Ipv6 testi ile ilgili birkaç soru

Merak ettiğim birkaç soruya açıklık getirebilirmisiniz?
1- IPv6 kullanıma hazır, onay bekleniyor diye duydum/anladım, bu doğru mu?
2-Doğru ise, tüm kullanıcılara uygulanacak mı?
3-Doğru ise, tahmini olarak nezaman IPv6’ya geçilir?
4-IPv6’ya geçiş yapmak için bir gereksinim olacak mı?
5-IPv6’ya geçilince, CGNat, havuz ip, statik ip sorunları çözülecek mi? Yoksa hala aynı, parayla statik ip alma sıkıntısı sürecek mi?

Tamamıyla merakımı gidermek için sordum bu soruları. Yardımcı olursanız ve tam olarak hangi soruya cevap verdiğinizi belirtirseniz sevinirim iyi günler.

1 Beğeni

Doğru duymuşsun hatta ben paylaştım burada ilk olarak, tüm kullanıcılar kullanacak, türknetin hazırlıkları tamam btk dan onay bekleniyor. Fazla uzun sürmez gibi.

Cevabın 1,2 ve 3 numaralı sorularımı halletti teşekkürler. Peki ya 4 ve 5 hakkında bir bilgin var mı? Ek olarak yeni bir soru: zaman algılarımız farklı olabilir diyerekten soruyorum: “fazla uzun sürmez gibi” den kastın 6 ay gibi bir süre mi yoksa 1-2 ay gibi bir süre mi?

1 Beğeni

Modemin desteklemesi lazım ipV6 yı kullanmak icin, digerleri hakkinda bir fikrim yok.

TurkNet tamamen IPv6’ya geçse bile IPv6 desteklemeyen siteler, oyunlar için hala IPv4 kullanılacak.

Merhabalar, ben sizin sorularınızı cevaplamak isterim. Aklınızda bir şey kalmasın :upside_down_face:

1- IPv6 testlerimizi bize yardımcı olmak isteyen tester kullanıcılarımızla birlikte tamamladık. Süreci BTK’da takip ettiği için test havuzunda yer alan kullanıcılarımızı yaptığımız testlerle birlikte onlara sunduk. Gerekli kontrollerin tamamlanmasını bekliyoruz.
2- Kontroller tamamlandıktan sonra tabii tüm kullanıcılarımıza IPv6 hizmetimizi sunacağız. Ancak mevcut müşterilerimizin modemleri IPv6’yı desteklemesi gerekiyor.
3- Tahmini olarak bir süre verilmesi çok doğru olmaz şu an için çünkü onaydan geçtikten sonra yapılacak arka planda bir planlama süreci başlayacak.
4- Gereksiniz sadece Ipv6 destekleyen modeminizin olması.
5- IPv6 dediğimiz teknoloji ile şu an Ipv4’te yaşanılan kıtlığı çözmeyi hedefliyoruz. Tam olarak işlemler bittikten sonra size bu teknoloji ile ilgili daha net açıklamalar yapabiliriz.

4 Beğeni

1250712 IPv6 kullanmak isterim

Ülkede hangi kurum kısa sürede vatandaşın yararına olan birşeyi onaylamışki btk onaylasın btk telekomun alt şirketi gibi çalışıyor.
Seneye anca olur oda lütfederlerse beyler.

:ok_hand: :+1: aynen öyle katılıyorum

BTK uzmanları ile IPv6 test sürecimiz devam etmekte, test sürecinin sonunda BTK onayı ile IPv6 altyapısını tüm abonelerimize yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.