İnternetim Sürekli Kopuyor

Yaklaşık 2 hafta önce TurkNet’e geçtim, fakat bu kararımdan hoşnut değilim. Geçtiğim andan itibaren meydana gelen internet kopmaları, son üç gündür interneti tamamen kullanılamaz halde. Türk Telekom’a iletildiği zaman Türk Telekom geleceğiz deyip gelmiyor. Modem arayüzündeki hat değerlerim şu şekilde;

İnternetini 70-75 Mbps’e sabitlettir. SNR margin sınırın altında olduğundan kopma yaşaman olağan. Dediğimi dene olumlu sonuç alacaksın.

Öncesinde 35 Mbps olduğu halde kopmalar devam ediyordu, SNR Margin değerim stabil değil, kimi zaman 8 kimi zaman 2 db civarında oluyor. 70 Mbps’e sabitlemem yine de çözüm olur mu?

35Mbps ikende kopmalar olduğunu söylüyor isen işler değişir. İç tesisatını hiç kontrol ettin mi ? SNR margin evet değişken olabilir bende de aynı şekilde değişiyor ama senin ki gibi uçuk farklar yaratacak kadar değil. İç tesisatını bir kontrol etmeni tavsiye ediyorum o zaman :roll_eyes:

İç tesisatım da mevcut değil aslında, bağlantıda bina tesisatından etkilenmemek için doğrudan direkten kablo ile modemim bağlı

Merhaba, aşırı hata almış sisteminiz ve sebebi muhtemelen, düşük SNR yüksek ve sınıra yakın kullanımdan dolayı bir patlama olmuş olabilir ve bunun sonucun da kopmalar meydana gelebilir. Peki, hattınız da ek var mı? 35mb ve 100mb paketler de kopuyorsa modem de bir sorun olabilir, farklı bir modem kullanmayı denediniz mi?

1 Beğeni

Modem sanırım tplink? Hangi modeli?

1 Beğeni

Daha önce zyxel’in t20b modelini kullanıyordum, sonrasında kopmaları azaltmak amacıyla tp link vr300 modeline geçiş yaptım. İki modemde de aynı problem devam etti, crc hataları da çok fazla olmakta. Bugün gelen Turk Telekom ekipleri sorunun TurkNet sunucularından kaynaklandığını, TurkNet kullanan herkesin benzer şikayetleri olduğunu belirtti.

Alakası yok. Paketinizi 35mb’e çektirmeyi talep edin Temsilciye ve 24 saat izleyelim, CRC durumunu. kablolarınız da ek varsa kaldırın veya YAK1 ile izole edin ve bunu ankastre/direk bağlantınıza da uygulayın. Saha dolabınız veya bağlı bulunduğunuz port kaynaklı bir CRC artışı da söz konusu.

Şu anda 50Mbps’e çektirdim, kabloyu da doğrudan direkten modeme bağladım ek yerinden herhangi bir dalgalanma ya da parazit olmaması için. Fakat sorun hala devam ediyor, her 20 dakikada bir kopma oluyor, crc hatalarından kaynaklandığını düşünüyorum ama nasıl azaltacağımı bulamadım.

Şu anda modem arayüzünden değerlerimi takip ediyorum, hızım önemli ölçüde düşmesine rağmen SNR Margin değerlerim çok değişken, şu anda 1 db’ altında kalmakta.

  • Görünüşe göre sorun: dış hatta. Hızınızın düşürülmesi halin de özellikle 79mb’den 50mb’e düşmesi sonucu, muhakkak SNR artar fakat siz de aksine 1dB düşmüş, söylediğinize göre. Peki, hat değerlerinize tekrar bakabilir miyim?

Elbette, şimdi değerlerim şu şekilde;

Çok garip, :thinking: Anlık aşırı bir patlama yaşamışsınız ve mevcut hızınız 0. Peki, modemi kapatıp açtınız mı daha doğrusu modem de ek bir ayar yapılıysa resetleyin, tekrar kurulum yapalım.

Modemi hiç kapamadım online destek’ten izledikleri için, modemi resetleyip tekrar deneyeceğim.

Modemi resetledim, kurulumu gerçekleştirdikten hemen sonraki değerlerim şu şekilde, yine çok kısa sürede çok fazla crc hatası mevcut, SNR Margin değerimde yine bir değişiklik yok :frowning:

T20B modeli elinizdeyse tekrar takın hattınıza ayrıca, testler de kaç mb çıkıyor? (kablolu)

Zyxel modemimde durum bu şekilde, fakat kopma yine de gerçekleşiyor


SNR Margin değerlerim hala düşük.

Hız testini internete giremeyecek kadar kopma olduğu için yapamadım.