İptv mobil veri ile açıyor wi-fi ile açmıyor

Cevabı bilen, sorunu çözen, çözüm yolları deneyen lütfen cevaplasın.

Aylardır beni deli eden bir sorun. İki farklı iptv servis sağlayıcı ile de denedim. Sorun iptv sunucularında ya da linklerinde değil yani. Farklı iptv uygulamalarında da denedim. Hepsinde aynı şey. Sorun uygulamada da değil.

Televizyon internete wi-fi ya da kablolu bir şekilde modeme bağlandığında kanal akışı alamıyorum. Üyeliğe giriş yapıyor. Tüm kategoriler ve kanallar yükleniyor. Hatta kanalların logoları bile geliyor. Ancak kanala giriş yapmayı denediğimde kanal yüklenmeye çalışıyor bir süre sonra bağlanamadı şeklinde hatalar veriyor.

Televizyonu internete, telefonumun mobil verisine bağladığımda kanal akışı alabiliyorum. Mobil verim bir tık düşük hızda olduğu için gecikmeler oluyor açarken, ancak en azından tam akışı alabiliyorum.

İşin saçma tarafı; telefon internete wi-fi ile bağlandığında televizyondaki gibi akış alamamayı beklerken, son sürat hızlı bir şekilde akış alabiliyorum.

Yani burada problem;
iptv servis sağlayıcısında mı ? - Hayır
iptv uygulamalarında mı ? - Hayır
Televizyonda mı ? - Hayır
Modemde mi ? - Hayır

Cevap aslında bu “Hayır”'ların içinde ama nerede?
Bilen, çözen, tecrübesi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

Teşekkürler.

Ben turktelekom altyapısında TurkNet fiber kullanıyorum. İptv yayınlarını uydu cihazımda ve iPhone telefonda sorunsuz kullanıyorum. Ancak telefonda mobil hattım turktelekom olduğu için iptv hata veriyor çalışmıyor. Dahaönce aynı iptv serveti kardeşim milenyum servis sağlayıcıda çalıştıramadı. Özetle TurkNet de iptv yayınları sorunsuz izleniyor.

1 Beğeni

Ben de benzer sorun yaşadım, linux uydu alıcısında iptv sorunsuz çaçışıyordu, belirli bir süre sonra çalışmamaya başladı, uydu alıcısında hız testi yaptığımda geçmişte 80-90 mbit gören alıcı 5-6 Mbit değeri verdi, aynı iptv bilgisayarda sıkıntısız çalışıyor, bağalantılarımın tamamı kablolu bu ara, cep tel wi-fi ile abğlandım sorun yok, hız yavaş ama iptv düzgün çalışıyor, arıza kaydı girdim kaç kere sorun çözülmedi, sınırlama veya filtre var dedim çözemediler, müşteri hizm bir arkadaş statik ip önerdi, denedim sorun çözüldü. Belki sizdeki olay da budur.

statik ip aşamaları nelerdir ? Yani sadece statik ip satın aldınız ve birden düzeldi mi ?

1 Beğeni

TurkNet Online İşlem Merkezi den menüden statik ip satın aldığınızda bir kaç saniye bekleme yapıyor ve statik ipniz tanımlanıyor. En fazla modemi bir kere kapat aç yaparsınız. İp tv aldıktan sonra arkadaşın yazdığından çıkardığım herhangi bir şey yapmadan düzelmiş gibi görünüyor. Cgnat sisteminden kaynaklanıyor gibi görünüyor. Statik ip de cgnattan otomatik olarak çıkıyorsunuz. Tabiri caiz ise veriye ilk elden ulaşmaya başlıyorsunuz.

Her türlü her şeyi denedim. Arkadaşım geçen hafta superonline geçti yine aynı sorunu devam ediyor. Bir kaç farklı forumlarda sorunun samsung televizyondan kaynaklandığını belirtmişler. Hatta biri evde Samsung ve Toshiba iki televizyonum var. Samsung’ta ip tv açmıyor toshiba da açıyor demiş. Burada samsung bir engelleme getiriyor olabilir. Acaba bu durum statik ip ile çözülür mü? Teknik kısım ve terimlerden pek anlamıyorum maalesef :confused:

Sorununuz CGNAT kaynaklı , statik ip kullanın.

Statik IP deneyeceğim. Ancak aynı sorunu yaşayan arkadaşlar geçici bir çözüm duydum farklı bir forumda. Denedim ve başarılı. Ama dediğim gibi sorunu ortadan kaldırmıyor sadece geçici.
Laptopu modem olarak kullanmayı deneyin. Laptop Ağ ayarlarından Mobil Etkin Nokta kısmından etkinleştirin. Modemden aldığınız Wi-Fi’yi bu şekilde modemmiş gibi dağıtın ve televizyona bağlayın. Sorunu çözmez ama idare eder. Direk modemden geleni açmıyor da, modemden laptopa laptoptan tv ye şeklinde nasıl açıyor orası da ayrı bir trajikomik

sorunu çözen varmı ?

Bende de son birkaç gündür bu sorun başladı arkadaşımın evinde millenicom var sorunsuz giriş yapıyor bende TurkNet kullanıyorum sorun olmaya başladı hatta ıp kamerama da ulaşamaz oldum statik ıp olan bir noktada denedim yine açılmadı sanırım ıss değişikliği yapmak zorunda kalacağım

2 Beğeni

Hocam bende de aynı sorun var çözüme ulaşabildiniz mi?

Yok kardeşim hala çözemedik buda yeni olay oldu ıp tv yi geçtim ıp kamera var onuda kullanamaz olduk

Cgnat arkasından port açamayacağın için ip kamera kullanamazsın sabit ipv4 adresi satın alman lazım ip kamera için tüm servis sağlayıcılarda durum böyle mecburen cgnat kullanılıyor istediğin iss’ye geç fark etmez.

CGNAT olsa da bazı DVR’lar bağlantı için karekod üretiyor ve sorunsuz bağlanıyor :+1: Benim yazlıkta CGNAT mesela ama rahatlıkla izliyorum.