geçmiş bulunmaktayım. IPv6’yı aktif olarak kullananlar veya kullanmış olanlar eksi ve artılarını söyleyebilir mi lütfen. Birde TurkNet Online İşlem Merkezi’de IPv6 nasıl talep edebilirim?
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın hizmetinizi
Ipv6 talebinizi herhangi bir konuda destek talebi açarak iletebilirsiniz. İpv4 kullanıldığım için bu konuda cevabım yok maalesef.
İpv6 hakkındaki destekntalebini destek sayfasında sırasıyla
- hizmetler
- paket tarife kampanya değişikliği
- hayır
Linklerine tıklayarak çıkan ekranda yazabilirsiniz.
İpv6’nın şimdilik fark yaratacak kadar bir artısı yok. İpv6 destekleyen sitelere ping süresi düşüyor. Ama bildiğim kadarıyla şuan ipv6 kulanan oyun sunucusu yok, destekleyen sitelerde sınırlı.
Sıkıntıları konusunda tam çalıştığı süreçte sıkıntı yaratmıyor ama kullandığınız modem yazılımı uyumlu olmadığında internette aşırı yavaşlamış gibi oluyor. Bunun sebebi ise desteklemeyen sitelerde ipv4 de geçmesi gerekirken modem geçişi geç yaptığı için oluyor.
Ben şuan ipv6yı aktif kullanıyorum kullanımıma bir etkisi yok sayılır. Google ipv6 destekliyor ama internette gezinirken 20 ile 15 ping aradisındaki farkı ne kadar anlayabilirsiniz?
Davet kodu: IUS72HD99ORX
Cloudflare sunucusuyla açılan sitelerde ipv4 sunucusu yavaş ipv4ü pcden kapatıyorum. IPv6 ile rahat rahat giriyorum… Girdiğim sitelerin çoğunluğu cloudflarede tabi bu yüzden işime yarıyor.
Çok güzel olanlarla hiç çıkartmıyor
Asus 10 tane modem adı yazılsa 11. olur bende