Bugün tanımlatma için bilet bıraktım hizmeti durdurduk dediler? Etrafta GigaFiber ile kullanan birçok insan gördüm. Zaten tek paket sistemiyle GigaFiber kullanıcılarını fonluyoruz bari IPV6 kullanmamıza izin verin. Önceden çalışan bir şey neden durduruluyor? Sorun yaşayan kullanıcılar da umrumda değil. IPV4ü devre dışı bırakma zorunluluğu yok sonuçta.
Birçok sorun yaşanmaya başladı. Bir gecede birden tüm IPv6’lar çalışmamaya başladı. Bu birkaç kez tekrar etti. TurkNet sorunu çözemedi. Forumdaki deneyimli kullanıcılar sorunun kaynağını bile kendi imkanlarıyla bulup yazıp anlatmalarına rağmen TurkNet tarafında gelişme olmadı. Artan sorunlar nedeniyle ve çözememeleri nedeniyle durdurdular. Tabi içeride başka kararlar nedenlerde olabilir fakat bunu bilemeyiz. TurkNet’ten elle tutulur bir açıklama gelmemişti.
IPv6 sorunundan etkileneceğinizi düşünmüyor olmanız ise yanlış. Bir anda bir grubun IPv6 hizmeti kesilmedi. Zaman zaman TT’nin yaptığı bakım ve güncellemelerle bölge bölge kesildi. IPv6 kesintiniz sizin bağlı olduğunuz santralde yapılacak bir güncellemeye bakacatı. Eninde sonunda sizinde IPv6’nız çalışmayacaktı. Eski konulara bakabilirsin. Çok tartışıldı forumda.
IPv6’nın soruna yol açtığını kendim gördüm, eskiden Türk Telekom altyapısından TurkNet kullanıyordum ve bir anda internetim kesildi, hiçbir şekilde pppoe bağlantısı sağlayamıyordum, daha sonra ipv6’yı modemden devredışı bıraktım ve internet çalıştı, tekrar açtım yine internet bozuldu. Geçen Aralık ayı civarında bu sorunu yaşadım, zaten bir ay sonra ipv6 tamamen kapatılmıştı.
Şu an GigaFiber kullanıyorum ve 1,5 aydır ipv6 bağlantım aktif ve sorunsuz. Türk Telekom altyapısında sorunlar GigaFiber’de yok, ipv6’ım ile mutluyum
Telekom altyapısındayken hiçbir türlü internetemi çıkamıyordunuz yoksa internete çıkıp web siteleri v.b açılmıyormuydu? Bende benzer bir sorun yaşıyorumda bilgilendirirseniz sevinirim. Tabi uygun görürseniz. Birde TurkNet kaç subnet veriyor ipv6’da ipv6 ön ekinde kaç yazıyor mesela ::2/64 gibi sadece son yerdekini soylerseniz bununla birlikte çok yardımcı olursunuz.
PPPoE hiç bağlanmıyordu ipv6 açıkken.
/64 diyor
Hocam merak ettim, sorun çıkaran modem Zyxel marka mıydı?
Keenetic DSL modemim vardı, kendi cihazımdı.