IPv6 geçiş talebi

Asus AC-51 modem kullanıyorum ve modemim IPv6 destekliyor. TurkNet online işlemlerden talepte bulunsam IPv6’ya geçiş yapabilir miyim?

Yapabilirsiniz ancak şöyle bir sorun var, IPv6 ya geçtikten sonra modemde gerekli ayarlamaları yapsanız bile IPv6 kullanamıyorsunuz (testlerde hala IPv4 kullandığınız gözüküyor), Asus kaynaklı bir yazılım sorunu var gibi duruyor. Aynı sorunu aynı modemle bende yaşıyorum (Asus DSL-Ac750 sizinki ile aynı ama farklı isimde iki modem). Şu anda Asus ile mailleşiyorum sorunu çözmeye çalışıyorlar. Hangi ayarları yaptığımı istediler, bu günde IPv6 alıp almadığımla alakalı bir mail geldi ve IPv6 aldığımla alakalı CMD fotoğrafı gönderdim cevap bekliyorum. Şimdilik geçseniz de geçmeseniz de bir şey değişmeyecek bilginize.

IPv6 ya geçiş yaptım ve modem ile ilgili bütün ayarları da ayarladım. Modemde IPv6 nın aktif olduğunu görebiliyorum fakat hiçbir yerde aktif gözükmüyor.

Modemde ipv6 ip aldıysa Pcde bunları komut istemiyi yönetici olarak çalıştırarak sırayla yaz.
netsh int ipv4 reset reset.log
ipconfig /release
ipconfig /renew
netsh int ipv6 reset reset.log
nbtstat -RR
netsh wlan show interfaces
ipconfig /flushdns
ipconfig /registerdns
netsh winsock reset catalog

Evet anlatmaya çalıştığım şey buydu. Bu şekilde kullanabilirsiniz. Asus sorunu çözünce buradan paylaşırım.

Nasıl çözdüm bilmiyorum ama modemi birkaç kere kapatıp açtıktan sonra IPv6 aktif oldu. Yardımlarınız için teşekkür ederim :slight_smile:

image

1 Beğeni

Nasıl ya? hangi ayarları yaptığınızı paylaşabilir misiniz?

Bütün ayarlar buradakiyle aynı. Bahsettiğim blogtaki firmware’i kullandığım zaman IPv6 aktif olmuyordu. Asus’un sitesinden en güncel firmware’i yüklediğim zaman IPv6 aktif oldu. Sanırım biraz şans işi.