İpv6 da son durum?

Modemi köprü moduna alarak bilgisayardan TurkNet kullanıcı adı ve şifresini girerek pppoe bağlantısı yaptım. Bilgisayar internete çıkış yapıyor normal ipv4 ile. Herhangi bir sorun olmadan internete erişimi mevcut. Ancak ipv6 bağlantısı yine başarısız.
Bu bizim neyi ifade ediyor Abdurrahman bey.

Aynı sorun bende de vardı. Bir ara düzelmişti gelen ile dağıtılan aynı idi. Sonra ne olduysa oldu yeniden ikinci bir IPv6 atanıyor. Artık IPv6 üzerinden port açamıyorum.

1 Beğeni

Merhaba sorun sizde değil TurkNet tarafında görünüyor. Destek kaydına modemi köprü moda alıp direkt bilgisayardan pppoe bağlantısı yapsanız dahi ipv6 kullanamadığınız ekleyin.

1 Beğeni

Hislerime dayanarak söylüyorum bu konu (ve genel olarak yaşanan çoğu ipv6 sorunu) türkent tarafından kaynaklanıyor. Tabi elimizde somut bir delill olmadığı için kesin konuşmak yerine hislerimize göre konuşuyoruz. Ne yazık ki destek ekibi de “biz ipv6 yı aktive ettik” deyip konuyu kapatıyor. Halbuki en azından burada Abdurrahman beyin yaptığı gibi konuyu araştırabilirdi destek ekibi de. Kestirip atmaları pek hoş olmadı. Bu ip v6 dışında genel olarak TurkNet den memnundum. Sırf bu ipv6 yüzünden TurkNet den ayrılacağım gibi görünüyor. Hem fiyat yükserk kalıyor, hem de ipv6 veren başka bir alternatif iss var onu deneyeceğim bir de. Yazık olacak.

1 Beğeni

Bağlantımda web sitelerinde yavaşlık ve SSH bağlantılarımda çok fazla gecikmeler vardı. Destek bağlantımı yeniledi. IPv6 tanımlamam silindi. Tekrar tanımlanmasını istedim. Bu sorun çözüldü bende. Artık farklı bir ağdan direkt olarak bilgisayarıma ping atabiliyorum. Hatta localde çalışan web sitesine dahi erişebiliyorum.

1 Beğeni

Merhaba Alttaki ihtimali kullanabilirsiniz.

Kanıtlamanın yolu var. Modemi köprü moda aldığınızda bilgisayarla pppoe bağlanınca wireshark isimli programla trafiği analiz edip ipv6 paketlerinin sizden çıkıp cevap gelmediğini kanıtlayabilirsiniz. Büyük olasılıkla olan bu. Ben de bu sorunu yaşadım ve paket analizi sonuçlarını gönderdim. Teknik birime aktarıp birkaç günde çözdüler. Ayarlardan tcp4 protokolünü etkisiz hale getirin sadece ipv6 trafiği kalır. Google ( 2001:4860:4860::8888) a ping atarken yakalama yapın ve sonuçları inceleyin ve destek kaydına ekleyin.

resim

1 Beğeni

Selamlar,
Destek ekibine, modemi köprü moduna alıp pc den pppoe bağlantısı yaptığımı ama ipv6 kullanamadığımı söyledim. Şu cevap gelmiş:
helpdeskcevap1
Bu cevap biraz kafamı karıştırdı. Benim “nereden geldiğini anlamadığım…” dedığim ikinci ipv6 adresini gelen cevapta “delegated ipv6” Wan ın aldığı ip adresini ise “framed ipv6” olarak isimlendirmiş. Bu kavramlar nedir? Abdurrahman beyin yukarıda işaretleyip aynı olması gerekiyor dediğii ipv6 adreslerinin farklı olması normalmiş gibi bir anlam var burada. Biri “delegated ipv6” ve diğeri “framed ipv6” olması gereken bu gibi bir anlam çıkardım ben. Cahilliğimden iyice kafam karıştı.

Bir diğer konu ise modemi köprü moduna aldım ve bilgisayardan pppoe bağlantısı yaptığımı söylememe rağmen bu mesajda buna hiç değinilmeden ipv6 adresini kullandığımı söylemişler. Bu bana yazdığımı hiç dikkate almadan verilen baştan savma bir cevap gibi geldi bu doğrumu. Sanki top çeviriyorlar da çözüm için çabalamıyorlar gibi yani…

Bunun yanında Abdurrahman bey, wireshark çıktısını aşağıya ekliyorum. ipv6 paketleri benden çıkmıyor ve tabi doğal olarak cevapta gelmiyor görünüyor ben baktığımda bu ekran görüntüsüne. Siz baktığınızda nasıl yorumluyorsunuz ve bu ekra görüntüsü bir önceki mesajınızda bahsettiğiniz kanıtı bana sağlarmı teknik destek ekibine karşı:

Merhaba tekrar. Delegasyon dhcp6 kullanıldığında prefixi başka bir prefixe aktarma olarak denebilir. Slaac yapıda kullanılmaz. Framed ip ile neyi kastediyorlar neden dağıtıyorlar hiçbir fikrim yok.

Wireshark görüntülaerine baktığımda sizin global ipv6 adresinizden değil de linklocalden ping attığını görüyorum. Source kısmında sizin ipv6 adresinizin yazıyor olması gerekli. PPPoE bağlantısı bilgisayardayken ipv6 adres alıp almadığını hiç kontrol ettiniz mi? Veya modem devredeyken başka bir cihaz mesela telefonla ipv6 bağlantı varmı kontrol ettiniz mi?

1 Beğeni

Açıkçası Abdurrahman bey, sorun benim problemim olmasına rağmen benim bile sıtkım sıyrıldı bu konuyla uğraşmaktan. Bu nedenle hakkınızı helal edin sabırla yardımcı olmaya devam ediyorsunuz. Çok teşekkür ederim.

Framed ip konusunu soracağım ilgili dstek kaydına ama şimdi sorup konuyu dağıtmak istemiyorum. Şu anda destek talebi inceleniyor görünüyor. Bir cevap ya da çözüm / çözümsüzlük aldıktan sonra soracağım.

Evet başında beri kullandıuğı8m bilgisayar üzerinden ipv6 kontrollerini yaparken, bir yandan da telefondan kontrol ediyorum. Diğer cihazlarda da ipv6 kullanılamıyor.

Wireshark konusunda bir önceki mesajımda ne yaptım, o ekranları nasıl aldım hatırlamıyorum sanırım hatalı işlem yapıp ekranları aldım. Şimdi doğrusunu (umarım) gönderiyorum. Modemi köprü moduna aldıktan sonra modem yönetim paneline erişim sağlayamıyorum. Bu nedenle aşağıdaki resimdeki terminal görüntüsünde ifconfig çıktısını da görüyorsunuz. Orada, PPPoE bağlantısı sağlanmışken (pp0) ipv6 aldığını görüyorum. Bu halde iken yine terminalden ping attım ve bunun wireshark çıktısını da görüyorsunuz resimde. Aşağdaki ekranlar sorunun benden değil de turknetten kaynaklandığını ispatlar mı? Tekrar yorumlarsanız sevinirim. Bu arada bu işlemler sırasında normal ipv4 internet çıkışında bir sorun yoktu.
Saygılar

1 Beğeni

Merhaba evet bu sizden paketlerin çıktığının ve ipv6 adresi aldığınızın kanıtıdır. Bunu destek kaydına ekleyebilirsiniz. Sanırım büyük olasılıkla sizi teknik birime aktaracaklar ve sorununuzu çözeceklerini umudediyorum. :slight_smile:

1 Beğeni

Destek mesajına ekledim. Umarım değerlendirmeye alırlar da, bu sancılı süreci mutlu sonla tamamlarız Abdurrahman bey. :slightly_smiling_face: Ayrıca TurkNet in destek ekibinin çözüm odaklı çalıştığını görmek de benim açımdan güzel bir kazanım olacak.
Saygılar

Merhaba bu yolu sizde deneyebilirsiniz.

1 Beğeni

Malesef teknik destek ekibi “modem firmanızla görüşün. bizde sorun yok.” deyip konuyu kapattı. Sonuç ipv6 adresini kullanamıyorum ve yardım edebilecek birileri yok TurkNet de. Oysa bu başlıktaki soruma ilk verilen cevaplarda, "şu anda IPV6 tanımlamamızda bir sıkıntı yok. Kullanıcılarımız IPV6 ile internete çıkış yapabiliyor. Bireysel sorunlara da müdahale ediyoruz." denmişti. Fakat öyle olmadı malesef. Boşu boşuna uğraştık. Emeklerimize ve zamana yazık. ipv6 veren diğer firmada şansımı deneyeceğim. Hem internette neredeyse turknetin yarı fiyatına.

1 Beğeni

Banada aynısı söylendi. Birgün sabah uyandım. Tablette Youtube açık bırakmıştım sadece ekran kapalıydı. Açtım sürekli loader dönüyor ama yok youtube yüklenmiyordu. Aynısını telefonda denedim aynısı oldu. Sonra modem ayarlarından IPv6’yı kapattım ve youtube bir anda çalışmaya başladı. Açıyorum IPv6 veriliyor cihazlara kadar ama hiç bir şekilde internete çıkmıyor traceroute zaman aşımında ping zaman aşımında. Çok detaylıca anlattım istedikleri her testi verdim ama network ekibi farklı modemlerle denememe rağmen bizden değil modemden diye söylenip durdular. Sizinle aynı sorunu yaşıyorum. Ama yok bizim modemlerde sorun var. Anlatamadık gitti. TurkNet kullanma sebebim IPv6 idi. Şimdi IPv6 için wireshark vs uğraşmak zorunda kalıyorum.

14 Temmuzda bu sorun başladı. Bu sorunun olduğu gün olması gerekiyor gece bakım çalışması için uyarı verilmişti ve sabah keenetic modem çevrimdışı olma ve çevrim içi olma bildirimleri göndermişti. Ama buna rağmen destek kaydına bende sorunumu anlatamadım.

Sanırım Türknetin gigafiber için kurduğu birim gibi ipv6 ile ilgili bu işte uzmanlaşmış bir ekip kurması gerekli.

1 Beğeni

@muhep bey bu ipv6 konusunda teknik destek ekibi ile uğraşmak yersiz. Yol alınamıyor çünkü boşa zaman kaybı. Bugün olsa yarın bozulabilir. Bir firma daha var ama kısmen küçük bir firma uygun bir zamanda ona geçip oınu deneyeceğim ipv6 konusunda o da olmazsa artık ipv6 zorunlu projelerden uzak duracağız çünkü daha hazır değiliz bu sistem sorunsuz sıkıntısız deği anlaşılan. Bugün ipv6 kullanabilsek yarın kullanamayabiliriz ve yardım edebilecek birileri yok. Ortada kalabiliriz. Ciddi bir şekilde kimse ele almıyor bu işi. Deneme tahtası gibi şu an için. ipv6 konusu ciddiye alınacak bir durumda değil şu anda sadece laf…

@A.OZGUR yardımlarınız için teşekkür ederim. Bilseydim baştan böyle olacağını ne sizin ne de kendi zamanımı heba etmezdim. Hakkınızı helal edin.

2 Beğeni

Modeme ve cihazlara IPv6 veriliyor. Uygulamalar ve cihazlar IPv6 aldıkları için buradan erişmeye çalışıyorlar ama Ipv6’da internet yok. ONT’den çıkan kabloyu pc’ye takarak PC ile direkt PPOE bağlantısı yaptım halen aynı. 3 Modemde ne olduysa pc dede aynısı oldu. IPv4 internet var IPv6 Internet erişimi yok. Hani bu konuya artık bir çözüm gerekiyor.