Merhaba arkadaşlar, bu ipv6 yı nasıl kullanacağım ve nasıl kurulum yapacağım. Kullandığım modem TP-Link vr300 modeli ve ipv6 destekli. Ve kurduğumda ne gibi fayda sağlayacak bana ?
merhaba
ipv6 kurulumuna yardımcı olayım.
çok iyi olur hocam nasıl yapacağız ?
Merhaba, IPv6’da herkese ait bir IP atanıyor ve bu IP sadece sana ait oluyor yani IPv4’de bir IP’i 10 kişi kullanırken IPv6’da sadece sana atanan IP’i kullanabiliyorsun.
IPv6 daha yeni bir sistem ve daha tamamen oturmuş değil ama tamamen oturduğu zaman gayet stabil olacağına adım gibi eminim yani IPv4’e göre daha hızlı web sitelerine giriş yapılabilecek ama biraz zaman alabilir bu fakat yine de IPv6 stabil benim gözümde.
modem ara yüzüne giriyorsunuz.
gelişmiş ayarlar.
internet
burdan girip şurdaki ayarları yapıyorsun.
bu ayarları yaptıktan sonra
şunuda yapın böyle
yeniden başlatın.
bende wan bağlantısında pppoe_ptm_35_0_d yazıyor ama sizin attığın ekran görüntüsünde uygun arayüz yok yazıyor. Fark eder mi?
ilk gösterdiğimi yaptın mı
evet yaptım ama olmadı bağlantı sağlayamadım.
https://ipv6-test.com bu web sitesi üzerinden IPv6’nın aktif olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Eğer IPv6 çalışmıyorsa aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Modemde IPv6 Ayarları Nasıl Yapılır? - mrbcksz tarafından #57 buradaki adımları takip edebilirsiniz IPv6’yı aktif etmek için.
hocam bütün yapılanların hepsini yaptım ama aktif olmuyor bir türlü
Modeminiz güncel mi?
evet güncel az önce baktım
son sürüm olmuyor. Bir önceki sürüme dön .
çok denedim
link atabilir misiniz acaba?
VR300 Firmware modemin arkasındaki etiket hangi sürümse onu seç
Merhaba benim de modemim Zyxel VMG3312-B10B marka model ipv6 destekliyor bu ayarlari yaparsam baglanabilcek miyim
ikisini birden yapman gerekiyor. ipv6/ipv4
evet doğru şekilde yaptın . yeniden başlatmanız lazım.
Oldu teşekkürler (20 karakter)