İp Değişince Farklı Hızlar Çıkması

Merhabalar türk telekom altyapılı ftth TurkNet kullanıyorum ekim ayında hız profilleri güncellendi 94-95 mbps alıyordum ont cihazım nokia hız profilleri değişince 110-112 aldım sonra sabah ip değişince 94-95 bazen 110-112 mbps alıyorum sabit 110-112 mbps alamaz mıyım?

Aynı sorunu vdsl de yaşıyorum. 4-ila 5 mbps kayıplar mevcut. Bir iyileştirme mi yapılıyor acaba :slight_smile:

Belki fazladan dolap koyuyorlardır ordan başkasına gidiyordur. Başka dolaba aktarabilirler veya yoğunluk olunca yapıyor olabilir

1 Beğeni

Hocam kullandığım internet fiber internet VDSL değilki taşıma veya dolap koyma olayları olsun yeni abone olduğum zaman hiç ip değişmezdi son 1-1.5 ay içinde bu ip değişmesi oldu birde hız profilleri güncellendi ama sabit 110-112 mbps alınmıyor ip değişince 94-95 oluyor

Bendede hiç hız değişimi olmadı. Binaya kadar fiber var bende de bir kaç defa sabit ip problemi için ekipler geldi güncelleme filan yapıldı ama 94-95 aldım bu zamana kadar ne aşağı indi ne de yukarı çıktı. Keşke hız sınırını kaldırsalar.

bende TT ftth kullanıcısıyım sabit +110 mbps alıyorum ama ping iğrenç durumda speedtest’te 28 30 dan aşağı inmiyor millenicom da iken 1-3 ms arası veriyordu sonucu

Hangi ilde yaşıyorsunuz, hangi sunucuyla test ediyorsunuz? Milenikom ile TurkNet arasında vie.valve.net gibi oyun sunucuları açısından yüksek ping farkı var mı?

Adana da ikametkah ediyorum ip konumum maraşta vs. gözüküyor anti stabil bir durum var ama anlamadım valve de 25 -30 arası veriyor TurkNet millenicom da 15 20 arası veriyor

muhtemelen cgnet ağına atandığım içindir

İstanbul’da oturduğum için genelde ping TurkNet serverinde 2-3ms o yönden sıkıntı yokta diğer kullanıcılarda nokia ont kullananlarda 110-112mbps hız çıkınca bende olmamasına şaşırdım.Birde son 1 ay içinde her gün ip değişmesi kuşkulandırdı beni.

TurkNet ile diğer firmalar arasında şöyle bir fark var, TurkNet kendi serverini kullandığı için ip dağıtımlarını İstanbul üzerinden yapıyor, diğer firmalarsa (bana göre) doğrudan türk telekom sistemini kullandığı için konumunuza en yakın türk telekom serverinden ip alıyor.
Siz TurkNet üzerinden speedtest sitesinden hız testi yaptığınızda konumunaza en yakın sunucuyu otomatik seçer, sizin ipniz İstanbul’dan verildiği için ping değeriniz TurkNet İstanbul sunucusuna olan pingin yaklaşık iki katı çıkacaktır.
Vie.valve.net sunucusu Avrupa da olduğu için yüksek ping farkı olmaz, hatta daha düşük çıkma ihtimali bile oluyor.

Konu Çözülmüştür Bilginize.

1 Beğeni

Nasıl çözüldü anlatır mısınız ?

2 saat sonunda konu otomatik olarak kapatıldı. Yeni cevap girilmesine izin verilmiyor.