IPV6'm aktif mi?

Hayırlı sabahlar. Hattımda IPV6 aktif edildi. Modemden de aktif ettim. 5 dk sonra modemde yerel ağ ipv6 adresi gelmiş ancak test ettiğimde ipv6’nın olmadığı gözüküyor. (modem asus dsl-750)

Pcde ağ bağlantılarında internet yok diyorsa güncellenmemiş olsa gerek. Bazı cmd ayarlar var onları uygulaman gerekiyor.
netsh int ipv4 reset reset.log
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh int ipv6 reset reset.log
nbtstat -RR
netsh wlan show interfaces
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
netsh winsock reset catalog
Bunları komut istemiyi yönetici olarak çalıştırıp sırayla girmen gerek. Bunlardan önce ethernet kartını ve wifiyi güncellemeyi unutma bunun için konu da açtım. Profilimden hemen bulabilirsin.

2 Beğeni

Denedim ancak olmadı.

peki bu ipv6 aktif olunca hemen gelmesi mi lazım? Yani ip ataması için beklemeye gerek var mı?

ben en son sürümü yüklemiyorum. aşırı crc hatası veriyor ve internet kesiliyor. Peki bilgisayardan herhangi bir ayar yapmaya gerek var mı?

- YouTube şuna 1 bak
buradaki ayarlardan herhangi 1 tanesi farklıysa artık tekrar benim kodları komut istemi ile uygula

Videodaki ile aynı. fe: tarzında dns var, bilgisayar ve telefonda da gözüküyor ancak hala ipv4’ten bağlanıyorum. Acaba videoda ki gibi 1-2 gün beklemem mi lazım? Bir de twitter, instagram geç yüklenmeye başladı. Oyunlarda ping 2-3 ms azaldı.

modem arayüzünden en alttaki "Ağ Araçları"na gir ipv6.google.com bunu hedef yerine yaz şayet ping atıyorsa düzgün 1 şekilde modemin ipv6ya geçmiş durumdadır.

Modem bu şekilde
Pc ve android de de böyle sayılar var ancak senin yukarıda attığın fotodaki gibi ipv6-internet bağlı yazmıyor.

Unknow host diyor ve ping göndermeden paket kaybı %100 diyor.

1 Beğeni

sanırım TurkNet’in hatalı uygulaması nedeniyle bağlanamıyorsunuz, wan ve lan portuna aynı prefixten gittiği için modem çuvallıyor, ip alıp bağlanamayan diğer kullanıcılarla aynı durum.

1 Beğeni

Yani benim burada artık yapabileceğim bir şey yok mu?

ipv6 keeneticte sorunsuzmu direk çıkıyormu uğraştırmadan . Mesh te diğer cihazlarda bir ayar gerekiyormu . aktif ettirsemmi destek kayıd açıp. + sı ne olacakki

asus modeminiz için özel yazılım versiyonu yoksa (ac51 için var sanırım) fazla zahmetli ve bağlantı her kesildiğinde yeniden yapmak gerek, uğraşmaya değmez.

1 Beğeni

Google yönüne daha düşük ping var diğer sitelerde daha kötü olabiliyor ama kullanımda pek bir farklılık yok. Oyun sunucuları için bilemiyorum testini yapan arkadaşlar vardır

2 Beğeni

ana cihaz hero da ipv6 destegi yuklu değildi yukledim aktif ettim . Diger cihazlardada mesh teki yükledim ipv6 yı destek kaydı açtık beklemedeyim