IPv6 ve Mikrotik router

Alt yapım TTnet in FTTB-Ethernet alt yapısından TurkNet abonesiyim. Telekomun verdiği TP-Link Archer CV5 router i bir kenara koyup elimde öncelerden bulunan ve sürekli firmwaresi güncellenen Mikrotik RB450G kullanmaya başladım. Mikrotik ayarlar zaten internet de bol miktarda anlatılıyor.
IPv6 talebindne sonra ve Routerde internette bulduğum ayarları yaptıktan sonra cihaz IP6 alıyor. Fakat Router içinden bile, IPv6 çıkışı pingi timeout da kalıyor. Oysa inernetdeki ayarlarda IPv6 sıkıntısız kullanıyorlar. Acaba Hat tanımlamadamı sorun var diyeceğim. sıkıntı tespiti için IPv6 nın sıkıntısız olduğu bir routerle denemek en iyisi. fakat denemek için router satın almakda bir sürü para ödemek gereksiz gibi.
Elimde Bir Archer CV5 ve TP link 9970 TTNET VDSL modem var (Router olarak kullanılabilinir sanırım) Bu 2 cihazda FTTB-Ethernet alt yapıya bağlanıp IPv6 çalıştırabilen varmı? Yani bu routerler sıkıntısız IPv6 kullandım diğen varsa uğraşayım.
Kısaca FTTB-Eth altyapısında Archer CV5 de IPv6 yı sıkıntısız kullanabilen varmı? Yada Başka tavsiyesi olan?
(Ekleme: Statik IP hizmeti kullanıyorum Bundan kaynaklanan sıkıntı olabilirmi ki?)

C5V de bildiğim kadarıyla root olsanız dahi IPv6 alınamıyor. Ancak diğer cihazı bilemiyorum. Statik IP ile alakalı bir sorun olabilir destek ile görüşün derim buna benzer bir sorun yaşayan olmuştu forumda sanırım.

1 Beğeni

Merhaba

Şuan için ipv6 çalışan C80 gördüm. Başka markalar varsa arkadaşlar yazabilir.

1 Beğeni

Bu modeme root kullanıcısı ile giriş yapılınca ipv6 görünüyor ama çalışıp çalışmadığından emin değilim.