İpv6 6

Merhaba bugün bir arkadasa gelen destek kaydı cevabında ipv6 ile internete çıkışta sorunlar olduğu için tüm abonelerin ipv6 tanımlamaları iptal edildi yaziyordu benimki duruyor baktığımda arayüzden sıkıntımda yok böyle bir şey varmı acaba @alperenatici

Aylardır sorunsuzca kullanıyorum.

1 Beğeni

valla bana otomatik tanımlanmış…çok da güzel çalışıyor şimdilik bi sıkıntı yok…hatta ping aşırı decerede düştü; derlerdi de inanmazdım…anında sayfalar açılıyor…çekinerek yaklaştım olası sorunlardan…bilseydim daha önce başvururdum…

Valla bende 2 senedir kullaniyorum sorun yaşamadım sorunsuz devam sadece 1 ara Netflix sorunu vardi onuda bir haftada cozduler

Valla bendede iptal olan birşey Yok sorunumda yok sıfır sıkıntı birine destek kaydında tüm abonelerin v6 si iptal edildi demislerde bende merak ettim

uzun zamandır ipv6 yı sorunsuz kullandım fakat geçenler de bağlantı da problem olmaya başladı. baktım ipv6 sitelere de bağlanamıyorum. cihazlar ip alıyor fakat ipv6 sitelere ping atamıyorum.

destek kaydı açtım. tracert ve ping talep edildi.
bende ipv6.google.com da bulunduğu tracert ve ping loglarını ilettim.
denediğim ipv6.google.com linkinin hatalı olduğunu söylediler. bende ipv6 yı iptal ettirdim.

ileri de test sürecinden çıkarsa tekrar geçebilirim. şuan için tekrar sorun yaşamak istemiyorum.

Gigafiberliyim 1 haftadır google drive ve apple music gibi uygulamalar açılmıyordu sebebini öğrenmek için router arayüzünü kurcalarken farkettim beni de otomatik ipv6’ya almışlar ama ipv6 test siteleri hata veriyordu. Zyxel VMG3625-T50B kullanıyorum hiç firmware güncellemesi yapmamıştım en son sürüme yükseltince ipv6 düzgün çalışmaya başladı ve tüm sorunlar düzeldi. Bence herkesi ipv6’ya geçireceklerse bilgilendirme maili gönderip firmware güncellemesi yapmalarını söylemeleri gerekir.

Sorun tam olarak ipv6 değil lanet Zyxel bu modem le kafayı yiycektim ben 2 senedir daha betadan beri ipv6 kullaniyorum gram sıkıntım yok suan keenetic lede gayet memnunum

Selamlar @umt61, arkadaşınızdan izin alarak ilgili destek kaydının numarasını benimle paylaşır mısınız?

58982565 destek nosu buymuş benim ipv6 da da sıkıntı yok baglantimdada ellenmesinde zatende arkadaşa galiba iptal edildi denilmiş yardımcı olursanız sorunu çözülür @alperenatici

Kaydı incelediğimde “arıza yaşanan müşterilerde ipv6 silinmiştir” ibaresinin yer aldığını görüyorum. Net Uzmanımız yaşanabilecek arızanın müşteri tarafından göze alınması durumunda ipv6 tanımlanabileceğini belirtmiş. Bununla beraber arkadaşınız kendi isteğiyle ipv6’nın kaldırılmasını talep etmiş. Talebine istinaden IPV6 kaldırıldı.

Bende öyle tahmin ettimde bana attığı destek kaydı mesajında tüm abonelerin v6 si ni iptal ettik diye bir ibare vardida ondan sordum size benim kullanimimda sorun yok v6 imda tanimli bilgi verdiginiz için teşekkürler o zaman v6 sorunsuz devam ediyor sadece sorun yasayanlarda silinmiş @alperenatici

Merhabalar TurkNet müşterisiyim Türk Telekom altyapısı ile fiber hizmet alıyorum Huawei ax3 router kullanıyorum ipv6 aktif hale nasıl getirebiliriz TurkNet ile irtibata geçmem mi gerekiyor router üzerinde bir ayar yapmalımıyım bilgisi olan biri yardımcı olursa sevinirim

Desteğe bu isteğinizi dile getirirseniz aktivasyonu sağlayacaklardır. Sonrasında modeminizden IPv6’yı etkinleştirip yeniden başlatmanız yeterli.