Ipv6 ile ilgili yardım

Merhaba arkadaşlar ipv6 ile ilgili kafamda bazı gri noktalar var bilen arkadaslar yardımcı olabilir mi ?

Ipv6 kullanmaya başladığımda bana özel ip mi tanımlanıyor ?

Ipv6 ya geçmem için TurkNet in aktif mi etmesi gerekir yoksa modemden ayarları yapınca otomatik geçiş yapabiliyor muyum?

Asus dsl ac 750 modem kullanıyorum frimware güncellemesi her modem için aynı mı yoksa benim modemim için bir frimware varmı?

Son olarak benim bilmedigim sizin bildiginiz artı yönleri varsa bil verebilirmisiniz.

Simdiden teşekkürler saygılar.

Öncelikle TurkNet desteğe yazıp aktifleştirilmesini istemeniz gerekiyor. Sonra modeminizden IPv6’yı açıp TurkNet’in önerdiği ayarları yapacaksınız. Ayarları kaydedip modemi yeniden başlatırsanız IPv6 kullanıma hazır olacaktır. TurkNet’in önerdiği firmware tek bir model için geçerli o da yazıyor zaten. Modeminizin firmware sürümünü modem arayüzünden güncelleyebilirsiniz.

Ancak şöyle bir sorun var, bilinmeyen nedenlerden dolayı çoğu kişinin modemi IPv6 ile internete çıkış yapamıyor. Bir tür uyumsuzluk söz konusu. Uyumsuzluk modemlerden mi yoksa TurkNet’ten mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Üzerine çalışıyorlar.

1 Beğeni

Merhabalar, değerli üyemizin verdiği yanıta destek olarak;

Kampanyamı Değiştirmek İstiyorum - TurkNet TurkNet - Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz? bağlantısı üzerinden kayıt oluşturup IPV6 aktif etmek istediğinizi belirtirseniz ekipler gereken işlemi ve yönlendirmeyi sağlayacaktır :raising_hand_man:

3 Beğeni