İpv6 skor düzeltme

Merhaba;
Firewall filtrelemesinden bahseden hata mesajında belirtilen durumu ben kendim düzeltebiliyor muyum?

Evet güvenlik duvarından ipv6 icmp ayarını değiştirirseniz çözülüyor.

Bırakta öğrensin millet. O kadar teknoloji içindeyim hala İpv6 mantığını tam çözemedim. IOT için elinde sonunda geçecez. Şimdiden pratik yapıyor millet. Cgnat saçmalıklarından boğuşup duruyoruz.

İpv6 nın Nat olayı nasıl? Hala çözemedim.
Anladığım kadarı ile ilk 4 adres sabitleniyor. Dİğer 4lü haneler bize ait. O zaman cihazların İpv6 sabitleyip wandan rahat ulaşmam lazım. Yapamadım. Bunu yaptığımda güvenlik duvarını nasıl sağlıyacağım? Her cihaz wandan erişilebilir olacak çünkü.
Modeme sabit İpv6 veremedim.
Modeme İpv6 ile wanda erişemedim. İp kamera İpv6 Modemden alıyor. Ama wandan ınada erişemedim.

3 Beğeni

Birader böyle sorulara neden kafa yoruyorsunuz? Bu takıntının sebebi ne? Adam gelmiş güzel güzel sormuş cevaplanır veya cevaplanmaz. Takılmayın bu kadar.

1 Beğeni

Kardeşim adam sadece soru sormuş bu kadar abartmana gerek yoktu. Adam merak etmiş sormuş. Zaten bu forumun amacı öğrenmek değil mi?

Polemiğe gerek yok arkadaşlar. :hugs:

7 Beğeni

Bu hatayı Chrome kullanırken bir sertifika onayı benzeri pop-up açıldığında alıyordum diye anımsıyorum ancak emin değilim. Opera ya da Firefox gibi tarayıcılarda ve mobilde de deneyin derim. Çıkarsa Pop-up mesajını da paylaşırsanız daha çok yardımcı olabiliriz.

ipv6 privacy extensions ile ipv6 adreslerinin geçerlilik süreleri ayarlanabiliyor. Süresini fazla yaparsanız bir nevi statik ipv6’ya dönüşüyor.

Operada denedim aynı skor ve aynı hata mesajı verdi

1 Beğeni

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Kaspersky kullanıyorum acaba bumu engelliyor bilemedim. Dediğiniz ayarı windows güvenlik duvarındanmı yapmam gerekiyor?
Tam olarak nerede bu ayar?

Modem arayüzünden ipv6 menüsüne girin ve modem güvenlik duvarını kapatmayı deneyin.

1 Beğeni

@KASPAROV’un tavsiyesi ile bir kontrol edin isterseniz. Eğer yine bir sonuca ulaşamazsanız bana özel mesaj üzerinden ulaşın. Ben size konu ile ilgili detaylı bilgi vermeye ve yardımcı olamaya çalışayım.

1 Beğeni

Hocam selam
“Ağ kuralları altında güvenlik duvarı” alanından mı bahsediyorsunuz?
orada herhangi bir koruma aktif değil.
İPV6 menüsü dediğiniz yer farklı bir konum ise onu bulamadım.

eğer ıcmp testini tam anlamı ile tamamlamasını istiyorsanız windows güvenlik duvarını kapatmanız gerekiyor ama ıcmp protokolünün filtrelenmiş olarak kalması sizin için daha iyi olacaktır güvenlik açısından


hostname testine gelirsek o bölüm bizi aşıyor internet sağlayıcının ana bilgisayar ismini saklı tutmasından ötürü.

1 Beğeni

Sizi hiç anlamıyorum kullanıcıların isteği bu yönde varsa çözüm öneriniz yazın bilelim insanların isteklerini sorgulamaktan ne anlıyorsunuz bilmiyorum başka konularda cevaplarınıza bakıyorum “ne isine yarayacak, ne önemi var” vb. geri dönüşler yapıyorsunuz @tolgagny arkadaşımız önemsiyor bu konuyu ve bir çözüm bilen biri olur diye konu açmış insanların isteklerini sorgulamak kimsenin harcı değildir, isteğinin karşılığı vardır veya yoktur o tartışılır.

2 Beğeni

Bende ayrı bir güvenlik duvarı yüklü olmadığı için Windows Güvenlik Duvarı’ndan hallettim. Sizde Kaspersky’nin Internet Security Suite versiyonu varsa oradaki güvenlik duvarından izin verebilirsiniz.

Ekran görüntüsündekilerden bir tanesini açınca düzeliyordu ama hangisi olduğunu unuttum. En alttaki olabilir.

1 Beğeni

@achfighter deniyeyim çoğu açık bende ama bakayım.

1 Beğeni

Öncelikle cevap ve yardımlarınız için teşekkür ediyorum.Güvenlik duvarını kapatınca 19 oldu gönderdiğiniz resimdeki gibi.
Tavsiye ettiğiniz gibi güvenlik duvarını kapatmayacağım.
Benim merak ettiğim konu ipv6 tam anlamıyla kullanıyor olmak, güvenlik duvarı bu kullanımı kısıtlıyor mu bu durumda onu merak ettim.

1 Beğeni

ICMP genel olarak TTL süresi dolduğu zaman paketin sahibine bildirim yapma, herhangi bir durumda yok edilen paket hakkında geribildirim sağlama, hata oluşumlarında geribildirim sağlama, paket başka bir yoldan gideceği zaman geribildirim sağlama gibi görevler üstlenir. Örneğin, sorun çözümü için sıkça kullanılan Ping ve Tracert komutları ICMP Echo Request ve ICMP Echo Reply mesajları ile çalışır. Yani kısacası şuan filtreli olarak çalışması ipv6 için performans kaybı yaşatmıyor.

2 Beğeni

Eyvallah hocam.
HAyırlı akşamlar :+1:

1 Beğeni