IPv6 hakkında gelişme yokmu

İlk IPv6 ‘yı duyuran TurkNetti ama gıbırnet daha önceden hizmete sunmuş.
Ne zaman tüm aboneler kullanıma sunulacak bu IPv6 hizmeti

3 Beğeni

777 TurkNet müşterisine IPv6 hizmeti şu anda sağlanıyor. Test süreci bittikten sonra herkese sağlanacaktır diye umuyorum. Sabırsızlıkla bekliyorum.

1 Beğeni

Bireysel IPv6 tanımlaması için Gıbırnet’in duyurduğunu, kullandığını duymamıştım öyleyse TurkNet’in bu konu da daha hızlı bir akitvasyon alabilir.
BİLGİ: Kurumsal IPv6, Telekom’un ve bazı şirketlerin kullanımına daha önceden başlanıldı

2 Beğeni

Test bitti zaten dediğin 777 kişi testten sonra normal olarak tanımlanan kişi sayısı ki bu sayı verileli bir hafta oldu olacak. TurkNet blog kesinlikle artık düzgün şekilde faliyete geçmeli gelişmelerden haber verilmeli.

1 Beğeni

Bu da bir nevi test sürecidir. IPv6, bu kullanıcılar üzerinden gözlenmeye devam edilmektedir diye düşünüyorum. Eğer test süreci bitseydi konuda belirtilen Gıbırnet gibi tüm TurkNet üyelerine sağlanırdı.

Dostum diyorum ya zaten şartları sağlayanlara ayarlarını yapanlara yavaş yavaş tanımlıyoruz 777 kişiye tanımlandı dedi öyle kaldı. Bizde aynı şeyi söylüyoruz. Testler herşey bitti diye defalarca söylediler. Şimdi dağıtımı sadece ağırdan alıyorlar. Klasik TurkNet. Müşteri faydası birşey olunca böyle ağırdan alıyor.

1 Beğeni

Aynen öyle lafa gelince kendileri en iyisi ping konusunda olduğu gibi ama icraatta balon gibi sönüyorlar. Bi firma bu kadar sözünü yer mi ya

4 Beğeni

Selamlar, TurkNet olarak IPv6 hizmetini tester kullanıcı havuzumuzla birlikte örneklerle BTK’ya sunmuştuk. Daha sonra 777 müşterimize IPv6 teknolojisini tanımladık ve kullanmaya başladılar. Zamanla destekleyen tüm kullanıcılarımıza vereceğimizi söyledik ve veriyoruz.

Bu arada adı geçen firmanın IPv6 hizmetini sunduğunu söylemişsiniz ancak böyle bir durum yok. Örneklerle sizinle paylaşayım. Herkesin bilgisine olsun…

image
image
image

6 Beğeni

IPV6 tek tek mi verilcek yoksa destekleyen herkese aynı gün içinde mi tanımlanıcak zamanla ?

Sen ne olsun istiyorsun? Herşey pat pat olsun herkes hiper, giga hızlarda ıp6 ip8 üzerinden internete çıksın ne çalışma ne test yapılmasın mi? Mahalleye koyulan saha dolabının bile kaç gün süren test süresi var. Kaldı ki onun öncesinde planlanması ve simülasyon süresi var. Herşey hadi verelim olsun şeklinde olmuyor.

3 Beğeni

Bana burada kuru kuruya TurkNet’i savunma. Yalan yanlış reklam yapıyorlar en düşük ping vs. diye. Sonra başka bi firma onlardan önce veriyor bu hizmeti. Yalan mı? Bizde biliyoruz bazı şeyleri. Hemen olmayacağını da biliyoruz. Ama iş aboneye hizmete gelince yok. 26 aylık bedava hakkım olmasa bir dakika bile durmam. Ama o bedavaları sonuna kadar kullanacağım.

3 Beğeni

vay anasını nerden yaptın o kadar reis taktik ver plss

1 Beğeni

Ip6 vereceğinin reklamını nerede gördünüz? Böyle bir vaadi olmadı TurkNet in? Biz faturamızı ödüyoruz bu kadar yaygara yapmıyoruz. Benimle burada polemiğe girmen ne bedava aylarını arttırır ne de sana ıp6 hizmeti tanımlamasını sağlar.

2 Beğeni

Tamam da kardeşim lafa sen atlamadın mı? Ben seni etiketleyip sana mı sordum? Ne bu TurkNet aşkı anlamadım ki. Sana soran yok sen lafa atlıyorsun birde üste çıkmaya çalışıyorsun. Gerçekten anlam veremiyorum. Üzgünüm böyle tavır sergilemezdim ama hakettin.

Çevre agam. Ama keşke TurkNet için bu kadar zaman harcamasaydım.

Boş yaptığın için alman gereken cevabı beklememen için hemen verdim. Bu firmanın resmi formunun moderatörü olarak sana cevap verdim. Ne verilen bir söz var ne de yenilen bir söz. Bunu anlamak zor olmasa gerek.

3 Beğeni

@hasanali geçen sefer size uslübünüzün yanlış olduğundan dolayı yazmış ve uyarmıştım. Tekrar bu şekilde saldırıcı yorumlar yazmanız durumunda sizi bloklamak durumunda kalacağım. Bilginiz olsun…

4 Beğeni

Saldırgan konusunda arkadaşı desteklemiyorum ama pinginiz yüksek aylardır yazıyorum siz benim ve benim gibi ping konusunda destek bekleyen insanların mesajlarına bir kez dahi cevap vermiyorsunuz ama başka konularda sürekli dahilsiniz. Hep böyle iyi kısımları görüyorsunuz veya bağlantısı olmayanlar falan olunca mecbur kaldığınız için cevap yazıyorsunuz. Aylardır ping yüzünden kaç kişi forumda yakardı hep kaçtınız bir kere altında yazdığınızı görmedim 6-7 ay belki daha fazladır hep foruma girdim inceledim girip geçmişte bakabilirsiniz bu dediğim şeyler yalan değil. Bu arkadaş gibi kaç kişiyi getiren başka arkadaşım var o da şikayetçi 20 kişiye yakın kişi getirdim ama kötü diyor destek yok diyor forumda bizi suçlamak falan yerine ya da moderatörüm adminim liderim diye geçinmek yerine rapor yazıp iletseniz falan çözüme daha hızlı ilerlersiniz ve forumda bu kadar sorunla karşılaşmazsınız yoksa forumda artık para ile mi gönüllü mü daha nasıl çalışıyorsanız bir çıkarınız elbet vardır o çıkarlarınız gittikçe azalacak çünkü olay artık gigafiber kullanıcıları, nasıl oluyorsa halen düzgün bağlantısı olan vdsl kullanıcıları ve turknetten kaçan kullanıcılar olarak 3 farklı müşteri profiliniz olacak ve turknetten kaçan kullanıcıların da böyle giderse çok fazla artacağına eminim. Biz yıllardır Türkiye’deki internetin sürekli kötüye gitmesine şikayet ettiğimiz için TurkNet’i destekledik belki kullanıcısı olamadım ama kaç kişiyi zorladım geçtiler de hep takdir ettik başarınızı paylaştık ama kötü bir şey varsa da ortada ve biz de bundan etkileniyorsak üslubumuz doğru veya yanlış olsa bile sorun varsa çözmek gerekiyor bu sefer TT tekelinden çıkıp TurkNet tekeline döner sonra da siz problem olursunuz bir de sıkıldık artık ya bu durumdan. Ben şahsen aynı binada ben daha yeni kablolarla alt komşumun benden düşük ping almasından sıkıldım biraz da bizim gözümüzden bakabilirsiniz.

2 Beğeni

O zaman bende şöyle bir ekran fotoğrafı atayım.

GibirNet facebook gruplarında resmi sayfaları ile belirtti durumu ipv6 verilmeye başladığını dile getirdi.

1 haftadır sabit 777 kişi nasıl bir değerdir hocam? 1 haftadır hiç mi gelişmiyor?

Ekran fotoğrafı 1 gün önceye ait.

Temmuz ve Ağustos ayları içerisinde IPv6 tanımlayacağımız kullanıcılarımızın listesi belirlendi ve hazırlandı. Şu an ilk başta başladığımız IPv6 kullanıcı sayımızın çok üstüne çıktık… Beklemekte fayda var. Kademeli olarak geçişler hızlıca gerçekleştiriliyor.

5 Beğeni