IP adreslerine veya Bölgelere Erişim Sorunu

Merhaba,
Uzun süreli bir TurkNet kullanıcısıyım. TurkNet deneyimi ve sorun çözme konusunda bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Bir kaç gün önce daha önce erişim sağladığım IP adreslerine ve hizmetlere erişimin kesildiğini fark ettim. Bu sorunun network ekibi tarafından çözülebileceğine inandığım için forumda konu açmak istedim.

İlk erişimin kesildiği adres Bulgaristan da radyo yayını yapan bir sunucu. 149.13.0.82 IP adresine ve hizmetlerine TurkNet üzerinden erişim sağlayamıyorum. VPN bağlantısı kurduğum zaman hizmetler sorunsuz çalışıyor.

İkinci ise bir süre önce Pakistan merkezli bir VPS firması olan virtury(.)com ve bu firmada bulunan IP adresindeki kiraladığım VPS.

Çözümünüzü bekliyorum. Teşekkürler.

@tnetwork

Merhaba, ilk gözlemlediğim kadarıyla karşı taraftan uygulanan ASNUMBER tabanlı engelleme var gibi görünüyor. AS12735 (TurkNet Iletisim Hizmetleri A.S.) engelli gibi.

Superonline Fiber Tracert

TurkNet Fiber Tracert

TurkNet Datacenterında barınan sunucu Tracert (Buranın asnumberı farklı olduğu için erişim sağlıyor. INTERNET TurkNet DC ASN BIZIM ASN)

Yine de Network ekibinin kontrol etmesinde fayda var. Konuyla ilgili OİM üzerinden destek talebi oluşturabilirsiniz.

1 Beğeni

Sanırım radyolarını fazla dinledik diye engel yedik. TurkNet taraflı bildirim ile ASN engelinin aşılması söz konusu olabilir mi ? Bölgesel bir engel yok çünkü TT SOL ve Vodafone üzerinden erişim sağlanabiliyor. Ayrıca Pakistan merkezli sunucuya erişim sorunu çözülmüş gözüküyor umarım tekrar yaşanmaz.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Spam yapmış gibi olmam umarım. Şu anda her iki rotaya erişim sorunu çözüldü. :grinning:

Diğer ASN sanırım hatalı engellemenin farkına vardı.

Evet, TurkNet üzerinden ilgili IP adresine erişim var. Sorun çözülmüşse çok iyi. Keyifli kullanımlar

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.