İp çakışması

Arkadaşlar Wİ-Fİ ağıma 10 cihaz bağlanıyor. Genelde takip ediyorum. Bi tane android isimli cihaz bağlandığinda kopmalar artıyor. Bu cihazı engelledim.

Peki bu diğer cihazlar için nasıl birşey yaparım. Hepsini engelleyemem. Tanıdığım kişiler bağlı.

Bu cihazlara sabit bir ip adresi verebilme şansım varmı?

Son olarak özel ip verince sanırım hız problemleri oluyor geç bağlanıyor internete.

Mac filtreleme koyarak girecek cihazları belirleyebilirsiniz. Ayrıca DHCP havuzunun kapsamını ayarlayarak çakışma olan kısmı kullanmazsanız. Muhtemelen DNS değiştirip statik ip veriyordur o android yasaklı sitelere giriş yapmak için. O da DHCP havuzundaki ip bloğuyla çakışıyordur

@Letmax maç filtrelemeyi anladim. Bi cihaz yasak sitelere girmek için vpn mi kullaniyor bu çakisma ondan dolayı mi oluyor ?

Benim çakışma diyince aklima şu geliyor. İki cihaz da aynı ip adresi alınca buna mı çakışma deniyor acaba.

Örneğin. Ben 192.168.1.5 ile bağlandım

Diger cihaz. 192.168.1.5 oda böyle bu ikisi ayni olunca çakışma mı oluyor. Yoksa farklı birşey mi bu çakışma denilen olay.

Bağlı cihazların son numaraları farklı aynı olan yok

Android yeni sürümlerde wifiye statik ip vererek giriş yapabiliyorsunuz. Sorun bundan kaynaklanıyor

1 Beğeni

Bağlanan telefonlara sanırım. Söyle yapmam gerekir kopmalardan kurtulmak için doğru mu ?

192.168.1.5
192.168.1.6 sonrası 7,8,9 doye gidecek sanırım

Merhaba

Modemde ip adreslerini tek tek yaza bilirsen çok iyi olur, hepsini tek tek ekleye bilirsin sorun yaratan cihazı daha uzak ip adresi atayabilirsin.

VPN değil wifi özelliklerinden DHCP yerine statik seçiyorsun. VPN olsa yerel ağ ip adresi yerine VPN ağı ip adresi alır o farklı bir durum

@frknl çok güzel konuştunuz. Yabancı yok şuan zaten sürekli bakıyorum bağlı cihazlara. Amca yenge çocuklari birde bizimkiler. Ama ıp adresi aynı olanda gorunmuyor. Dediğiniz gibi tek tek bakicam.

Binada ki reglet ten kabloyu söktüm. Türk telekoma bağladım direk benim kabloyu. Regletsiz. Hala wi-fi ye ünlem geliyor ama.

Bir de hızı 50 mbps yapıcam. Ama bu sefer de tt çalışanı 50 alırsan daha fazla kopar diye saçma birşey söyledi.

Son olarak elimde iki tane samsung a7 var

Birine ünlem geliyor. Diğerine ünlem gelmiyor ama wifi simgesi gidiyor geliyor.

@frknl sorun zaten ünlem gelmesi kafayı yedircek bu sorun bana aboneliğin ilk günün de oluyordu zaten. Ama hiç bir tt çalışanı çözüm bulmadı işe yaramayan çözümler söylüyor.

Aklıma takılan bu ip meselesi.

Yada hız ile alakası 12 mbps mi sorun acaba.

Merhaba @Eurofrt13, bu konu hakkında bize destek kaydı açarak durumunuzu ilettiniz mi?

@EFG Malesef şuan aboneliğim size ait değil. türk telekom üzerindeyim. Şu kopma belasını çözüp sorunsuz TurkNet abonesi olmak istiyorum. 4 5 ay kaldı. Bu sıkıntı ile geçmek stres e sokuyor beni. Çözemez isem. Türk Telekom artık hiç ilgilenmez TurkNet abonesi olduğumda

Asla böyle düşünmeyin. Biz siz ve kullanıcılarımız için yerleşik operatör tarafı ile arka planda çalışmalar yapıyor ve sorunları kısa süre içerisinde çözüme ulaştırmaya çalışıyoruz. Tabii bu süre içerisinde inşallah sorununuzu çözdürebilir ve bize mutlu bir şekilde gelebilirsiniz. Sizi bekliyor olacağız :pray:

1 Beğeni