IPv6 ile Uzaktan Modem Arayüzüne Erişim

Herkese merhabalar,
Uzun çabalar sonucu IPv6 kullanmaya başlayabildim ben de, çabalar derken açıklayım biraz. Birçok kullanıcı gibi ben de e-postayı aldım ve içerikte belirtilen sürümü indirip kurdum modeme(VMG3625-T50B), ilk e-postada gelen sürüm V5.50(ABPM.3)b2_F0 değil bir sonrakini gösteriyordu fakat şuan için hatırlayamıyorum tam olarak. Bilgisayarımdaki ağ ayarlarını sıfırlayıp tekrar kurdum, eşimin bilgisayarında da farklı şeyler denedim derken çözemeyip destek ekibine ulaştım e-posta aracılığıyla. Destek ekibi ile uzun bir kaç yazışma sonucunda eski sürüm olan V5.50(ABPM.3)b2_F0 olması şartı olduğunu öğrenip bu sürüme döndüm ve IPv6 ile internete çıkış yapabildim, tabi bu arada tam o günlerde çıkan en son sürüm V550ABPM5F1 sürümü de kurdum, geri döndüm derken 3-4 kez sürüm değiştirip reset işlemi ve kurulumla uğraştım. Eski sürümde IPv6 ile çıkış yapabilirken yeni sürümlerde çıkış yapılamaması çok ilginç gelmişti ama sorun yoktu çıkışlarda ve tüm test sitelerinde.

Buraya kadar herşey güzel fakat ne yaptıysam uzaktan yani LAN dışından modem arayüzüne erişemiyorum. Eskiden CGNAT’a girmeden önce TTnet zamanlarında sadece modemden portu açıp arayüze veya bağlı bir cihaza erişim sağlayabiliyordum, oyun sunucuları ve xampp ile kendime sunucu kuruyordum. Hani IPv6 ile artık ip adresi sorunu kalmayıp CGNAT denilen illetten kurtulacaktık ya, bir çok deneme yaptım fakat LAN dışından hiçbir şekilde erişim sağlayamadım modem arayüzüne. Oraya kadar eriştikten sonra Wake on LAN/WAN ayarı yapacağım bilgisayarım için, yanında küçük bir de webserver kuracağım fakat bunlar detaylar, şuan için ilk amacım arayüze erişebilmek, gerisini getirebileceğimi düşünüyorum onu yapabilirsem.

Şimdiye kadar yaptıklarımı tamamen unutup önerisi olan varsa tekrar da olsa deneyeceğim. LAN üzerinden sorunsuz erişebiliyorum arayüzde belirtilen “IPv6 Bağlantısı Yerel Adresi” ile tarayıcı üzerinden [::] içine alarak fakat diğer adresler ile de public ip olarak görünen adres ile de erişemiyorum LAN dışından. Bu arada forumda sadece 1 konu bulabildim, IPv6 ve webserver kurma ile ilgili fakat cevap gelmemiş ona da. Benim ilk amacım modem arayüzüne erişebilmek bahsettiğim gibi.
Buraya yazmadan önce araştırmaya da çalıştım fakat maalesef yeterli bilgi bulamadım bu konuda, modem marka model ve tabi ki IPv6 olması gerektiği kadar yaygınlaşmadığından dolayı olabilir diye düşünüyorum. İlgilenip vaktini ayıracak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

1 Beğeni

İpv6 ile 80 portunu açip kullanabilirsin. Ben kullanıyorum çünkü . Ama 2 cihazda da ipv6 olması gerekiyor. Yani modeme uzaktan erişirken de ben 1.1.1.1 vpn kullaniyorum o ipv6 veriyor. Bilginiz olsun.

2 Beğeni

Dinamik DNS kullanıyormusunuz? Noip vpnsiz girilmiyor. dynu.net ip6 desteği var galiba. Ben ip4 dinamik ip kullanıyorum. Daha ip6 ile tanışamadık. Modem ayarlarından Kulllanıcı Hesaplarından WAN etkin yaptınız diye varsayıyorum.

1 Beğeni

Port açtım daha önce fakat atladığım kısım sanırım bağlanmaya çalıştığım cihazın bağlantısının IPv6 desteğiymiş. Dediğiniz gibi 1.1.1.1 vpn warp ile erişim sağlayabildim, diğer bilgisayarda Opera vpn de aynı şekilde çözüm sunuyordu. Ayrıca yukarıda @Gulnare hocamın bahsettiği şekilde dynu üzerinden ddns eklemesi yapınca o sorun da kalmadı, modeme ekleyince oradaki giriş bilgilerimi bir şekilde bağlantıyı kurdu.
@Gulnare @The_Bilal ikinize de çok teşekkür ediyorum.

1 Beğeni

Merhabalar,
Bu sorunu ben de yaşıyorum tam olarak nasıl çözdüğünüzü merak ediyorum yorumları okudum fakat uygulamayı başaramadım.
Yardımcı olabilir misiniz.

Modeminizden 80 portunu açmanız gerekiyor.

Bakım - Uzaktan Yönetim adımlarından HTTP için Güvenli Etki Alanı işareti kaldırıp WAN seçin, 80 portu açtıktan sonra modem arayüzüne bağlanmaya çalıştığınız cihazın internet bağlantısının IPv6 desteği olduğundan emin olun. Bana sorun olan kısım buydu, mobilden bağlanmayı deniyordum fakat IPv6 desteği yok mobil operatörlerde henüz. Mobilden deniyorsanız 1.1.1.1 vpn ile WARP aktif şekilde, PC üzerinden IPv6 desteği olmayan bir sağlayıcı ile deniyorsanız Opera içinde gelen vpn veya Ipv6 desteğinden emin olduğunuz bir vpn ile erişim sağlayabilirsiniz.