IPV6 Bağlantı Sorunları

Arkadaşlar xiaomi redmi note 9 pro kullanıyorum. İPV6 modem ayarlarında aktif iken

ama bura da şunu belirtmek istiyorum modem ayarlarında aktif olmasına rağmen IPV6 testlerinde “Desteklenmiyor.” diyor. Her neyse modemde İPV6 modem ayarlarında aktif iken sadece benim cihazda Spotify, twitter gibi google uygulamalarında dahi yavaşlık söz konusu oluyor, resimler geç yükleniyor, spotifyde hic görseller vs yüklenmemesine rağmen müziklerin çalmasında sorun olmuyor ama görseller bir kaç dakika sonra yükleniyor. Bu sorunu LAN IPv6 Modu Kurulumu kısmından IPV6 Etkin kısmını devre dışı bırakarak çözdüm ve cihazım artık yağ gibi akıyor. Bu ayarı devre dışı bırakmam güvenlik açısından bir sorun oluşturur mu, oluşturursa IPV6 yı daha stabil nasıl kullanabilirim ?

Muhtemelen modemde son sürümü kullanıyorsun. O sürümde modem ipv6 adresi alıyor ama cihazlar ipv6 üzerinden internete çıkamıyor. Bahsettiğin uygulamalar, cihazın ipv6 adresine sahip olduğu için ipv6 üzerinden bağlanmaya çalışıyor. Bir süre sonra bağlanamadığı için ipv4e geçiyor. Sorunu çözmek için ipv6yı devre dışı bırakmak gerekli. Ipv6 kullanmak istiyorsan eski sürüme dönmeli ya da son sürüm global yazılımı yüklemelisin.

Bununla ilgili birçok konu açıldı çoğuda çözülmedi çözülen de var daha iyisini araştırabilirsin buradan

1 Beğeni

Peki ayarlardan etkin kısımdan devre dışı bırakmak herhangi bir güvenlik sorununa yol açmaz di mi ?

Güvenlik sorununa yol açmaz.

1 Beğeni

@EFG müsait misin sayın modum

1 Beğeni

Merhaba kullandığınız yazılım sürümünü öğrenebilir miyim?

3 Beğeni

Anlamadığım nokta elimde 6s ve iphone 11 var onlarda bu sorun olmuyordu neden sadece xiomi de bu sorun oluşuyor

1 Beğeni

bu vereceğim linkten modeminize uygun güncel global yazılımı indirin.
link
modeminize bu yazılımı yüklemek için “zycli fwidcheck off” komutu telnet veya putty uygulaması aracılığıyla girmeniz gerekmektedir büyük ihtimal ipv6 sorununuz çözülecektir.

2 Beğeni