Merhaba arkadaşlar, öncelikle şunları belirteyim
TurkNet, VDSL 100 mbps kullanıyorum
ipv4 (cgnat)
ipv6 beta kullanıcısıyım
Modemime wireguard vpn (1.1.1.1 warp+) kurdum
Şöyle bir sey var:
“Wireguard vpn açık iken” İpv4 destekleyen sunucularda hızım düşük ( 35mbps civarı ) çıkıyor
İpv6 destekleyen sunucularda hızım normal çıkıyor
Örneğin:
Nperf, TurkNet ipv4 sunucusu
Nperf, TurkNet ipv6 sunucusu
Speedtest by ookla da ipv6 destekleyen sunucu yok sanırım, o yüzden bütün Sunucular da hızım düşük çıkıyor.
Sitesinde ipv6 üzerinden bağlandığı için hızım normal çıkıyor.
Sanırım bu ( https://speed.hetzner.de/ ) siteninde ipv6 desteği var ki, bu siteden ve ipv6 destekleyen sitelerden birşey indirirken hızım olması gerektiği gibi oluyor. ( 10mb/s civarı )
Ama sadece ipv4 destekleyen sunuculardan birşey indirdiğim zaman hızım olması gerekenden düşük oluyor ( 4 mb/s civarı )
( Aynı modem, aynı vpn, aynı yapılandırma ile arkadaşım başka bir firmada kullanıyor, onun hızı her sitede 80 civarı )
Burada bir kısıtlama mı var ? Neden hızım ipv4 de düşük çıkıyor ?
@EFG
@Ugur.Aydogan
WG kısıtlaması var bence. Bende de bu şekil.
eax
Temmuz 12, 2021, 9:08öö
3
türk telekom’da da dümdüz OVPN ve WG protokolleri yasaklı, türkiyedeki İSSler organize olarak çin’e çeviriyor interneti
1 Beğeni
yok mu bir açıklama ?
ping sorununuz yüzünden vpn kullanalım dedik, onda da ipv4 de hız düşük çıkıyor…
@EFG
@Ugur.Aydogan
Bana İPV 6 ile ilgili bir mesaj ya da mail gelmedi ama nasıl öğrenebilirim acaba?
Eren
(Eren)
Temmuz 13, 2021, 8:29ös
6
VPN kullanıyorken tam hızı almanız çok olası değildir. WARP+ versiyonundada durum değişmiyor. Genel olarak VPN’de hatta gelen hızın tamamını almanız VPN sunucu yoğunluğuna ve değişik bir kaç faktöre bağlıdır.
1 Beğeni
İpv6 sunuculardaki gibi hızımın %80 ine de razıyım. Ama ipv4 sunucularda bu oran %35 civarı
Aynı modem aynı vpn yapılandırma ile başka bir firmada kullanan arkadaşım, hızının (100mbps) %80 ini ipv4 de alabiliyor…
Onun da ipv4 u cgnat, benim de…
Eren
(Eren)
Temmuz 13, 2021, 8:37ös
8
Nasıl bir ping sorunu yaşıyorsunuz?
Hocam valve pingleri berbat ötesi, bir çok kişide bu soru var.
3 ay önce 40 MS alırken, şuan gün içerinde 58 - 140 arası değişiyor. ( Routing değişiyor sürekli )
Destek kaydı açacağım ama farklı bir sorun için (çözülemeyen) destek kaydı olduğu için ping sorunu içinde destek kaydı açmama sistem izin vermiyor
++++++++++++++
Kaç kere kayıt açtım hatırlamıyorum. Zelal ve Aslı hanım sürekli alakasız yerlere suçu atıp duruyorlar. Ping sorunum var diyorum. İç tesisat diyor. Hat değerlerinde bir sorun yok halen daha ısrar ediyorlar. Son mesaj olarak değerlerde sorun yokmuş. Bahsedilen değerleri ekliyorum. @EFG
[Adsız]
https://forum.turk.net/t/bu-pingler-saka-mi/14053
Bu konularda da diğer soru yaşayan kisilerin tracert testlerini de görebilirsiniz
Eren
(Eren)
Temmuz 13, 2021, 8:49ös
10
WARP masaüstü versiyon açıkken hız testleri sonuçlarım. Ücretsiz versiyonu.
IPv6 - Nperf
IPv4 - Nperf
Şartlara göre değişmekle beraber WARP ile bende %6 düşüş oluyor.