İnternette kopma sorunları, FEC - CRC hataları

Merhabalar, kaç yıllık TurkNet müşterisiyim ve uzun sürelerdir hep 50 download hızını kullanırdık. Hiçbir şekilde kopma, kesinti vs sorun yaşamazdık. Daha sonrasında Kasım 2023 tarihinde foruma hat değerlerimi paylaşmıştım ve 100 download hızına kadar sorunsuz alabileceğimi dile getirdiler. Hızımızı yükselttik. 2-3 ay sorunsuz bir şekilde internetimizi kullanıyorduk, arada bir hat değerlerine de bakmaya devam ediyordum. Hiçbir sorun yaşamıyorduk. Ta ki bizim mahalleye 3-5 kullanıcı daha eklenene kadar. Normalde bizim burada port yok denilen yerde birden daha fazla insanın bir şekilde internet bağlattığını nedense anlayamadım. Kimin internet bağlatıp bağlatmadığı bizim için önemli değil fakat ne olduysa yeni kullanıcılar eklenince bizim internet sapıtmaya başladı bir anda. Binlerce CRC hataları mı desen internet kesintileri, kopmaları mı desen. Ekip yönlendirdiler ve Türktelekomun bize söylediğini uyguladık, hızınızı düşürün. Burası en fazla 50 yi kaldırır gibisinden. Şu an 50 download kullanıyoruz. SNR yi 12 ye çekmeme rağmen hala bu kadar hata oluşması, oyunlarda pinglerin inip çıkması packet loss olması… Yaşanabilecek tüm sorunları yaşıyorum kısacası. Şuraya hat değerlerimi de bırakacağım. Sorunum ne tam olarak gerçekten bilmiyorum. Kaç yıldır 50 download hızını kullandık ve hiçbir sorun yokken nasıl oldu da bu kadar kopma sorunu yaşıyoruz anlamış değilim. Yaklaşık 1 aydır bu sorun devam ediyor, daha ticket vs açmadım bile. İlk size sormak istedim. Tavsiyeleriniz vs almayı çok isterim. Artık çözüm ne ise onu yapmak istiyorum, gerçekten sıkıldım kopmalardan

Hat değerlerim çok garip, 13 dakikada bu kadar hata oluşması hiç normal değil.

1 Beğeni

Bağlı olduğunuz santral veya saha dolabının kapasitesi düşmüş olabilir. Çözüm ise fiber altyapı gibi görünüyor.

Sonra insanlar niye sevmiyor.Başkasına altyapı yok derler direkten internet verelim derler,bir başkasına da böyle demezler özel hat çekerler.Eski kullanıcıyı düşünmezler veya sormazlar bunun değerleri kötü olacak diye.Üstüne üstlük bu hızda bu snr değeriyle 10 dkda oluşan crc hatasına bak.Hadi değer düştü de kim bilir ne yaptılar da senin interneti mahvettiler.

Hocam peki bu fiber altyapı olayı bildiğim kadarıyla bir anda olabilecek bir şey değil. Ne zaman geleceği de belli olmaz. Yani her ne olduysa bizim bağlı olduğumuz internete yeni kullanıcılar eklenince bu kadar kötü hale gelmeye başladı değerler. Yani nasıl çözdüreceğimi inanın ki bilmiyorum. Şimdi tutup da TurkNet 'e e ticket açsam ve Türk telekom ekipleri bize gelse diyecekleri şeyi adım gibi biliyorum: “Sizin altyapı maksimum 30-35i kaldırır falan filan”. Halbuki kaç yıldır 50 download hızını kullanırdık…

Hocam ne oldu ne bitti gerçekten bilmiyorum. Daha 2023 kasım ayında bu forumda hat değerlerimi paylaştım ve o kadar iyiydi ki 100 e çektirdim hızımı ve çok nadir crc hatası oluşturuyordu 24 saatte fakat ne oldu ne bitti daha 2-3 ay öncesinde yan komşulardan birisi isyan edip duruyordu ve diyordu ki bize internet vermiyorlar, port yok vs vs gibisinden. Nasıl bağlattılar anlamış da değilim. Hadi bağlayın eyvallah benim için hiç sorun değil, herkes kullansın ama benim internetim niye bu hale geldi bilmiyorum…

Hocam 10 dk da snr değeri ve hat değerleri de kötü değilken bu hızda bu değerlerle bu kadar hata çok saçma.Siz yine de kayıt açın sizin bağlantıya falan zarar verilmiş olabilir.Bu hatalarla internet kullanılmaz çünkü.

Bu konu, son yanıttan 60 dakika sonra otomatik olarak kapatıldı. Yeni yanıtlara artık izin verilmiyor.