İnternetim kopuyor


Snr degerim cok düsük destek kaydi olusturdum yukseltmediler her ay sorun oluyor

Merhaba, SNR ayarını TurkNet yükseltemez bu işlemleri, düzeltebilecek Türktelekom’dur. ADSL hizmette 19mb kullandığınız ve yüksek kullanım için SNR düşmesi normal fakat, 6dB gibi oranlara düşmüş ve bu hizmetiniz de sorunların olma ihtimalini yükseltiyor. ADSL portlar da SNR değerleri daha düşüktür o yüzden, 19mb gibi hızlar da zayıflama muhtemeldir. SNR oynaklığının bir sebebi ise kapasite kaynaklı bir durum da olabiliyor.
Yapılabilecekler:

  • Ek, dsl prizi ve splitter kullanma/yenile (YAK1)
  • Ankastre bağlantılarını kontrol ettir duruma göre bağlantılarını veya kablonu yenile (YAK1). CAT6 23AWG tür bir kablo ve Nexan, Erse, Reçber marka kablo kullanmanı öneririm.
    NOT: WAN STATUS BÖLÜMÜNÜ KALDIR!
1 Beğeni

Bina girisinden iceri cat 6 kablo cekili modem yeni baglantim sorunsuz. Fatura borcu cikiyor 3-5 gun icinde bu sorunlar cikiyor fatura borcunu ödüyorum sorun halen devam ediyor.

Saha dolabınızın yakınlığı kaç metre?

Bina giris kutusumu? Fazla uzak degil 5 mt falan eger oysa

Hayır, bağlı olduğunuz Santral/Saha dolabı. Gıbırnet, Netspeed, Extranet gibi sitelerden altyapı sorgulama yapın, orada çıkan “Santral/Saha dolabı” mesafesini yazar mısınız?

DÜZELTİYORUM: SNR oranı, değerlerinizi normal bu mesafeye özellikle zayıflama değeri 11/9dB yani bu mesafeler de genel olarak 20-30dB gibi zayıflamalar oluyor ve bu yönden hattınızın zayıflaması güzel ama SNR olarak pek yapılacak bir durum yok.

Peki çözumü nedir? Ne yapmam gerekli

SNR genel olarak; hat kapasitesi, hat modu (ADSL/VDSL) gibi olaylar da fark eder. Aşşağıdakileri yapabilirsiniz (yapmadıysanız) fakat bu işlemler, SNR fazla etkilemeyebilir.