IPv6 kullanılamıyor

Keenetic Omni DSL ve ASUS DSL N16 modemlerim var. 2 modemim de IPv6 kullanamıyor. Şöyle diyeyim: arayüzde ve hatta bağlı cihazlar da IPv6 adresi alıyor ama ne IPv6 testlerinde görünüyor ne de ipv6.google.com gibi IPv6 tabanlı sitelere erişebiliyorum. Ne yapmalıyım? Modemleri sıfırladım hatta Keenetic modemde bileşeni silip yeniden kurdum ama nafile. Hala ds IPv6 kullanamıyorum. Hatta IPv6 açınca Keenetic servislerine erişimim kesiliyor. Önceleri açardım ve hiçbir sorun yaşamazdım. Şu an ise hiçbir şekilde kullanamıyorum. ASUS modemde WAN ayarlarında IPv4/IPv6 seçili ve ayarlarda açık. Sorunsuz şekilde alıyor. Ne yapmalıyım?

@tnetwork @moderators

1 Beğeni

Sorunsuz çalışanlar da gitti maalesef. 1 aya yakındır böyle. Çözüm de halen yok. Umarım sizinki çözülür.

Bende hâlâ sorun yok. Hiçbir işlem yapmadan çalışıyor.

Bu sorun ne zaman çözülecek peki? IPv6 kullanamıyorum bu yüzden. Tanımlı ama kapalı şu an IPv6 ayarım.

Bilemiyorum. Ben en en başlarda 1 ay sorunsuz kullandım sonrasında bir daha çalışmadı.

Bozduklarını kabul etseler çözülür de hiç belirti yok :joy:

2 Beğeni

Umarım çözerler ne diyeyim. IPv6 ve Statik IPv4 güzel ikiliydi benim için çünkü.

Destek kaydım 1 aya yaklaştı. Halen inceleniyor şeklinde bir kaç gündür mesaj atıyorlar. Bundan ilerisi gelmedi.

Ben destekten IPv6 kapattırıp birkaç gün sonra yeniden tanımlatmıştım ama düzelmemişti. Hala da IPv6 kullanılamıyor. Peşini bıraktım artık. Olmuyorsa olmuyormuş gerçekten.

2021’den beri sorunsuz kullandığım IPv6 bir gecede bozuldu. Ne olduysa çözümde uzun sürüyor.

1 Beğeni

Aylardır pcde fazla takılamıyordum ama şu an gireyim dedim ipv6 sıkıntısız çalışıyor bende ipv6nın 2 olayı var ilki sağlayıcının açması ve karşı tarafın ayarlaması… Sağlayıcı tarafından sorun asla çıkmaz bunu bilmiş olun… Sorun siz ve modem ya da router arasındadır…

Yok öyle bir dünya :joy:

Sorun TNN tarafında :+1:

Sorun bende olsaydı eğer illa ki 2 modemimden birinde çalışırdı. Sorunsuz kullandığım IPv6 adresi ben herhangi bir ayar değiştirmediğim halde neden durduk yere çalışmamazlık yapsın? Her sorun kaynağı illa kullanıcı kaynaklı mı olacak?

Bunu nasıl düzeltebiliriz? İlla TurkNet’e yazıp uğraşmak zorunda mıyız? Kendileri bunu farke edip düzeltmiyorlar mı?

Kenetic modemde tek bir ayardan etkinleştirmek yetiyordu. 2021den beri böyle sorunsuz kullanırım. Temmuz 2023 te bir gecede gitti. Bu gitme IPv6 üzerinden internete çıkamama. Yani IPv6 modeme ve cihazlara kadar dağıtılıyor ama IPv6 üzerinde internet erişimi bulunmuyor. Modemde hiç birşey değişmedi. Daha önceden sorunsuz IPv6 kullandığım 3 modemin hepsi aynısını yaptı. PC PPPoe modeçunda bağladığımda yine IPv6 geldi ama internet yoktu. IPv6 istek attığınızda istek bekliyor ve zaman aşımına uğruyor. Bunların hepsini müşteri temsilcisine ilettim. Sorunun modem ile BNG arasında sorun olduğunu söylediler ve inceleme devam ediyor. Ayrıca burada çoğu kişi aynı sorunu yaşıyorken herkes bir gecede bir şey yapmadığından sorun bizden değil. Bir kaç konu var bu konuları okursanız tam olaak sizde fark edeceksinizdir.

2 Beğeni

Sorun çıkmaz mı ? öyle bir çıkıyor ki hocam :slight_smile:

4 Beğeni

Valla ben mevcut bağlantı ip vs sorun yaşamamak için destek kaydı açmadım, açmamda. Çünkü sonucu biliyorum :blush: İsterseniz açın deneyin şansınızı :+1: Ancak her ne yapıldıysa 1 gecede gitti zaten.

1 Beğeni

Bende durumu kabul ettirene kadar zorluklar yaşadım. Sebebi ise network ekibi test modunda bölgemden internete çıkıyormuş gibi simüle edebiliyormuş. Bu şekilde test yaptığında herhangi bir sorun olmadığını vs söyledi. Başta beni sorunun cihazlar ve benden kaynaklı olduğuna çok ısrar etti. Suçlayamam da bu konuda çünkü kendi testlerinde aynı sorunu tekrar ettirememiş. Ben üzerine düşüp detaylı testler ve forumdaki ilgili konuların linkini paylaştığımda galiba daha farklı ele alındı ve bir sorunun olduğu anlaşıldı.

2 Beğeni

Ben bu konuda bu gün Yahya G. isimli temsilciyle görüşmüştüm. Son zamanlarda bu sorunların yaşandığını, henüz test aşamasında bir özellik olduğundan bu tip hatalarla karşılaşılabileceğini söylemişti. Talebim üzerine yeniden tanımlama yaptı ancak değişen bir şey yok. Aynı kapıya çıkıyorum. Bu arada bu mesajı görüyorsa kendilerine selamlar. Epey bilgili internet konusunda. :slight_smile:

1 Beğeni