IPv6 Stabilite ve Port Sorunu

IPv6 ile ilgili bazı sorunlar yaşıyorum. Bazen IPv6 atanıyor ama çalışmıyor. Bazen hiç IPv6 alamıyorum ve şu an birden fazla farklı öneke sahip IPv6 atanıyor farklı segmentlere. Bu şekilde olunca port’ta açamamaya başladım.

Şuan bu şekilde

25.05.2023 tarihinde bu şekildeydi ve port açabiliyordum. Modemde herhangi birşey değişmedi.

Merhaba son zamanlarda aynı önek ve adres farklılığı durumu birkaç gönderide daha dikkatimi çekti. Kullandığınız routerin marka ve modelini paylaşırmısınız?

Birde öneri: her pppoe bağlantısı kopup geri geldiğinde ipv6 değişiyor olabilir. Bu durumda routeri yeniden başlatmak yardımcı olabilir.

Normal bir durum. IPv6 olunca sabit olacak diye bir kaide yok ki.
Port açmak için Ddns kullanabilirsiniz.

Merhaba ipv6 da port açmaya gerek yoktur. Ve ipv6 adresleri router advertisement ile bir kullanım ömrü ile gelirler. Yönlendiricide pppoe kopup tekrar bağlantı oluşturulduğunda dinamik ipv6 olduğunda prefix değişir fakat yönlendirici hiç kapanmadığından eski prefixli adres ömrü bitene kadar veya yönlendirici istemci bağlantısı kesilene kadar hala aktif kalır. Yeni alınan prefixle bir adres daha alır istemciler fakat bazen eski adresi kullanmaya devam edebilirler. Bu durumu farkeden TurkNet ipv6 adreslerini ortak altyapılarda statik dağıtmaya başladı fakat gigafiberde hala dinamik. Bu nedenle pppoe bağlantısı kesildiğinde yönlendiriciyi de yeniden başlatmak faydalı olacaktır.

Not: üstteki yazdıklarım slaac için geçerlidir.

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Modem IPV6 alıyor ama internete erişilemiyor. DNS ile alakalı olmadığını doğruladım. Deneysel özellik olunca da derdini kimse dikkate almıyor TurkNet ekibinden. En son bi sorun bildirdiğimde kalkıp çözüm olarak IPV6 adresimi kapadılar.

1 Beğeni

Keenetic Viva kullanıyorum. Önceden IPv6 adresim sabitti şimdi bağlantıyı yenileyince ipv6 adresim değişebiliyor. Port açmadan kastım internet üzerinden erişemiyorum. Tek bir prefix tanımlıyken erişebiliyordum. Defalarca kez bağlantıyı yeniledim ama ya sadece TurkNet sehmentine iki prefx atanıyor ki böyle olduğunda ipv6 kullanılamıyor yada iki farklı prefix atanıyor TurkNet ve Home segmentine.

Router’ı kapattım açtım IPv6 adresim değişti. İlk bundan daha öncelerinde IPv6 değişmiyordu bağlantı kesilip yeniden sağlandığında. Yine birden fazla IPv6 adresi atandı. Bunun bir çözümü yok mudur? TT Fiber altyapısındayım.

Bir çözüm yolu yok mu? Destek kaydıyla uğraşmak istemiyorum. Çünkü şu zamana kadar oradan yüzüm gülmedi. TurkNet kullanmamın ana nedeni IPv6.

Selam @muhep, güncel müşteri numaranızı forum profilinize ekler misiniz rica etsem?

Selamlar, müşteri numaram eski kalmış güncelledim.

IPV6 tanımını yeniledim. Bir faydası olup olmadığını kontrol eder misiniz?

image

Router’ı yeniden başlattım. IPv6 adresim değişti. Fakat halen iki IPv6 adresine sahibim.

@alperenatici aynı şekilde IPV6 tanımımı yenilemenizi rica ediyorum.