IPv6 kullanılamıyor

IPV6 tanımınızı yeniledim.

1 Beğeni

IPv6 tanımını zamanında ben de yeniletmeme rağmen hala IPv6 kullanamıyorum. Ne yapmalıyım? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Selamlar @achfighter ve @FireKzH, arka planda birkaç işlem yaptım. Durum değişmedi ise Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden destek kaydı oluşturabilirsiniz.

1 Beğeni

Herhangi bir gelişme olmadı. Galiba sorun daha farklı.

1 Beğeni

IPv6 etkin ve sonuç prefix bile gelmiyor. Önceden en azından bir IPv6 adresi atanırdı. Temmuz ayıda başlayan sorun sonrası hiç bir gelişme olmadı. Daha kötüleşmiş gibi duruyor.

1 Beğeni

Boşuna bir beklentiye girmişsiniz :blush: Düzelmez. Ve sorun siz de denir biter gider. 1 yıldır sorunsuz bağlananlara bile “sorun sizde” diyen bir sistem var maalesef. Allah kolaylık versin size :+1:

1 Beğeni

IPv6 için alternatif yollar aramaya yöneldim umudum yok. Fakat native olarak ISP’nin desteklemesi avantajdı.

Ben 2021’den beri sorunsuz kullanıyordum. 2022’de kısa bir süre operatör değiştirdiğimde bile yüksek hızı bırakıp geri gelmemin en önemli sebebi TurkNet’in IPv6 hizmeti veriyor olmasıydı. Temmuz ayına kadar hiç bir sorun olmadan kullandım. Sabah Keenetic modemim gece bağlantının kesilip yeniden sağlandığı ile ilgili bildirim atmıştı. O zamandan beridir IPv6 hatalı.

1 Beğeni

Çoğu kişi de aynı oldu ama maalesef bir gelişme olmadı. Olacağını da hiç sanmam.

Ya ben modem de bir ayar değiştirdiğimde yedek alıyorum. Neyi bozdularsa yedeği ayarı vs yok mudur bunun :sweat_smile:

1 Beğeni

Üstünde durmak istedikçe daha da kötüleşiyor her şey. Ben IPv6 kapattım artık tamamen. Demek ki beceremiyorlar. Altı üstü native IPv6 sağlayıp beni internete çıkartmak. Turkcell Superbox hizmetinde IPv6 sorunsuz sağlanabilirken nasıl oluyor da TurkNet bunu sağlamakta bu kadar zorlanabiliyor?

2 Beğeni

şu an 3-4 yıldır sorunsuz çalışan IPV6’i BOZMALARININ üzerinden tam 2 AY 7 GÜN GEÇTİ! bariz şekilde … biri kafasına göre bozdu veya arka planda gizli bir şey var kasıtlı olarak bekletiliyor. çağdışılığa geriledi. bunun kesilme tarihi saati belli. loglara bakılır o aralıkta ne değişmiş olay çözülür. bu kadar basit bir şeyin düzelmesi 2 ay sürmez! Bugün ise birkaç aydır açık olan ve çözüm süreci aktif devam eden ticket kayıplara karışmış. Anydesk ile local olarak kontrol edildi benimle alakalı olmadığı kanıtlandı, keenetic kontrol edildi. Bölgesel olarak hatta bir şeyleri değiştirdiler. IPv6 adresi 2a02:, IPv6 öneki 2a03: idi ikisi de 2a02 hale geldi. keenetic ile görüşme sağlamışlar (onlarla alakasız olmasına rağmen) fakat onlardan da bi gelişme olmamış. İlgili kişiler en azından bir çaba gösterdi. 3-4 yıldır sorunsuz çalışan şeyin birdenbire bozulup düzeltilememesini anlamak güç, birileri özellikle bir amaç uğruna kasıtlı olarak beklettirmiyorsa.

dns1 v6 kesilme tarihi: 2023-07-24 22:09:31
dns2 v6 kesilme tarihi: Tuesday, July 25, 2023 1:14 AM

2 Beğeni

Tam da bu vakit oldu olanlar. Ama maalesef düzelmesini beklemek hayal gibi. Zaten ipv6 olmaması baş etken olduğundan TNN’den ayrıldım. Bekleyenlere sabır dilerim :pray:

1 Beğeni

Zaten bizlik sorun olsa modem değiştirdiğinde de düzelirdi. Ama 3 modem kullandım hiç biri IPv6 alamıyor ya da alsa da bile internete çıkamıyor. Hayır o süreçte neyi değiştirdiniz de güzelim IPv6’yı tamamen internete çıkmaz hale getirmiş olabilirsiniz anlamadım.

1 Beğeni

Bu Türk Telekom ipv6 konusunda neden hiç adım atmıyor. 2021 de ipv6 etkinliği yapıldı 2023 te btk ipv6 nın yaygınlaşması için bildiri yayınladı ama koskoca türk telekom yerel alt yapı sağlayıcımız bu konuda sessiz kalıyor. dünya da ipv4 tükendi bu belli bariz olan bir şey mecbur v6 ya geçilecek neden bu kadar uzun sürüyor anlamış değilim.

Benimde destek kaydım bir anda kayboldu. Üzerine düştüğümde böyle birşey mümkün değil. Cevap verilmez ise kapanır denildi. Bende devam eden bir süreç var neye cevap vereceğim 2 günde bir inceleme devam ediyor yazılıyordu dedim. Sistemsel bir hata olabilir denildi.

IPv6 ise bende daha erken bir zamanda çalışmamaya başladı. 12 yada 14 Temmuz 2023 olmalı.

1 Beğeni

Yahu adam mühendis aaaa iyi diyorsun. Meğerse ziraat mühendisi çıkıyor. Kurumda çok pozisyon maalesef hasbel kader gidiyor. Mühendislik kademesi ciddi sıkıntılı düzgün herkes özel şirketlere gitti. Zor biraz o işler maalesef.

1 Beğeni

Tamam işte mühendis ne istiyorsun ki? :smiley:

IPv6 sorunu yaşayanlardan kurulumu izin verenler NAT66 deneyebilirler mi? Forumda çok fazla sorun yaşayan olmasına karşın ben sorunsuz bir şekilde IPv6 kullanıyorum 3 haftadan uzun süredir. Daha önce de bahsettiğim gibi, kullanımımdaki tek fark NAT66. Belki sorunun teşhisinde de yardımcı olur.

Hocam bunu Keenetic modemde açmanın yolu yok my ya? Bir kez daha gördüm ama OpenWRT yüklü modemde olduğunu gördüm sadece. Diğerleri ne yapacak?

Bozdukları gibi düzeltecekler. 1,5 yıl önce yazdım bu bir global sistem, o modeme böyle şuna böyle olmaz. ipv6 varsa bağlanmalı her modem. Tarihini de yazdık gün olarak. O güne dönüp neyi bozdularsa düzeltsinler. Ama bunun için mühendis lazım :+1:

3 Beğeni