İptal ve Geçiş için şartlar aynı mı?

Merhaba ben TurkNet’e yeni kurulum (yalın internet) yaptırmıştım. Henüz 1 ay dolmadı ve çeşitli sebeplerden ötürü iptal ettirmek istiyorum. 1 ay dolmadığı için iptal işlemi başlatsam benden kurulum ücreti dahil hiç bir ücret alınmayacağı söylenmişti. Sadece iptal işlemini başlatıp modemi kargo ile yollamam yeterliymiş. Şimdi soracağım şu ki ; ben iptal işlemi değil de başka bir İSS ye geçiş işlemi yapsam , yani modem bende kalacak sadece başka bir İSS ye geçiş işlemi olacak. Bu durumda TurkNet benden ücret alıyor mu ? Sonuçta verilen modem Türk Telekomdan alınan modem , iptal ettirip modemi size yollasam sonra tekrar başka bir İSS ye kurulum yaptırtsam onlarda Türk Telekom alt yapısı kullandığından yine Türk Telekom’un aynı modemi yollanacak bana. Bilen biri cevaplayabilir mi lütfen ? Teşekkürler…

Merhaba, bildiğim kadarıyla 3 ay dolmadan geçemiyorsun. İptal etmen ayrıdır.
Değişiklik olduysa o konuda destek ekibi bilgi verir.

1 Beğeni

3 ay dolmadan derken , bu dediğiniz önceden bir geçiş işlemi yapılırsa bir daha yapılabilmesi için 3 ay dolması gerekiyor diye biliyorum. Benim durumum farklı ; Ben daha önce TT netten TurkNet’e geçiş yapmadım ki. Ben TTneti tamamen kapattırıp , TurkNet’e yeni kurulum yaptırttım. Ortada yapılmış bir geçiş işlemi yok yani.

Selamlar @turankara, yasal iade süresi dolacağından modem ücreti tarafınızdan tahsil edilir. İade etmeniz gerekiyor.

Yasal iade süresi derken neyi kastediyorsunuz. Ben modemi iade etmeden diyorum zaten. Modemi iade etmeden başka bir İSS ye geçiş yapsam TurkNet benden modem ve kurulum ücreti alıyor mu ? Alıyorsa neden alıyor çünkü modemi iade eder tekrar başka bir İSS ye yeni kurulum yaptırsam iş yine aynı kapıya çıkıyor ; ben ücret ödememiş oluyorum ve bana yine TTnetin işçileri gelip TTNetin aynı modemini kuruyorlar.

Eğer iptal etmeden taşıma yaparsanız iade etmeniz gerekmez. Sanıyorum burada bir karmaşa olmuş. Ben hizmetinizi iptal edip yeni bir sağlayıcıya geçmeyi beklerken iade işlemi yapmazsanız tarafınıza modem bedeli yansıtılır demek istemiştim. Aktif bir hizmet üzerinden servis sağlayıcı değişikliği yaparsanız bir sorun yaşamazsınız.

1 Beğeni